Cijenu od 880kn uopće ne smatram pretjeranom, dapače - ona osigurava da kornjače neće kupovati ljudi koji su nekompetentni da se o njima brinu (sindrom crvenouhe vodene kornjače T. scripta elegans) već ozbiljni hobisti koji znaju u što se upuštaju kupnjom te vrste. Uostalom, cijena u Europi se kreće od 100-200€ što je još jedan argument da je cijena OK. Ono što mene zanima u cijeloj priči jest koji su to, kako Frida navodi, "svi mogući papiri-dozvole od ministarstva" obzirom da sam, kao i mnogi drugi hobisti-uzgajivači podnio ministarstvu zahtjev za držanje/uzgoj nekih autohtonih vrsta (i to unutar propisanog zakonskog roka), međutim uredno sam kao odgovor dobio saopćenje da takav zahtjev nije u domeni predmetnog ministarstva - tu govorim o ministarstvu kulture, uprava za zaštitu prirode i ministarstvu poljoprivrede. Naime, ministarstvo kulture izdalo je dozvolu za držanje, ali ne i za uzgoj, te me uputilo na ministarstvo poljoprivrede, dok je min. poljoprivrede opet prebacilo lopticu na min. kulture. Nakon nekoliko mjeseci ovakve prijepiske izgubio sam volju da uopće uzgajam bilo kojeg "autohtonog" Hrvatskog gmaza (navodnici na riječi autohtono su zato jer se velika većina tih gmazova može naći na čitavom području Balkanskog poluotoka i šire gdje cro-regulativa nije primjenjiva, a da ne spominjem da su uzgojeni primjerci istih vrsta dostupni diljem EU na sajmovima i u pet shop-ovima).