Ma mislim stvarno ne razumijem jel vam tesko procitati pokoju stariju temu, informirati se malo prije mucenja riba? Enki, ti mi osobito nisi jasan, ocito da neznas bas nista o mrijestu (ni drzanju) betta, al dajes savjete?? Hmm.
2 zenke u akvarij?? Odakle ta ideja? Akvarij od samo 10 l jos k tome. Malo ih pustas, malo mices, pa pustas pa mices... ajd ti probaj tako obaviti posao, taman ti se... ne?, i onda te netko makne. Neide bas tako.
Kada se konacno dogovore koja zenka ce biti za mrijest, drugu ce ubiti. Netko je spomenuo prirodno... aha, samo u prirodi nema samo 10 l vode...
Necu sada reklamirati nase stranice na kojima ima sve (imas uostalom u potpisu a i dobio si savjete na PP),samo je iz nekog razloga lakse ispitivati u novim temama nego potraziti gdje vec pise. Naravno, nakon sto si ih vec dosta namucio.
Mrijest je tezak za te ribe, ozljede su teske u mrijestu ako se neznas postaviti kako treba, i ako ih neznas zbrinuti nakon. Jesi ih dooobro uhranio prije? Cime? Da si procitao bar jedan od tekstova o mrijestu betta kojih ima posvuda po forumu, vidio bi da bette NE JEDU (u pravilu, a ima iznimaka) dok se mrijeste. Pod mrijestom se podrazumjeva i prvi kontakt zenke sa muzjakom.
Ako mrijest i uspije, muzjak nece najmanje 4 dana (cesto i 6) jesti. Jesi li ga dovoljno uhranio prije za to? To je najbitnije. Nakon ovako nestrucnih mrijestova cesto i zenke i muzjaci ugibaju. Ako se ne ubiju medjusobno, onda zbog pothranjenosti, umora ili ozljeda.
A vodoravne pruge? Ili obje imaju okomite?
ja imam pod normalu u malom od bruto 22 litre 2 zenke i muzijaka i nikad nisam imo problema a svaka 2 tjedna se mrijeste
I onda se ljudi pitaju "kako to da bette zive tako kratko?

" Eto zasto.