Srpanj 19, 2025, 11:22:39 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Švertovi mi pobili 6 ribica?  (Posjeta: 5720 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: Švertovi mi pobili 6 ribica?
« Odgovori #25 u: Prosinac 23, 2008, 18:26:41 poslijepodne »
ako ti je bliže, možeš i u belugu kupovati, to je kod kvatrića. akvariji su im čisti i uredni, nikad nisam vidjela ni jednu uginulu ribu, a oni otvoreno kažu ako imaju problema, tj. ribe su im na liječenju.
i skini si vodič za početnike sa početne strane i nauči ga napamet!!!
sretno ;)
zg centar

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #26 u: Prosinac 24, 2008, 10:28:32 prijepodne »
Već jesam  ;)  :nerd:, ma to ti je ono najgore kaj kad misliš da nekaj znaš, prvi put sam očito imala sreće kad sam slagala akvarij jer mi se duže ciklirao a i bila sam klinka-nisam imala puno love pa sam ribice kupovala po malo. Promijenila sam 1/3 vode i bila sam u viliju ( hvala 985plavi  :) ), lik mi je dao još i bočicu instant bakterijica, imam aqua safe sa bakterijicama ali mi je rekao prodavač da njima treba oko 3 tjedna da se razviju a meni se akvarij ciklirao oko 2, držite fige da preostale prežive i da mi je intervencija uspjela  :) još jednom hvala svima na savjetima  :)

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #27 u: Prosinac 26, 2008, 11:46:04 prijepodne »
istu takvu grešku sam i ja napravio, oformio akvarij, stavio aquasafe, bakterije i pustio da se ciklira, i vrag mi nije dao mira i nakon 3 dana :nerv: :dead: isao kupiti prve ribice... uzeo sam 2 skalara i 6 neonki  :dead: - još jedna greška, ali začudo skalari im nisu naudili jer su neonke bile malo veće, a skalari još mali, zatim su mi se na neonkama pojavile bijele pjegice pa sam ih odlucio lijeciti. U lječenju sam izgubio 3 neonke, dok ove preostale 3 i dan danas plivaju u akvariju... 3 tjedna nakon toga sam kupio još 5 neonki i 8 glowlight tetra, 4 šverta, 5 coryća, 2 ancistrusa, i sve lijepo funkcionira već 4 mjeseca bez ikakvih problema i bez ikakvih razmirica... Prvi puta kada sam uocio da postoji problem je bilo kada sam kupi bette 1 muzjaka i 3 zenke... zbog njih sam oformio novi akvarij, i one su sad odvojene od ostalih riba, a nedavno sam saznao i da sam umjesto 3 zenke kupio 2 i jednog muzjaka, tako da su u istom akvariju bila dva muzjaka :dead:...
Eto toliko, ovaj moj primjer nikako nije za preporuku, i kod mene u akvariju se krše svi zakoni prirode, ali svejedno akv. fenomenalno funkcionira i nitko nikoga ne uznemirava...

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Prosinac 29, 2008, 10:06:08 prijepodne »
Ljudi situacija je slijedeća, sve riknulo osim 4 gupija i jednog čistača, jutros mi riknuo zadnji švert koji se dosta dugo dobro držao, ženka gupija je rodila i to koliko sam uspjela izbrojat cca 10-ak malih  :D

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Prosinac 29, 2008, 13:39:24 poslijepodne »
Jedino ovih dva tri dana sam primijetila sitne bijele točkice na repu jednog muškog gupija-a a ženkica ima jednu na ledjima, zbunjena sam jer su toliko sitne da sam prvo mislila da je nekaj u vodi međutim vidim da je na istim mjestima-dakle ultra su sitne i moraš se jako dobro zagledati da ih vidiš,kaj bi to moglo biti?

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Prosinac 29, 2008, 16:18:02 poslijepodne »
ich vjerovatno. liiječenje pod hitno.prije toga probaj staviti slike.
ribar

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #31 u: Prosinac 30, 2008, 09:29:31 prijepodne »
Slažem se sa kolegom, stres i loši uvjeti u akvariju prouzročili su pojavu bolesti kod riba.
Ovdje se vjerojatno radi o "bolesti" ichu, odnosno, o parazitu Ichthyopthirius multifiliis.

Trebaš hitno početi sa liječenjem a sve lijepo piše ovdje: http://www.ciklidi.com/akvarij/bolesti/bolesti_ich.shtml .

Ako imaš još kojeg živog coridorasa bolje ne dodavati sol.

Sretno i javljaj što se događa, pozdrav i sve najbolje povodom Božičnih blagdana.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Prosinac 30, 2008, 09:47:33 prijepodne »
Da ostao mi je jedan Coridoras, sinoć sam bila u Viliju, dali su mi lijek od Tetre Anti spot il tak nešto ( piše da brzo rješava taj problem ), malci su se sjajno snašli, koliko vidim starci ih uopće ne percipiraju ali se svejedno zadržavaju oko bilja. Malo sam roštala po forumu i primjetila sam da je dosta ljudi napisalo da kad su im ribice bolovale od te bolesti su se najviše zadržavale oko filtera ( meni su skoro sve ribice bile non stop oko filtera,pogotovo pokojni platiji-ali na njima nije bilo nikakvih tragova ). Sve u svemu Gupiji živahno briju po akvariju i za sad mi se čini da bu sve bilo ok-držite fige :) I vama sve najbolje povodom blagdana  :star:

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Prosinac 30, 2008, 10:37:37 prijepodne »
985plavi  kaj misliš jel pametno mijenjati 50% vode budući da sam prošli vikend mijenjala 1/3, lik u dućanu mi je rekao da samo nakapam u vodu lijek tak kak je a sad vidim u ovim upustvima kaj si mi dao link da bi trebala mijenjat vodu. Digla sam temperaturu na 28

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #34 u: Prosinac 30, 2008, 11:51:12 prijepodne »
Ja osobno ne bih na početku mijenjao 50% već ništa ili samo 1/3 prije lječenja a tek poslije liječenja bih promijenio kako piše u uputstvu vodeći računa o lijeku koji sam koristio. Naime ako se koristi nekakav miks lijekova isti će uništiti korisne bakterije pa ih nakon liječenja moramo nadomjestiti(dodavanjem novih kolonija i ponovno cikliranje), odnosno ako smo izvadili filter i pustili ga da radi u nekoj drugoj posudi onda ga samo vratimo unutra i sve ok.

Naime, voda se u pravilu mijenja nakon završetka liječenja jer se sol može izbaciti iz akvarija jedino promjenom vode a lijek samo dodavanjem aktivnog ugljena koji ga apsorbira i tako neutralizira.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Prosinac 30, 2008, 12:04:56 poslijepodne »
Moj filtar je samo sa spužvom, na koji način da stavim aktivni ugljen?

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #36 u: Prosinac 30, 2008, 12:09:36 poslijepodne »
E to je već problem, morat češ kroz kraći period nakon dvije faze liječenja promijeniti skoro svu vodu. Samo polako i sve će biti ok.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Prosinac 30, 2008, 12:19:23 poslijepodne »
hvala  :D , javit ću kako se razvija situacija

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Siječanj 05, 2009, 10:44:08 prijepodne »
Za sad sve izgleda ok, sutra mi završava druga faza liječenja, već nakon prve više nije bilo točkica, koliko bih trebala promijeniti vode i kako da sad riješim taj problem kaj nemam aktivni ugljen u filteru?

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #39 u: Siječanj 05, 2009, 11:20:01 prijepodne »
Promjeni 50% vode nakon završetka liječenja i stavi korisne bakterije unutra a onda za desetak dana još 1/3 vode i onda kasnije kako si već radila pazeći na količinu NO2 i NO3 u vodi. Sretno.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Siječanj 05, 2009, 11:29:55 prijepodne »
hvala:)morala bih coryju nabaviti društvo i makar jednog plehića, kaj misliš kroz koliko vremena bih uopće smjela pomisliti na nabavljanje istih? Bebe gupići fino napreduju i starci ih i dalje ne diraju:)

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #41 u: Siječanj 05, 2009, 11:43:53 prijepodne »
Ribe možeš staviti unutra kada se voda opet zaciklira, dakle najmanje 2 tjedna uz dodavanje dobrih bakterija. Plehića ni za živu glavu jer on naraste pola metra i više, ako baš hoćeš ribu dna onda ancistrusa ili bolje par da jednom nebude dosadno. Također coriu obavezno nabavi barem još jednog pripadnika iste vrste.

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Siječanj 05, 2009, 11:57:37 prijepodne »
izgledaju jako slično-mislim da su mi u kokolu zadnji put podvalili plehića(međutim tak i tak je pokojni sad )-sad ću paziti tnx."ako baš hoćeš ribu dna onda ancistrusa" - to znači da ne čisti staklo?

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #43 u: Siječanj 05, 2009, 12:38:31 poslijepodne »
Ajde, recimo da ancistrus i čisti staklo ali sve u svemu, najbolji čistač stakla je ruka sa krpicom ili magnet

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Siječanj 05, 2009, 13:05:18 poslijepodne »
Hvala na strpljenju  :)

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Siječanj 05, 2009, 13:54:05 poslijepodne »
ako hoćeš ancića imam ti ih ja, moji se razmnožavaju kao ludi.
pa kad ti se akvarij zaciklira i kad se riješiš bolesti javi se.
korića treba bit bar 5 u grupi koliko znam.
uglavnom, nemoj se niš žuriti, lijepo polako, sve napravi kak treba i uskoro ćeš uživati u svojoj ribljoj juhi :D
zg centar

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Siječanj 05, 2009, 14:16:15 poslijepodne »
hvala :) sigurno ću se javiti  :D , nisam ziher jel ovaj moj korić mužjak ili ženkica, ma rekli su mi da su mi dosta dva korija jer imam 60 li akvarij-e sad ne znam , još moram pobrojati bebe gupije i vidjeti koliko ih moram podijeliti jer mi se čini da ih je cca 12-to bu već pun akvarij ribica. :D Kaj ti sve imaš u svom?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 05, 2009, 14:27:22 poslijepodne »
meni su rekli da korije moraš držati u grupama, al bolje nek se javi stručnjak za korije :-[
madmax333 i ja u 180 l imamo 3 trihogastera, 4 microgeophagusa altispinose, 7 kuhliija, 2 sijamska algojeda, 2 botie histrionice i 2 velika ancića koji svakih mjesec dana imaju novo leglo :D tak da je sad valjda skoro 20 ancistrusa unutra :clown:
zg centar

Offline Mia ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Siječanj 05, 2009, 14:37:20 poslijepodne »
nice:) si ti uspjela izdresirati svoje botije da papaju puževe?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #49 u: Siječanj 05, 2009, 14:57:14 poslijepodne »
ja imam dva korija,veliki su..zapravo ogromni i debeli,jedan albino drugi mramorni...
imam ih dva ne zato što sam ja to tako htio već zato što ih kod nas u DU nije bilo za kupit....rado bi još kojeg,ali mi ancistrus(mužijak tuče stalno mramornog,zaletava se i tako to..)

Botie??? probaj im zgnječit puža...mojima to nisam radio..potamanili su sve puževe ali ih sad opet ima,vidit ću sad hoće li ove male...
jabučare ne diraju...samo su jednog razbucali kad su bili mali...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst