Srpanj 22, 2025, 17:07:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Betta - mrijest  (Posjeta: 4722 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Drazen79

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
Odg: Betta - mrijest
« Odgovori #25 u: Prosinac 03, 2008, 22:05:55 poslijepodne »
ocito sam ponovo sve krivo napravio, zato sam i pitao za savjete jer nisam imao vremena traziti po forumima.

Ovo da bette ne jedu za vrijeme mrijesta nisam znao, ali sam primjetio. U petak-subotu bette dobivaju novi akvarij (odvojeni) pa nek se gledaju preko stakla i nece biti ozlijeda...

Kod mene je najveci problem sto neznam kako izgleda kada zenka pristane na mrijest, a ljudi mi odgovaraju tipa "znat ces" i "kad pristane"

sada su obje odvojene od muzjaka i gledaju se preko stakla.

a novi akvarij za betane ce imati 55l i 5 odjeljaka za 2-3 betana a ostalo ce biti za zenke i jedan veci za mrijest

gledao sam na betta forumu kako su ljudi radili neke akvarije i cini mi se da ce moj biti i veci, tako da tu nebi trebalo biti problema, jedino me muci filtracija i grijanje ali i to cu riješiti...

Jos nesto bette bez obzira sto vise nisu u fizickom kontaktu ne trebaju se vidjeti medjusobno stalno jer onda izgube interes, dakle pokazujes ih par puta dnevno po 5-10min da ih napaljujes i zenka bi trebala imati okomite pruge kao znak da joj odgovara i da je napaljena! Valjalo bi ih pred mrijest kako kaze Gwy uhraniti dobro a i te dane ih pokazujes kako sam napisao jer to je jako bitno  :up:
780L
780L 2.dio

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #26 u: Prosinac 03, 2008, 22:49:18 poslijepodne »
e, sad slijedi jedno malo cudno pitanje...

Jednu zenku, za koju sam pretpostavio da je manje zainteresirana, sam odvojio prema savjetu, i ona je u toj posudi pocela nositi jaja, ja sam ih na brzinu pokupio  i stavio blizu druge zenke k betanu i cini mi se da su zavrsila u gnijezdu. nema ih puno, svega 6-7, ali da li je moguce da ce biti nesto od njih? mislim, u kojem trenutku betan vrši oplodnju? kada stavlja jajašca u gnijezdo ili kada ih zenka pocne izbacivat?

znam da je ovo stvarno glupo, ali je li ikako teoretski moguce da nesto bude od tih jajašca?

Cini mi se da je ovaj mrijest propao, drugi puta cu biti pametniji...

Prve macke - ovaj ribe se u vodu bacaju  :)

« Zadnja izmjena: Prosinac 03, 2008, 22:51:50 poslijepodne od KEKE »

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #27 u: Prosinac 04, 2008, 00:55:10 prijepodne »
I nakon par uspjesnih mrijestova se dogodi neuspjesan tako da te to ne zabrinjava previse!
780L
780L 2.dio

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #28 u: Prosinac 04, 2008, 16:35:48 poslijepodne »
ok gle ja drzim svoje bete kak ih drzim i sve je ok tak da necu nis mjenjat svatko ima pravo na svoje misljenje

Vidis, ovo nije debata da svatko iznese svoje misljenje i onda se vaze cije je tocnije. Ja ti govorim cinjenice koje su 100 %-tne i zakljucene od mnogo mnogo iskusnih (daleko iskusnijih od mene i svih odavde) uzgajivaca betta. To sto ti tako radis nije tvoje MISLJENJE nego svjesno mucenje zivotinja. Pa makar to bile i ribe.

KEKE, u redu je pitati, al ti nisi samo pitao nego si postupio iz nestrpljenja prije nego si sakupio ista znanja- e u tome je greska. Meni je trebalo 6 mjeseci da mi prvi mrijest uspije, sa svim znanjem i pripremama. Nije to lako, a izgubila sam dosta (meni dragih) riba zbog istog. Onda nije postojao forum niti baza podataka o tome kakve sada ima nego sam isla na pokusaj i pogresku.
Kada vec imas srecu imati pristup tim informacijama - iskoristi ih prije nego se upustas u to. Tj ne sebe vec ribe.

Drazen je dobro rekao, samo pregradjeno staklo nije dovoljno, oni se NESMIJU vidjeti non-stop. Ili ces imati impotentne ribe. O mrijestu onda nema govora.

E sada da odgovorim na pitanje: nece nista biti od tih jaja. Toliko si puta iztiltao zenku da je ona pocela ispustati jaja sama od sebe - desava se kada ih se proizvede previse ili kada je - uvjetno receno - previse uzbudjena da doceka muzjaka. Ono sto si trebao uciniti je sto prije pustiti zenku muzjaku da spasis sto veci broj jaja koji je mozda jos ostao u njoj. Popadala jaja u odvod jer nisu oplodjena. Muzjak oplodjuje jaja u trenutku stiska. I to bi znao da si procitao (e sad nemogu izdrzati pa nek se brise ako ne valja) ovu stranicu koju smo ti vise puta nudili.

« Zadnja izmjena: Prosinac 05, 2008, 15:46:46 poslijepodne od Vorka »
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #29 u: Prosinac 04, 2008, 17:17:18 poslijepodne »
gle mucenje zivotinje je nesto drugo a ne ovo kaj ja imam bette u 22 litre , mucenje je kaj u belugu drze bette u casi vode isto tako u importaneu i neces mi ti govorit da mucim zivotinje jer imam 3 aq, 2 psa i 2 hrcka, gustere i krnjace pa se i time smatram ljubiteljem zivotinja

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #30 u: Prosinac 04, 2008, 18:11:01 poslijepodne »
gle mucenje zivotinje je nesto drugo a ne ovo kaj ja imam bette u 22 litre , mucenje je kaj u belugu drze bette u casi vode isto tako u importaneu i neces mi ti govorit da mucim zivotinje jer imam 3 aq, 2 psa i 2 hrcka, gustere i krnjace pa se i time smatram ljubiteljem zivotinja

:klap: :klap: :klap: 
Uzalud vam trud svirači....
 životinje ne žive samo od ljubavi nego su im potrebni i kvalitetni uvjeti. meni je najfascinantnija životinja gepard i volim ih ali ih ne držim jer im ne mogu priuštiti adekvatne uvjete...
kad bi ribice govorile baš me zanima jel bi te smatrale ljubiteljem ili mučiteljem životinja....

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #31 u: Prosinac 04, 2008, 21:32:37 poslijepodne »
ok no coment

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #32 u: Prosinac 14, 2008, 16:43:28 poslijepodne »
Kako volim ljude koji traze savjete a onda tvrde da sve rade dobro. Pa dobro onda, cemu prica? Radite kako ocete i nemojte se cuditi sto se netko (iskusniji) ne slaze s vama.
...Pula...

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Prosinac 14, 2008, 17:34:20 poslijepodne »
Kako volim ljude koji traze savjete a onda tvrde da sve rade dobro. Pa dobro onda, cemu prica? Radite kako ocete i nemojte se cuditi sto se netko (iskusniji) ne slaze s vama.

Zapravo kad se bolje pogleda EL Enki nije ni tražio savjet, on je djelio savjete.  :nuclear:
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #34 u: Prosinac 14, 2008, 22:15:30 poslijepodne »
šta lol? dvije bette ne mogu u 22 litre zbog veličine ili zato što su...bette?

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Prosinac 14, 2008, 22:36:40 poslijepodne »
šta lol? dvije bette ne mogu u 22 litre zbog veličine ili zato što su...bette?

Zato što su bette.
2 muška nemogu nikako osim dok su bebači i braća. Mužjak i ženka ne mogu osim kad se mrijeste ili ako je mužjak totalno pasivan, 2 ženke mogu dok mogu ali često nemogu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #36 u: Prosinac 14, 2008, 23:18:44 poslijepodne »
 :(a jaaadni...
meni njih žo!
vazda moraju same bit...  :( a šta ćeš,takva je priroda...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Prosinac 15, 2008, 00:36:10 prijepodne »
:(a jaaadni...
meni njih žo!
vazda moraju same bit...  :( a šta ćeš,takva je priroda...

To je s tvoje homocentrične točke gledišta tako , bette o ovom problemu imaju neko sasvim drugo mišljenje :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #38 u: Prosinac 15, 2008, 16:54:14 poslijepodne »
Bas, bilo bi to kao da kazemo da su crvi jadni jer moraju puzati  :up: Oni su takvi i to vole. Drzati ih drugacije je protiv njihove prirode i nece ih uciniti sretnima. Iako mi mislimo da sva stvorenja moraju biti usamljena sama, nisu uvijek ;)
...Pula...