Prilično sam siguran da dodaješ previše gnojiva s obzirom na količinu bilja. Nikako nisi trebao napamet početi sa dodavanjem DIY gnojiva, a da nisi imao pojma koje ti je uopće stanje sa makro elementima u akvariju. Doduše, ako jesi to odradio ali si zaboravio napomenuti ispričavam se.
U svakom slučaju, ovo je možda čak i reakcija promijenjenih parametara vode u kratkom vremenu. Treba biljkama vrijeme da se tome prilagode pa u međuvremenu bujaju alge. Probaj svakodnevno mijenjati određeni % vode da se smanji količina makro elemenata u akvariju.
Vodi računa da je PPS-Pro napravljen za ljude koji već imaju prilično zasađene akvarije, sa puno bilja. Ti to za sada nemaš, pa pretpostavljam da si trebao početi sa nižim dozama. Primjerice, ja kad sam počeo sa gnojenjem plant-gro NPK počeo sam dodavanjem 1/10 doze i polako povećavao do 1/2. Nakon 4 tjedana sam počeo povećavati i još uvijek povećavam da dođem na punu dozu. Algi ima prilično malo, svijelo je 0,4 w/l, CO2 DIY.
Možda je najpametnije u ovom trenutku kupiti testove za NO3 i P koji će ti brzo reći čega imaš previše. Promijenama vode (u više navrata, ne sad 2/3 vode iz akvarija u sudoper baciti) ćeš spustiti količine elemenata u vodi na potrebne razine. Nakon toga polako počni dodavati makroelemente i prati testiranjem stanje. S vremenom će se sve iznivelrirati.