morao si obavezno akvarij dezinficirati hipermanganom a panj prokuhati nakon kornjača.
2 tjedna cikliranja nije dovoljno za neonke nikako.
koje druge ribe su bile unutra s njima?
ja bi ti preporučila da čistača (jel ancistrus?)
što prije staviš u mali karantenski (kupi onaj od 10 l, jeftino a dovoljno, sa pumpom i malim grijačem...i tako će ti trebat ako se misliš baviti akvaristikom), zamoli nekog akvarista koji ti je u blizini da ti da zaciklirane vode da ga napuniš.
veliki akvarij bi ja skroz razmontirala, dezinficirala octom staklo, pijesak stavila u potpuno čisti lavor (mora biti jako dobro ispran da ne bi bilo ostataka detedženta i sl. u njemu) i dezinficirala hipermanganom (roza boja otopine, ne ljubičasta), to opet temeljito ispereš. biljek isto na 5 min hiti u blagu otopinu hipermangana.
ne znam kako je kod caymana s filterom, dal se može vadit vani možda? opet, totalna dezinfekcija.
onda sve ponovo namjesti, stavi frišku vodu, cikliraj 3 tjedna i počni tek onda pomalo stavljati nove ribice. nikako ove osjetljive jer se za njih akvić treba mjesecima ciklirati, bolje ti je da tu na forumu pitaš koje.
prodavači u pet shopovima uglavnom pojma nemaju (čast iznimkama kojih je malo).
ova prašina ( ne mislim pritom na ich)ti može biti zrnca pijeska koja se talože iz suspenzije. možda.
uglavnom, čeka te gomila posla. sretno. i pobrini se najprije za čistača svakako da i on ne ode

.