Hvala vam svima na podrški! Znam da znate, ali nam to beskrajno mnogo znači...
Tako je tužno pogledati akvarij u kojemu nema narančasto-bijelih pokretnih fleka....

No, mislim da sam odgonetnula tko ih je pobio, ali kako je ušlo u akvarij, još mi je zagonetka...ili...
Dakle, danas smo potpuno ispraznili akvarij od kamenja, pećinice...ostala je samo podloga koja je naravno po osamstoti puta prekopana i počišćena. Unutra je sad samo Pamina i Figaro - plekić i misgurnus. On je isto sav crven, ali je živahan, no ne jede... A ona je jutros imala bijele nakupine oko očiju ... čitaj...Columnaris!!!!! Nakon čišćenja i davanja lijeka, večeras su te nakupine bitno manje, a čak je pojela dvije (možda čak i tri) tabletice....
Pretpostavljam, ali samo pretpostavljam da je moguće da su infekciju dobili preko kanti ili crijeva za čišćenje koji su se sušili na balkonu, a na balkonu u ovo doba godine "ordiniraju" vrapci.... A sad se može zbrojati dva i dva....
Dakle, ako vam je oprema za akvarije na balkonu - pokrijte je i dobro čistite prije uporabe, ili je nemojte držati na balkonu!