Ja sam da prostiš spomenuo 3 (tri) radnje. Osobno kupujem uglavnom U Viliju i Belugu - Vili mi je najblize a u Belugu su najbolje tete

Ali ako već želiš napisat ću ti sve dućane u Zg. za koje znam, kad se već toliko trudim ovo bi kasnije mogli staviti u FAQ. Dakle osim Vilija i Beluga tu su:
Pet Centar u Hajnclovoj, ima još jedan u Drvinju u kojem nisam nikad bio. Dobar izbor opreme po povoljnim cijenama, stručnost prodavača polovična ili upitna (što se organizama tiče) ribe bolesne
Tukano u Sesvetama - znaju imati dobre biljke, ostalo ne znam nisam nikad bio
Bauhaus na Žitnjaku - nešto malo od osnovne opreme i akvarija po povoljnim cijenama
Ljubimac u Ilici (blizu križanja sa Frnkopanskom) imaju internet prodaju akvarija i opreme, u dućanu ima nešto hrane i preparata i malo opreme. Tamo radi i baba koja ništa ne razumije od tih kompjutera i pumpi i filtera i to i ne kani učiti jer će ići u penziju. Što zapravo ima i pozitivnih strana jer kad sam pitao za reflektor nije znala što je to i pustila me da preturam po robi pa sam našao Arcadia reflektor po 25% nižoj cijeni nego u nekim specijaliziranijim "boljim" dućanima

Zoo Kokolo u pothodniku za Glavni kolodvor - ima svega, skupo, ribe bolesne
Zoo Amazona u Importane centru na Iblerovom trgu - ribe bolesne, umjeren izbor opreme i preparata, uglavnom skupo
Euro Zoo u Tuškanovom prolazu - treba svakako naglasiti da je to "legendarni" dućan koji prodaje akvaristiku već jedno najmanje 25 godina. Imaju uglavnom običnije i jeftinije ribe i biljke čini se iz domačeg uzgoja, hranu, preparate i manje (i uglavnom jeftinije) akvarije i opremu.
Dućančić u Tratinskoj blizu križanja sa Selskom - nešto običnijih riba po povoljnim cijenama, u kakvom su stanju ne znam akvariji im djeluju malo prljavo, izbor jeftinije(uglavnom kineske) opreme i akvarija.
Zoo diskont Repić u Buzinu - veliki izbor kineskih jeftinjola(akvariji,oprema,dekoracije) po cijenama koje bi mogle po mom mišljenju biti i niže(tu postoje mišljenja) ribe u lošem stanju ako ih još imaju čujem da to ukidaju jer im je otišao akvarista. Umjeren izbor hrane i preparata. Imaju i originalni kineski šljunak - no dobro možda je prepakirani mongolski ili vijetnamski.
Ima i dučančić na Branimirovoj tržnici nisam bio tamo 10g. pa neću pisati kritike.