Kolovoz 04, 2025, 17:49:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Svjetla i cikliranje  (Posjeta: 2694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline čiovo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Svjetla i cikliranje
« u: Rujan 22, 2008, 20:05:13 poslijepodne »
Pozdrav,
znam da sam dosadan ali imam još par pitanja:
svoj juwel 96 sam pustio u "rad" dali je u procesu cikliranja potrebno mijenjati vodu, i malo me mući ovo sa svijetlom, u njemu je lampa T8 20W na koju sam stavio reflektor, dali je potrebno da stavljam dodatne lampe, vidio sam da se može ugraditi nešto od Glomat-mana (paše li on na sve akvarije) i koliko mi je snage još potreno za svijetlo (zasadio sam nezahtijevne biljke).

hvala Vam
« Zadnja izmjena: Rujan 22, 2008, 20:15:28 poslijepodne od čiovo »

Offline Ignus

• Punopravni član
Odg: Svjetla i cikliranje
« Odgovori #1 u: Rujan 22, 2008, 21:36:39 poslijepodne »
Ne trebaš mjenjati vodu dok se akvarij ciklira. Ja nisma mjenjao vodu prva 2 mjeseca npr, ali nisam ni nakrcavao ribe.
Svjetlo trebaš svakako pojačati ukoliko želiš imati žive biljke u akvariju. 20w na skoro 100l je puno premalo.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 22, 2008, 21:58:30 poslijepodne »
Svjetlo trebaš svakako pojačati ukoliko želiš imati žive biljke u akvariju. 20w na skoro 100l je puno premalo.

koja je preporuka za svijtlo, gledao sam poklopac od akvarija, neznam dali se tu da uvaliti još koja lampa od Glomat-a, i kako se ona uopce ugrađuje.

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 22, 2008, 23:43:35 poslijepodne »

koja je preporuka za svijtlo, gledao sam poklopac od akvarija, neznam dali se tu da uvaliti još koja lampa od Glomat-a, i kako se ona uopce ugrađuje.

Trebala bi bar još jedna takva lampa sa reflektorom da bi mogao držati srednjezahtjevno bilje,o zahtjevnom nema ni govora.
Računaj na minimum 0.5w/l
Što se tiče ugradnje dodatnih lampi na poklopce to bi ti bilo najbolje da prosurfaš DIY temama.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2008, 00:15:40 prijepodne »
Ne trebaš mjenjati vodu dok se akvarij ciklira. Ja nisma mjenjao vodu prva 2 mjeseca npr, ali nisam ni nakrcavao ribe.

Vidiš, ja sam baš primjetio da mi se alge puno manje stvaraju ako mjenjam vodu prilikom cikliranja...a opet...moji su svi akvariji s jakim svjetlom, možda se alge ne bi stvarale prilikom cikliranja bez mjenjanja vode u takvom akvariju s malo svjetla...budemo vidjeli kaj drugi vele... ;)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 23, 2008, 16:22:18 poslijepodne »
pozdrav,
razbijam dva dana glavu kako staviti dodatno svijetlo ispod poklopca od juwela, što mislite dali ovo može stati:
http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=7&mid=10&lan=en&sub=&id=4 nema muopće predožbu kliko ovo mjesta zauzima.

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 24, 2008, 14:39:52 poslijepodne »

Trebala bi bar još jedna takva lampa sa reflektorom da bi mogao držati srednjezahtjevno bilje,o zahtjevnom nema ni govora.
Računaj na minimum 0.5w/l
Što se tiče ugradnje dodatnih lampi na poklopce to bi ti bilo najbolje da prosurfaš DIY temama.
[/quote]

i trebao bi ići obavezno na T5 lampe, T8 su prošlost.
ribar

Offline čiovo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 24, 2008, 21:50:02 poslijepodne »
Pozdrav,

lampu sam riješija, našao sam kako i gdje na svome poklopcu ugraditi dodatnu lampu od 20W tako da ću sada imati 0.5w/L. ono što me sad mući je sljedeće na prvoj slicu su neka kafena stvornja koja su se pojavila na pozdaini ( lipo izgleda ali neznam jeli opasno), na drugoj slici je nekakva zelena "mrljica" na deblu. Boji se da nisu možda neke alge. Voda u akvariju je bistra i nema nikakvog neugodnog mirisa, bilje se uredno razvija, za sad...pijesak je čist i uredan neka nakakvih naznaka problema  :D sutra im stiže još jedna lampa.
Dali se moram bojati ovoga na slićicama.

Želim se svima zahvaliti na pomoći i korisnim savijetima, i želio bih ponoviti da ugodnije, opuštenije i "zdravije" ekipe koja je željna pomoći nisam nigdje sreo ni na jednom forumu, stvarno djelujete kao mala skladna obitelj. Društvo, HVALA VAM
 :klap: :klap: :klap: :klap: