Kolovoz 24, 2025, 23:44:19 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Nosači za lampe  (Posjeta: 2288 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Nosači za lampe
« u: Srpanj 31, 2008, 21:22:45 poslijepodne »
Da li postoji i gdje bi se dalo naći - nosač za nenonku tj. glomat u obliku osmice, tj. kao da su dva nosača spojeni jedno s drugim tako da jednu stranu utaknem na postojeću lampu koja je tvornički ugrađena u poklopac, a drugu stranu na glomat, tako bi mi postojeća lampa u biti bila nosač za glomat i ne bih trebao bušiti poklopac. Ima li takvo što, to bi bilo kao ovi što se dobiju s glomatom ali dvostruki?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Nosači za lampe
« Odgovori #1 u: Srpanj 31, 2008, 23:07:17 poslijepodne »
pogledaj u nekom elektromaterijalu, imas onih nastavaka sta se koriste za nadzbukno montiravanje kablova i imaju neke utore s kojima ih mozes nadogradjivati do mile volje...

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #2 u: Kolovoz 01, 2008, 07:04:10 prijepodne »
To bi bilo super da se može nešto iskombinirati, ne da mi se baš bušiti poklopac kad tako i onako dodatna lampa ne sjedne kako treba jer nema mjesta za ući do kraja u poklopac. Pogledat ću, hvala  :)

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Kolovoz 01, 2008, 11:16:42 prijepodne »
svaki taj "nosac" kosta nekih kunu i nesto sitno da se ne zaletis i pripazi na promjer koji kupujes T8=fi 26mm a T5=fi 16mm, posto neznam koji si glomat uzeo ;)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #4 u: Kolovoz 01, 2008, 22:46:51 poslijepodne »
To je itekako dobra cijena ako se nađe za par kuna! Uzeo sam T8 glomat, a što se tiče cijene, u pet centru imaju kao neke nosače metalne od JBL-a, a cijena je nevjerojatnih 56 kuna za dva kruga željeza  :down: naravno da to isto kupljeno u kakvom elektro dućanu košta deset puta manje sigurno...

Offline Lefty

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 04, 2008, 17:29:54 poslijepodne »
Ti drzaci za kable/cijevi il sta vec su kunu-dvije - odlična stvar, ja ih zaljepim superljepilom i sve super funkcionira...

Jedna napomena - ja ih prvo stavim na lampu i onda ljepim tako da budu ravno zaljepljeni - da poslje nema problema da su koso pa da se neda lampa ugurat  :)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2008, 23:54:50 poslijepodne »
Lefty, imaš sliku da vidim kako to izgleda?

Offline Lefty

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 05, 2008, 23:43:55 poslijepodne »
Evo cak i nasao slike... nadam se da se vidi to kaj te zanima  ;D

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #8 u: Kolovoz 06, 2008, 07:06:54 prijepodne »
Koliko vidim imaš dvije dodatne lampe  :) vidio sam taj nosač, ali nisu imali promjera 26mm za T8 lampu nego samo 25mm a kako su dosta kruti nisam uzeo. Ti si te nosače zalijepio za poklopac, a moja ideja je da dva spojim skupa pa jednu stranu nataknem na originaln lampu a drugu na glomat tako da mi origigi lampa u biti bude nosač. No, kako sam ja nestrpljiv onda sam si jučer montirao glomat i zavidao na poklopac  :P nažalost kako god okrenem taj glomat mora biti niše od originalnih lampi jer nema mjesta, ali čini mi se da ipak nije preblizu vodi tako da bi trebalo biti ok. Intersantno da di dvije lampe grolux ne emitiraju svijetlost identične boje, jedna je na original rasvjeti a druga na glomatu, bit će do toga vjerojatno.

Offline Lefty

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 06, 2008, 22:48:46 poslijepodne »
Da 2 dodatne i obje na tim "nosacima" zaljepljenim "super-ljepilom" za poklopac - bez ikakvog busenja :)

A mislim da su i ti moji 25mm - al kad sam kupoval je covjek pred menom stavil tu vodilicu na lampu tako da je najbolje da ides s nekom starom lampom pa da odma isprobas da li ide ili ne :)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #10 u: Kolovoz 07, 2008, 07:05:53 prijepodne »
Ma ja sam na kraju zavidao nosače od glomata na poklopac jer mi se nije dalo više tražiti, našao sam to i zovu se "obujmice", košta kunu i nešto, ali je bilo samo promjera 29 mm i 23 i manje tako da to nikako ne paše. Zasad nek je tako, poslije ću vidjeti kad budem zatvarao poklopac zimi da li će mi smetati.

Offline Lefty

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 08, 2008, 21:44:50 poslijepodne »
I to je rjesenje... treba se snaci...  ;)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #12 u: Kolovoz 20, 2008, 15:23:20 poslijepodne »
Izgleda da ću morati razmještati...ne mogu zatvoriti poklopac do kraja, izgleda da je ipak prenisko postavljeno, a ne mogu ju više postaviti jer nema mjesta...a obujmica 26 mm nisam još našao, to mi je jedina opcija ako ih nađem da pomoću njih prikačim glomat na postojeću lampu.  X-(