ok gle ja drzim svoje bete kak ih drzim i sve je ok tak da necu nis mjenjat svatko ima pravo na svoje misljenje
Vidis, ovo nije debata da svatko iznese svoje misljenje i onda se vaze cije je tocnije. Ja ti govorim cinjenice koje su 100 %-tne i zakljucene od mnogo mnogo iskusnih (daleko iskusnijih od mene i svih odavde) uzgajivaca betta. To sto ti tako radis nije tvoje MISLJENJE nego svjesno mucenje zivotinja. Pa makar to bile i ribe.
KEKE, u redu je pitati, al ti nisi samo pitao nego si postupio iz nestrpljenja prije nego si sakupio ista znanja- e u tome je greska. Meni je trebalo 6 mjeseci da mi prvi mrijest uspije, sa svim znanjem i pripremama. Nije to lako, a izgubila sam dosta (meni dragih) riba zbog istog. Onda nije postojao forum niti baza podataka o tome kakve sada ima nego sam isla na pokusaj i pogresku.
Kada vec imas srecu imati pristup tim informacijama - iskoristi ih prije nego se upustas u to. Tj ne sebe vec ribe.
Drazen je dobro rekao, samo pregradjeno staklo nije dovoljno, oni se NESMIJU vidjeti non-stop. Ili ces imati impotentne ribe. O mrijestu onda nema govora.
E sada da odgovorim na pitanje: nece nista biti od tih jaja. Toliko si puta iztiltao zenku da je ona pocela ispustati jaja sama od sebe - desava se kada ih se proizvede previse ili kada je - uvjetno receno - previse uzbudjena da doceka muzjaka. Ono sto si trebao uciniti je sto prije pustiti zenku muzjaku da spasis sto veci broj jaja koji je mozda jos ostao u njoj. Popadala jaja u odvod jer nisu oplodjena. Muzjak oplodjuje jaja u trenutku stiska. I to bi znao da si procitao (e sad nemogu izdrzati pa nek se brise ako ne valja) ovu stranicu koju smo ti vise puta nudili.