Srpanj 15, 2025, 12:06:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Haqos expro 1200 vanjski filter  (Posjeta: 180308 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Haqos expro 1200 vanjski filter
« Odgovori #575 u: Veljača 06, 2013, 16:21:37 poslijepodne »
ja mkslim da bi ti treba bit ok

Offline rovkil

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #576 u: Veljača 06, 2013, 16:24:55 poslijepodne »
stavis, vidis kako radi, a trebalo bi biti OK ali ako nisi zadovoljan kupis bolji.  :D

:D
a pitam unaprijed da si znam isplanirati malo, nije mi baš svejedno da me naknadno bez upozorenja udari trošak od soma kuna ;)

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #577 u: Travanj 03, 2013, 19:37:59 poslijepodne »
Ljudi pomagajte, recite gdje griješim.
Nije da je protok bio deklariranih 1200 kad sam ga kupio, ali ovo je stvarno premalo.
Protok mi je nikakav(odokativno s lončićem izmjerio cca 200lph - pola litre za 9 sekundi napuni).
Crijeva su skraćena na najmanje što sam mogao, impeler je očišćen, maknuta je plava predfilter spužvica, filter mediji se bili proprani u akvarijskoj vodi pri redovitom održavanju.
Jedino što sam dodao je narezana spužva iz eheim filtera, na kockice cca 2x2x2 cm.

Što da napravim da barem se podupla protok? Nije valjda da je neka tvornička greška a ja majmun nisam odmah vidio/skužio?

Offline rus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #578 u: Travanj 03, 2013, 19:44:44 poslijepodne »
koliko je star,koja je visinska razlika izmedju vrha filtera i vrha akvarija?

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #579 u: Travanj 03, 2013, 19:49:12 poslijepodne »
Star je pola godine, visina manja od 60cm.

Offline rus

• Punopravni član
« Odgovori #580 u: Travanj 03, 2013, 19:58:17 poslijepodne »
kad si cijevi prao zadnji put?
evo isao sam izmjeriti:visina od poklopca filtera do izlaza iz cijevi je 110 cm,cijevi nisam kratio nista od kad sam ga dobio,u kosarama su bio balsi,keramika,spuzve i dodao sam aq vatu u jednu kosaru. za 13 sekundi napuni bocu od cole 1.5l
provjeri malo da ti nije koja cijev savijena,dal ti ventili otvaraju do kraja,ocisti cijevi,pogledaj da si dobro postezao sve oko impelera-to je ono sta mi pada prvo na pamet. ako je to sve ok javi se Mirabelu uvjeren sam da cete se uspjet dogovorit jer meni je covjek svaki put izasao u susret oko narudji i pitanja

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #581 u: Travanj 03, 2013, 20:02:14 poslijepodne »
evo isao sam izmjeriti:visina od poklopca filtera do izlaza iz cijevi je 110 cm,cijevi nisam kratio nista od kad sam ga dobio,u kosarama su bio balsi,keramika,spuzve i dodao sam aq vatu u jednu kosaru. za 13 sekundi napuni bocu od cole 1.5l
provjeri malo da ti nije koja cijev savijena,dal ti ventili otvaraju do kraja,ocisti cijevi,pogledaj da si dobro postezao sve oko impelera-to je ono sta mi pada prvo na pamet. ako je to sve ok javi se Mirabelu uvjeren sam da cete se uspjet dogovorit jer meni je covjek svaki put izasao u susret oko narudji i pitanja
415lph??!?!To je trećina njihovog hvalisanja po kutiji.

cijevi nisu savijene, a ovo za ventile si me dobro podsjetio. Provjeriti ću još jednom impeler. Jedino mi je kod impelera čudno što njegov polopac koji se makne, dosta teško sjeda na impleler i dosta se teško vadi. Da ne blokira on rad impelera?
« Zadnja izmjena: Travanj 03, 2013, 20:07:25 poslijepodne od rovkil »

Offline Clio

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #582 u: Travanj 03, 2013, 20:03:45 poslijepodne »
To su crijeva u pitanju ja sam na svom haqosu odmah stavio druga crijeva ona za hidrauliku jer su tvrđa i nedaju se frkat ova originalna su pre mekana i da moj haqos stoji kraj akvarija na polici i mogu vam reć radi odlično za sada

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #583 u: Travanj 03, 2013, 20:11:12 poslijepodne »
To su crijeva u pitanju ja sam na svom haqosu odmah stavio druga crijeva ona za hidrauliku jer su tvrđa i nedaju se frkat ova originalna su pre mekana i da moj haqos stoji kraj akvarija na polici i mogu vam reć radi odlično za sada

Crijeva nigdje nisu sfrkana ili savinuta. A promjer je promjer bez obzira koje je crijevo u pitanju zar ne?

Offline rus

• Punopravni član
« Odgovori #584 u: Travanj 03, 2013, 20:21:02 poslijepodne »
415lph??!?!To je trećina njihovog hvalisanja po kutiji.

cijevi nisu savijene, a ovo za ventile si me dobro podsjetio. Provjeriti ću još jednom impeler. Jedino mi je kod impelera čudno što njegov polopac koji se makne, dosta teško sjeda na impleler i dosta se teško vadi. Da ne blokira on rad impelera?

e sad nisam siguran al mislim da to 1200 ne oznacava protok nego je cisto oznaka filtera,bar sam tako cuo u nekom ducanu. meni su cijevi na dva mjesta savijene pa vjerovatno i tu nesto gubi al u akvariju je sve ok tako da me to ne kopa previse. dosta je to i "velika" visina pa i tu gubi a u tvornici kad mjere sigurno stoji na istoj visini da dobiju bolje rezultate.
sad mi ga se neda otvarat al ako ne rijesis za koji dan javi se jer imam ga u planu malo ocistit i dodat nesto unutra pa provjerim oko impelera plastiku.
za cijevi cistit sam kupio od jbl-a cetkice na sjli(manju sam iscupao makar me covjek u ducanu upozorio da pripazim na to i da stisnem jos sa papagajkama)

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #585 u: Travanj 03, 2013, 20:31:56 poslijepodne »

EXPRO-1200 AC 220V-240V 50Hz/60Hz 28W 1200 L/H 0.46m

Kao 1200 litara na visini od manje od pola metra.....

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #586 u: Travanj 03, 2013, 20:36:07 poslijepodne »
..............
nemoj savjet: više ništa pisati, obriši postove i prodaj ga.

Offline rus

• Punopravni član
« Odgovori #587 u: Travanj 03, 2013, 20:41:46 poslijepodne »
Bas divan savjet...svaka ti cast

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #588 u: Travanj 03, 2013, 20:48:39 poslijepodne »

kaj nije vec netko mjerio protok u stvarnoj upotrebi pa je ispalo oko 600 l/h. Mozda cak ima i u ovoj temi. Inace, ti podaci kaj imas na kutijama ti oznacavaju protok same pumpe. Pa kad na to dodas crijeva, filter materijal, pa prljavstinu koja se s vremenom skupi onda to padne drasticno. Moj fluval 405 je deklariran na 1300l a kad sve pospojim i napunim materijalom onda je to oko 800l.

Offline zzorann

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #589 u: Travanj 03, 2013, 21:05:33 poslijepodne »
..............
nemoj savjet: više ništa pisati, obriši postove i prodaj ga.

Ne zaboravi mu stavit alu felge i radio sa mp3 da prođe lakše.  :wall:

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #590 u: Travanj 03, 2013, 21:06:54 poslijepodne »

kaj nije vec netko mjerio protok u stvarnoj upotrebi pa je ispalo oko 600 l/h. Mozda cak ima i u ovoj temi. Inace, ti podaci kaj imas na kutijama ti oznacavaju protok same pumpe. Pa kad na to dodas crijeva, filter materijal, pa prljavstinu koja se s vremenom skupi onda to padne drasticno. Moj fluval 405 je deklariran na 1300l a kad sve pospojim i napunim materijalom onda je to oko 800l.

To sam bio ja  :up: i mislim da je u ovoj temi, ne da mi se sad tražiti. Sve što si napisao potvrđujem i ponavljam da je Haqos dobar filter i sa duplo slabijim protokom od deklariranog.  

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #591 u: Travanj 03, 2013, 22:40:50 poslijepodne »
Da je 600lph, bilo bi odlično. Dapače, nisam fan velikog protoka jer mislim da više štete prouzroči na mojem akvariju nego koristi.
Ovaj protok bi više pasao na neki akvarij duljine 40cm, možda čak i 30.

Što se tiče filtera kao filtera- s takvom zapreminom nema se tu što pričati, velika šaka u oko je ovaj minijaturni protok.
I sad kad si razmišljam, pucaju me svakakve ideje, tipa da na izlaz frknem jednu pumpu poput Atman AT 202 of 600lph (ili bi bila bolja 203, 2000lph pa smanjiti malo?), na ulaz pumpe spojim izlaz iz filtera pa neka ga to vrti?

@aquabot
ne želim prodavati, ne još, jer za te pare dobijem ako ništa drugo filter kutiju pa ak se da srediti s mojom zamisli gore, problem riješen. Nije u mahnitoj kupovini i pordaji riješenje svakog problema.

@kinggo&zeljkok
Vidite ovaj moj prijedlog gore da li bi upalio, ako da opet te filter i pumpa dođu manje nego bilokoji drugi a problem riješen. Filter materijal me frka prati temeljito i mislim da nije problem u njemu ili njegovoj zaprljanosti, više mislim da pumpa premale snage za ovaj tip filtera. plus još tradicionalna kineska tendencija zajeb*ti na jednostavnim stvarima

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #592 u: Travanj 03, 2013, 22:50:33 poslijepodne »
ideje, tipa da na izlaz frknem jednu pumpu poput Atman AT 202 of 600lph (ili bi bila bolja 203, 2000lph pa smanjiti malo?), na ulaz pumpe spojim izlaz iz filtera pa neka ga to vrti?

gle, jel ti moze dovoljno vode proci kroz filter a da ti pumpa ne ostane na suhom?
Raskopaj sve i probaj samo glavu upaliti u kadi i vidi kako baca vodu pa ces biti pametniji.

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #593 u: Travanj 03, 2013, 22:54:40 poslijepodne »
ideje, tipa da na izlaz frknem jednu pumpu poput Atman AT 202 of 600lph (ili bi bila bolja 203, 2000lph pa smanjiti malo?), na ulaz pumpe spojim izlaz iz filtera pa neka ga to vrti?

gle, jel ti moze dovoljno vode proci kroz filter a da ti pumpa ne ostane na suhom?
Raskopaj sve i probaj samo glavu upaliti u kadi i vidi kako baca vodu pa ces biti pametniji.

Ova pumpa se zakelji u akvarij i samo se na usis pumpe spoji ovo tanje crijevo od izlaza filtera. Na to sam mislio. Ali budem probao kak baca solo pumpa. 

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #594 u: Travanj 03, 2013, 23:01:16 poslijepodne »
Da je 600lph, bilo bi odlično. Dapače, nisam fan velikog protoka jer mislim da više štete prouzroči na mojem akvariju nego koristi.
Ovaj protok bi više pasao na neki akvarij duljine 40cm, možda čak i 30.

Što se tiče filtera kao filtera- s takvom zapreminom nema se tu što pričati, velika šaka u oko je ovaj minijaturni protok.
I sad kad si razmišljam, pucaju me svakakve ideje, tipa da na izlaz frknem jednu pumpu poput Atman AT 202 of 600lph (ili bi bila bolja 203, 2000lph pa smanjiti malo?), na ulaz pumpe spojim izlaz iz filtera pa neka ga to vrti?

@aquabot
ne želim prodavati, ne još, jer za te pare dobijem ako ništa drugo filter kutiju pa ak se da srediti s mojom zamisli gore, problem riješen. Nije u mahnitoj kupovini i pordaji riješenje svakog problema.

@kinggo&zeljkok
Vidite ovaj moj prijedlog gore da li bi upalio, ako da opet te filter i pumpa dođu manje nego bilokoji drugi a problem riješen. Filter materijal me frka prati temeljito i mislim da nije problem u njemu ili njegovoj zaprljanosti, više mislim da pumpa premale snage za ovaj tip filtera. plus još tradicionalna kineska tendencija zajeb*ti na jednostavnim stvarima
nemos pricat o kineskoj tendeciji zajeba kad si jedna od stvarno  rijetkih osoba koja ima problem s ovim filterom,greske se dogadjaju i kod puni skupljih i razvikanijih filtera,obrati se ER i izace u susret tvom problemu dok reces keks..

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #595 u: Travanj 03, 2013, 23:08:39 poslijepodne »

Ova pumpa se zakelji u akvarij i samo se na usis pumpe spoji ovo tanje crijevo od izlaza filtera. Na to sam mislio. Ali budem probao kak baca solo pumpa. 
znam, ali ideja ti je da ona vuce vodu kroz filter umjesto ove koja je u glavi? Badava ti pumpa od 2000l/h ako ona nema 2000l u dovodu.
Protok filtera se ne smanji zato jer pumpa radi slabije nego zato jer se zbog nakupljene prljavstine smanji dotok vode do pumpe. Je da se s vremenom zaprlja i rotor i crijeva ali glavni uzrok smanjenog protoka kod filtera je prljavi materijal.

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #596 u: Travanj 03, 2013, 23:12:57 poslijepodne »
nemos pricat o kineskoj tendeciji zajeba kad si jedna od stvarno  rijetkih osoba koja ima problem s ovim filterom,greske se dogadjaju i kod puni skupljih i razvikanijih filtera,obrati se ER i izace u susret tvom problemu dok reces keks..

;)

Dobro sam upoznat s "što kinezi napišu a što dobiješ" teoremom. Na neke stvari sam se naviknuo na neke ne.  Zato i ne pizdim trenutno na ovu situaciju jer vjerujem da se može riješiti i ko normalna osoba, umjesto da kao neki idu pisati prodavaču da mu yebu (ubaci omiljen predmet psovke), ja ću prvo pitati iskusnije na forumu(a i Mirabela jer čak i nevezano za ovo, čovjek si stvarno da truda da odgovori na pitanje i riješi problem) za kakvo pametno riješenje, savjet ili situaciju koju sam ja u svom neznanju previdio. Jel ima tu što loše? A pogotovo kada uzmeš bonus da ovako ostaje ovo slijedećem korisniku filtera da ukoliko ima isti problem, vidi ove postove, pročita ih i skrati si put mozganja.

Ukratko, da glup sam, prvi mi je vanjski filter i ne želim nešto sjebati u svom neznaju :)

Offline rovkil

• Punopravni član
« Odgovori #597 u: Travanj 03, 2013, 23:13:43 poslijepodne »

znam, ali ideja ti je da ona vuce vodu kroz filter umjesto ove koja je u glavi? Badava ti pumpa od 2000l/h ako ona nema 2000l u dovodu.
Protok filtera se ne smanji zato jer pumpa radi slabije nego zato jer se zbog nakupljene prljavstine smanji dotok vode do pumpe. Je da se s vremenom zaprlja i rotor i crijeva ali glavni uzrok smanjenog protoka kod filtera je prljavi materijal.

Okej, budem još to provjerio na samom filteru detaljnije prije nego idem što kemijati.

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #598 u: Travanj 04, 2013, 11:43:54 prijepodne »
Moj ti je savjet da ništa ne kemijaš. Izmjeri protok bez filter materijala s očišćenim cijevima, prvo u ravnini a onda lagano podiži izlaznu cijev. Rotor pumpe namaži jestivim uljem i provjeri da mu nešto ne smeta. Ako je protok i dalje 200 l/h u ravnini onda kao što su ti već rekli kontaktiraj ER jer su korektni i budu ti pomogli.

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #599 u: Travanj 04, 2013, 12:49:43 poslijepodne »
Obavezno očisti ventije, oni na ovom filter kada su zmazani jako smanje protok.