stvarno neznam koja riba se mogla izmrijestit... ako nije betan, nisu švertovi, a vjerovatno ni ancistrusi, a također teško da su neonke ili tetre, ostaju samo skalari koji su jos pre mali i koridorasi... puzevi bi isto mogli biti, ali oni su tek 8-9mm veliki tako da ne vjerujem...
uglavnom cijelu večer tražim ne bi li negdje ugledao koje jajašce, i uspio sam naci cak jedno

i to kako viri iz usta švertice... Ulovio sam ju mrežicom i odmah ga je ispljunula a ja sam uzeo čašicu, ubacio nutra 2-3 kamenčića, napunio vodom i stavio tako da pluta... još sam omotao čašu alu folijom da u nutra bude mrak pa bumo vidli ak bu se kaj izleglo... iako se ne nadam previše, ali živo me zanima...
usput... toj istoj zenki od koje sam iščupao tu ikru iz usta, vjerovatno je pojela pre ljepljivu ikru i sva usta su joj se zaljepila, i stvarno nisam znao sta da radim jer bi vjerovatno uginula od gladi... i ponovo ja nju uhvatim u mrezicu i nježno ju uhvatim u ruku i nekako joj to uspijem išćeprkati iz ustiju (drvenom čačkalicom), i nadam se da joj se nije dublje zalijepilo...
stvarno sam nov u ovome, i nisam znao sta da radim, pa mi je to djelovalo naj pametnije u tom trenutku... vidio sam da su i ostale ribe imale te ikre po ustima, ali su uspjele sve progutati... za sad je s ribama sve ok...
ovakve stvari nisam mislio da cu morat raditi...