Srpanj 23, 2025, 18:23:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nekoliko pitanja vezanih uz zmije !  (Posjeta: 8804 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline The Kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 48
Nekoliko pitanja vezanih uz zmije !
« u: Rujan 15, 2008, 02:13:04 prijepodne »
Pozdrav svima !

Posto mi je ovo prvi post nezelim da mislite kako sam tu samo radi neznam cega ...
Uglavnom , nevolim tkz kucne ljubimce kao sto su macke , psi , ribice, papige ... jednostavno mi nisu zanimljivi
dok recimo zmije , gustere obozavam ...  :heart:

Do sada sam imao dvije zmije ,vjevericu , i iguanu koja je nazalost preminula  :heartbr: , jos uvijek sam ponosni vlasnik 20 godina stare kornjace =) , imam psa i macku u kuci ali to nije moja briga jer kao sto rekoh nevolim ih pretjerano.

Posto mi je uginula iguana i sad nemam nista osim kornjace (a ona nije tako zanimljava nakon 20 godina)a moj frend kupuje tarantulu tako sam se ja sada odlucio na ponovnu kupnju neke od ''egzoticnih'' zivotinja ,a moj izbor je dugogodisnja zelja :Boa http://homepage.mac.com/wildlifeweb/reptile/emerald_tree_boa/emerald-tree-boa_03tfk.jpg, medjutim malo sam citao po forumu i koliko sam skuzio boa je agresivna zmija pa ja sad imam par pitanja za sve vas koji ocito imate znanje o zmijama u malom prstu i puno vise od mene !
Nebi zelio kupiti zmiju i da mi ugine kao iguana jer nemam dovoljno znanja i iskustva a i to bi me dokrajcilo , to je prvo , drugo ako nekom nije problem da me savjetuje sta mi je sve potrebno za odrzavanje (terarija , same zmije ...), i koliko bi me to kostalo sve skupa (sa zmijom) ,trece dali smeta sto imam toliko zivotinja u kuci i meni recimo najvaznije cetvrto pitanje , gdje ja mogu kupiti takvu zmiju  (sa slike) ,gdje nabavljati hranu za nju , terarij ok to je malo lakse ... i sve ostalo sto je potrebno !

Unaprijed hvala na svim odgovorima i savijetima !

PS. ako netko slucajno prodaje ovu zmiju molio bi da mi se javi .
Why So Serious ?

Offline The Kid

• Punopravni član
Odg: Nekoliko pitanja vezanih uz zmije !
« Odgovori #1 u: Rujan 15, 2008, 02:48:35 prijepodne »
I da jos nesto , znao sam da cu zaboraviti , koliko su opasni , tj koliko grzu , i dali se s njima smije igrat , ili stalno vise na drvecu tako kako su na vecini sliki tj svima koje sam ja vidio .
Why So Serious ?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2008, 11:03:11 prijepodne »
Ovo na slici koju si stavio je Tree Boa (Corallus caninus).Pa prvo moraš znat da ta zmija naraste oko 2m. Šta se tiće igre, nijedna zmija nije za igranje i uzima se u ruke samo kad je to potrebno. Za njih ti treba arborealni (vertikalno orjentiran) terarij (po mogučnosti drveni) i uređenje ono klasika (treset, mjesto za sunčanje, rasvjeta,posuda s vodom,bilke grane itd..). vlažnost 70-100% temp.25-35°C.Mislim da ti one večinu vremena provode sklupčane na grani.Za hranu bi trebao uzgajat štakore.
Eto to ti je ukratko. A za nabavit se javi na PP, nešto će mo dogovorit.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline The Kid

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 15, 2008, 12:48:41 poslijepodne »
eto najveci problem mi je onda hrana za nju jer nemam gdje uzgajat stakore ili miseve tj neznam dali imam gdje , koliko je mjesta potrebno uopce za to , i dali ih ima gdje za kupit jer koliko sam skuzio ona jede jednom- dva puta na tjedan , pa mi je lakse onda kupit 10ak stakora na mjesec nego ih uzgajat , neznam ni sam kak bi to najradje ...
Why So Serious ?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2008, 13:15:57 poslijepodne »
Pa mislim da ekipa sa foruma prodaje miševe i štakore, pogledaj malo po oglasima. Ili ako je naučena na mrtvu hranu (to bi ti bilo najbolje), lipo kupi 50-tak glodavaca i zamrzni. I kad je vrijeme hranjenja odmrzneš i daš joj.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline The Kid

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 16, 2008, 23:24:14 poslijepodne »
 :) :D :klap: :up: :up: :up: :up:

eto jos malo i postajem ponosni vlasnik mladog/e zmijice , uu jedva cekam ...
Why So Serious ?

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #6 u: Rujan 18, 2008, 15:14:53 poslijepodne »
Koju si vrstu odabrao?

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #7 u: Rujan 18, 2008, 21:07:20 poslijepodne »
Ajde ako mozes baci koju sliku terarija i svaka cast :klap: ja svoje vec nagovaram  malo duze vrijeme pa cemo vidjet.
Pozdrav :up:
sta je tu je!

Offline BULL77

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 24, 2008, 18:53:32 poslijepodne »
Evo da ne otvaram novu temu bez veze imam samo jedno pitanje.Dali je osoba od 14 godina sposobna za brigu o kraljevskom pitonu?

ps.Nema strah od zmija i ne gadi mu se misevi...

Offline RomanC

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #9 u: Rujan 24, 2008, 18:56:55 poslijepodne »
Ako te stvarno zanima i ako ju misliš imat duže vrijeme (neke žive i preko 25 godina), a ne nakon nekog vremena reć da ti starci ne daju ili da nemaš mjesta ili hrane, zašto ne. Ali samo ako ozbiljno misliš imat zmiju!
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus

Offline BULL77

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 24, 2008, 19:07:03 poslijepodne »
Jos samo da staru sredim ona je najveci problem.Nemoze vidjeti zmiju i na telki...
Ja obozavam zmije i nisam jedan od onih frajera koji ce kupiti zmiju samo da se mogu kurciti po mjestu da oni imaju zmiju...
Vec dugo citam o zmijama po forumima i vec sam dosta toga naucio iako sam jos uvijek pocetnik mislim da bih regiusu mogao pruziti sve sto mu treba.

Offline RomanC

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 24, 2008, 19:30:59 poslijepodne »
Ak je tak...
Samo nagovori starce! ;D
Ja sam isto imao malih problema sa njima, a sad imam 14 zmija i jednog škorpiona doma!  :up:
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus

Offline Jaz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #12 u: Rujan 24, 2008, 19:34:33 poslijepodne »
evo ovako, ja ne živim sa starcima, ali smo vrlo blizu, ja imam stan na katu a oni su u prizemlju, no ipak moram računati da če se u slučaju potrebe netko moći brinuti o mojoj zmiji ako ja to ne budem u stanju neko vrijeme, stoga sam računao na staru, koja nije neki zmijoljubac ali voli životinje.
najbolje je da staru odvedeš u shop u kojem namjeravaš kupiti zmiju, i neka vam prodavač izvadi zmiju tako da je tvoja stara ima prilike držati u ruci, to bi je trebalo urazumiti.
moja stara je isprva reagirala loše u stilu kao ne treba mi zmija, onda je svaki dan dolazila ispred terarija vidjeti zmiju, no Korny joj se preko dana nije htjela pokazati. Sedmi dan me je zvala da joj pokažem Korny, reakcija je bila razočaravajuća... doslovno se razočarala... nekako joj se činila premala... :)... imam dojam da je oćekivala anakondu...
uglavnom, nije loše da ti stara pod nazorom primi zmiju u ruke, to bi je trebalo omekšati...
a ball piton i kukuruzna zmija su dobar izbor, i ja sam se dvoumio između te dvije zmije, ali Korny mi je bila atraktivnija, iako ova moja grize... kažu da je to dosta rijetko... :)
David Icke: britanska kraljica je reptil !!!

Offline RomanC

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 24, 2008, 19:58:23 poslijepodne »
najbolje je da staru odvedeš u shop u kojem namjeravaš kupiti zmiju, i neka vam prodavač izvadi zmiju tako da je tvoja stara ima prilike držati u ruci, to bi je trebalo urazumiti.

Najbolje je staru (il starog) odvest kod UZGAJIVAČA koji se puno bolje kuži u ono kaj uzgaja nego ljudi koji rade u bilo kojem pet shopu, a i možeš računat da ti je zmija zdrava i neoštećena!
U većini pet shopova se uopće ne brinu o životinjama i nemaju pojma kaj uopće drže u dućanu...

Offline Jaz

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 24, 2008, 20:06:13 poslijepodne »
da ako je to izvedivo, ali nije uvijek ta opcija otvorena, barem u mom slučaju nije bila... a kad su se pojavile dvije bebe, bio mi je problem odlučiti koju ču... a samo dvije su bile... a da ih je bilo desetak... pa poludio bih...

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #15 u: Rujan 24, 2008, 21:13:38 poslijepodne »
Bok ja isto imam 14 godina teraristika me počela zanimat od 4 godine,a to se desilo tako sto uvijek kad idemo na skijanje skrenemo po mom nagovaranju u reptile zoo tamo sam prvi put držao bradatu agamu i kraljevskog pitona,to me je jednostavno počelo od tad zanimat i tako sve jače i jače jako puno sam čito knjige o teraristiki (uglavnom zanimaju me samo gušteri i zmije),puno sam foruma prolisto i puno savjeta pokupio i svašta naučio.Sad imam jednog Leopard geckoa to mi je prvi gušter,a sad radim terarij za kraljevskog pitona (python regius)i jos samo moram svoje nagovirit da imam svoj uzgoj štakora i pošto zmiju mislim hranit mrtvim pljenom  treba mi zamrzivać gdje mogu višak štakora zamrznit ali oni cijelo vrijeme mi prebacuju ko će tolko struje platit,a za ovo da svoje roditelje odvedem kod nekog uzgaivača da drze malo zmiju, cu morat jer moji skroz govore sta ce ti to,to je ljigavo, opasno i tako ali sve sta mi treba za moje zivotinje sve sam radim moji mi samo kupuju hranu,a nekad to moram i ja.
Pozdrav!! :up:
sta je tu je!

Offline Jaz

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 24, 2008, 21:55:52 poslijepodne »
poanta i je u tome da razbiju predrasude... većina ljudi misli da su zmije ljigave i hladne, no nije baš tako... ne kažem da nema ljigavih... ali ove koje su dostupne to nisu... dapaće, suhe su, mekane i tople... :)

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #17 u: Rujan 25, 2008, 01:01:50 prijepodne »
ak si naso koju toplu zmiju onda te treba dat u novine...
zmije su hladnokrvne zivotinje i nemogu bit tople, osim ak ih metnes na radijator na pol sata...
R-46

Offline Jaz

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 25, 2008, 08:24:12 prijepodne »
zmije jesu hladnokrvne, ali zato se i griju, sunčaju..., a ja imam slabiju cirkulaciju, pa su mi tople.
ma hoću reći da na dodir nisu hladne

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #19 u: Rujan 25, 2008, 14:22:42 poslijepodne »
Ja isto obožavam zmijeee

Ali imam isto problema sa starom...ako vidi zmiju i u najzatvorenijem terariju odmah joj se smuči... :dead:

Neznam stvarno zasto se neki ljudi boje toga  :question:

Razmisljao sam o kupnj nekog malog pitona ali sam odustao...

Dali mozda netko prodaje tarantule,paličnjke,guštere...?

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
« Odgovori #20 u: Rujan 25, 2008, 16:05:17 poslijepodne »
Imaš u oglasima pa pogledaj.
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline The Kid

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Prosinac 09, 2008, 09:32:33 prijepodne »
Kupio sam zmiju , chondra , pa koga zanima ima par slikica ... https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=25647.0

Uzivajte ! ;)
Why So Serious ?