1.s obzirom da je akvarij poprilično velik ja bi svakako na tvom mjestu uzela vanjski filter...iskreno od unutarnjih ni neznam koji bi ti preporučila, da voda bude bistra, da ne zauzme puno mjesta...ja sam , evo prije 5 dana, za akvarij od 160l kupila vanjski filter (tetra ex 700) za 500kuna. možda se u početku čini puno, ali sve se to aksnije vrati na neki način...skuplje ćeš proć ako ćeš sad gledat da sve bude što jeftinije...
2. termometar kupiš najobičniji koji imaju u dućanu...oko tog još nismo smislili neku posebnu filozofiju

3. ja bi svakako preporučila više neonki...veliki je to akvarij...ali to prepuštam 'električarima'

4. nezahtjevno bilje: vodena kuga, higrophila polisperma, razne paprati, mahovine, anubiasi, valisneria, cryptocoryne...imaš na početnoj starni bazu bilja pa malo pogledaj kaj ti se od tog najviše sviđa...
5.ja sam u svoj akvarij (100*40*40) stavila oko 10-15kg zemlje za cvijeće (neznam sad točno, i to je zemlja koja je bila namočena koji mjesec i pol

) i oko 25 kg šljunka - akvarij je zamišljen kao biljni, tak da ti možeš stavit i manje supstrata.
6. hm...što manje kemije to bolje...ja trenutno u vodu ne stavljam nikakve preparate za pripremu...sad sam u taj novi ubacila dozu nitriveca, čisto za stvaranje pozitivnih bakterija...u početku sam koristila aquasafe za pripremu vode, ali kasnije sam odustala. stavi bilje koje misliš i pusti da se ciklira...
i kao što je cigo već rekao samo polako - brzopletost se skupo plaća...