Brdasca su riccia fluitans na (jednom) panju, a ispred njih je glossostigma elatinoides...
S ricijom imam problem, za koji ljudi kazu da su normalni. Naime, to vezivanje nije trajno rjesenje. I cini mi se da je bas Renta negdje rekao da je nju s vremena na vrijeme potrebno ponovno vezati. Tako i radim. Kako izrasta van, otprilike dodje do ove granice, kao na slici i onda polako odvajam djelove koji su mnogo van mrezice da isplivaju. No poslije nekog vremena to vise nije moguce. Zapravo jeste, ali estetski gubi svaku vrijednost.
Onda ide novo vezivanje. E tu imam jednu foricu.

Naime, ovaj ranije pomenuti dio koji postepeno odvajam, stavljam u mrezastu kotilicu u drugi akvarij. Tamo ona obicno stoji oko 15-dana. Za to vrijeme se desi transformacija listova ricije (mislim da je Rastman jedne prilike stavljao slike ricije sa povrsine i one koja je dugo vremena bila vezana za nesto).
Uglavnom, meni je ova povrsinska mnogo ljepsa. Ima sire listice i kad je na gomili djeluje ko neka kopnena mahovina. Dodatni plus koristenja kotilice u ove svrhe je sto zbog nemogucnosti kretanja i preuskog prostora, listovi ricije rastu isprepleteno, tako da ih u prilicno kompaktnim komadima onda slazem na ovaj panj... Naravno ti siri listici onda bolje izgledaju i pod vodom i brze izlaze iz mrezice, koja me bas nervira prvih par dana kad se vidi.

Naravno u svemu treba imati granicu. Jedne prilike sam tu riciju ostavila predugo u kotilici i zbog prevelike guzve, voda nikako nije strujala, pa se unutra stvorila zabokrecina... Sreca pa se ova biljka jako brzo obnavlja...

Ako koga intresira, koristim mrezicu u kojoj je kupljena djecija lopta...

Hvala svima na komentarima...
EDIT: tko mi je kriv sto ovoliko rastezem postove... Velebit hvala u svakom slucaju...