Kolovoz 25, 2025, 13:40:46 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Filter Bluwave 05 negdje štropa?  (Posjeta: 1701 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Filter Bluwave 05 negdje štropa?
« u: Kolovoz 22, 2008, 22:56:14 poslijepodne »
Opet mi se filter u Caymanu odvaja od stakla pa cm, ne znam gdje tražiti uzrok, pred par tjedana sam ga skroz izvukao van i očistio kutiju i nakon nekoliko dana opet bježi od stakla. Kad sam otvorio poklopac, vidim da je komora gdje je grijač puno do razine kolika je razina vode u akvariju, dok je u ostalim komorama sa spužvom, filter materijalom i pumpicom razina vode puno niža, jedva do vrha kutija s filter materijalom, odnosno nekoliko cm razilike u razini vode u odnosu na komoru s grijačem. Pumpica je ok, očišćena i nije zaštropana.

E sad, očito da voda teže prolazi iz jedne komore u drugu, zar je moguće da je toliko prljavštine? Danas sam naglo povukao van plastiku sa spužvama da odčepim prolaze ako su začepljeni, ali nakon par minuta po uključivanju filtera podnovno pobjegne od stakla...

Je li tko imao slična iskustva i kako ste to riješili?

Sve si mislim da ga opet kompletno izvadim van i pročistim kutiju...

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Filter Bluwave 05 negdje štropa?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 22, 2008, 23:40:50 poslijepodne »
Nisam siguran na kojem principu se lijepi on za staklo ali mene je tak zezal Fluval 4+ unutarnji.

Odljepljivao se od stakla, da bih na karju skuzio da je problem u staklu koji je imao malo kamenca po sebi i nije se dalo dobro prikeljit uz staklo i nakon par dana se odljepi.

Probaj tak, ocisti dobro taj dio di se ljepi filter pa bus vidio

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2008, 08:12:58 prijepodne »
Nije da se on lijepi za staklo, ima nosače/vodilice na rubu akvarija, na koje se postavi, i na njima stoji te bude priljubljen uz staklo. Kad ga upalim, nakon par minuta umjesto da ostane visiti uz staklo on malo pomalo ode od stakla za nekoliko cm tako da ne stoji više ravno nego ukoso.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Kolovoz 23, 2008, 10:38:53 prijepodne »
E onda nemam pojma

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #4 u: Kolovoz 23, 2008, 11:22:50 prijepodne »
pa neće mu ništa biti ako budu malo ukoso stajal  :up:
Varaždin...

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #5 u: Kolovoz 23, 2008, 12:03:55 poslijepodne »
Ma znam da mu neće ništa biti  :) al kako ja volim da sve bude kako bi trebalo biti to me nervira  >:( valjda ću naći što je, evo malo prije ga izvadio van i očistio i opet. Možda sam krivo okrenuo kutije s filter materijalom ali gledao sam di im je ulaz i tako okrenuo...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #6 u: Kolovoz 28, 2008, 14:06:02 poslijepodne »
Vec je proslo par dana; jesi mozda otklonio problem?

Imala sam veci filter 07, ali vjerujem da su oni svi manje vise slicni...

Sto se razine vode tice: jesi vadio onu malenu pregradu u toj prvoj komori gdje je grijac? -? Ja duuugo nisam skuzila da tamo uopce ima kakva pregrada... :-[

Nadalje ispod plavih spuzvi je ona plasticna predkomora. I to se zaprlja prestrasno... :dead:

Ja sam svoj cistila svakih 5-7 dana... Prestrasno... A onda revolucija (vanjski)... :D

Sto se tice tog odvajanja, problem je sigurno u vodilicama. Ili ti ne nakacis dobro filter ili ti se neki od nosaca iskrivio, pukao ili sl...

Meni se to isto desavalo, ali poslije bjesomucnog namjestanja uspijevalo mi je namjestiti ga kako treba, iako nije bilo ni malo jednostavno, jer sam bas tu imala jedan veci panj.

Ako se dobro sjecam treba ga postavljati tako da se donji dio malo zanese, ali ovo ne uzimaj zdravo za gotovo, jer sto prije zelim zaboraviti dio zivota u kojem sam se mucila s tim fitlerom...

Probaj pa javi... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2008, 08:18:32 prijepodne »
Čini mi se da sam riješio problem. Ovo što navodiš Ninina mama, to sam sve radio inače kod održavanja, spužve, plastika gdje su spužve, sve sam to čistio. Ovaj put sam izvadio i kutije s onim kuglicama i pašticama i to sam protresao. Ali, čini mi se da je problem bio na pumpici, naime, tamo je nekad bila spužva s aktivnim ugljenom, koju sam maknuo i stavio dvije plave spužve, kao u onoj komori do grijača, da još pročisti vodu prije nego li ide van. Izgleda da je u tome bio problem. Spužve nisu bile prljave, ali sam ih morao rezati da "legnu" u komoru kako treba, očito da im je bilo pretijesno i valjda je protok vode tamo bio slab. Maknuo sam te dvije spužve s cijevi pumpe i sad filter ljubi staklo  :P a ne bih nikad rekao da je do toga kad je taj prostor inače predviđen za spužvu...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2008, 12:41:45 poslijepodne »
To je zbilja cudno... :nerd:

No vazno da si rijesio! :klap:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2008, 15:47:00 poslijepodne »
I meni je čudno, ali jedina promjena koju sam sada napravio je bila ta osim čišćenja maknem i tu spužvu s cijevi pumpe, nema logike ali...  :roll:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #10 u: Kolovoz 29, 2008, 22:22:54 poslijepodne »
Mozda si jedsnostavno sad pravilno postavio filter na nosac. Cesto mi se desavalo da probam namjestiti 2-3 puta za redom i cinilo mi se da to svaki put radim jednako, no kad bi uklopilo, onda se to bas osjetilo...

Nisi mi rekao jel imas tu pregradu kod grijaca?
Tuzlanka u Sarajevu

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2008, 19:09:38 poslijepodne »
Ma svaki put sam pazio kako ga stavljam na mjesto pa ne bih rekao da je baš do toga. Čim nije voda iz prve komore prolazila kako treba dalje i van nešto unutra nije štimalo. Onu pregradu u koju legne grijač nisam micao, ne bi trebala smetati, dolje je dovoljno velika rupa za prolaz vode u drugu komoru.

Što bilo da bilo, sad je ok, negdje je zapinjalo a kako sam sve razdrmao što se razdrmati moglo  :roll: tako više ne znam je li to bilo do rupica na plastici gdje su spužve ili do spužvi na cijevi od pumpe...