Vec duze razmisljam o akvariju za betane...
I neki dan sam narucio staklo i dao se na posao...
Nažalost nisam slikao proces ljepljenja, ali eto gotovog proizvoda...

Akvarij je dimenzije 88*38/20 i u njemu trenutno ima ravno 50l a stala bi koja litrica više, ali necu pretjerivati...
Grijač je 75w, i temp vode je trenutno 26 oC
Filter u principu mi netreba jer sam pregrade slozio tako da su one automatski i filter vode. Ispod svake pregrade je filter spuzva 2*2*38cm tako da ribe nemogu prelaziti iz akvarija u akvarij, ali voda najnormalnije cirkulira, a pregrade svojom težinom drže spužvu na dnu.
Prema tome neki ekstra filter mi i nije potreban jer ovako mogu kombinirati razne vrste spužvi pošto ima 5 stupnjeva filtracije... Jedino sto mi je potrebno je pumpa vode koja ce cirkulirtai vodu iz 1. komore u 5. Za to je posluzio neki mali jadni filter, ali ima pumpicu koja cirkulira 300l/h, ali nekako mi se cini da nije dovoljno pa cu uskoro nabaviti jacu ako ce biti potrebno.

Na podu trenutno nema nicega, ali mislim stavit malo pijeska, tek toliko za ukras, ali ne da prekrije cijelo dno... Živog bilja unutra i nemaa tako da ni neka extra rasvjeta nije potrebna, staviti cu nesto tek toliko za ukras da se vidi u akvarij.
Uskoro ce doci i crni poklopac od plexija, i time mislim završiti akvarij...
Pregrade su pomične i mogu svaku posebno izvaditi i vratiti nazad u vodilice. Njih sam dao izrezati od nekog reljefnog stakla da se ribice nevide u susjednim komorama, ali se svejedno vide, pa cu morati nesto drugo izmislit...
Ako netko ima kakvu primjedbu, pitanje, komentar ili savjet slobodno pišite... Ovo mi je prva samogradnja pa sam svjestan da su greške moguće...
Još jedna stvar, u akvariju imam u planu držati bette (3 muzjaka, u svakoj drugoj komori, i nekoliko zenki - odvojenih) ali i male ribice kada se izlegnu...