Lud zbunjen nenormalan :

Podizanje nitrata nije dalo rezultata, stargrass skroz propao, a iz mahovine raste nešto končaste alge. Podizanjem nitrata mi se čini da je alternathera dobila još veće rupice rupice po listovima, ali o tome u zasebnoj temi
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=21385.0Međutim, što se tiče stargrassa, ostale su dvije stabljike, nekako sam ih bio valjda zasadio van područja gdje je bio sav ostali stargrass, i te dvije stabljike sasvim fino rastu (ne ureklo mi se

) Iz toga mogu samo zaključiti da - ili je podloga "preplitka" tamo gdje sam ga sadio ili mu ne odgovara mjesto koje sam mu predvidio, a to je bilo ispred filtera, s namjerom da kad se razraste da mi zakloni filter.
Kako bilo, nek samo te dvije stabljike rastu, sadit ću ih drugdje samo da ne ostanem bez. Čekam vanjski filter, čime bi se oslobodilo mjesta u akvariju, dodat ću dvije pločice treseta (one podloge od Prodaca) zasuti pijeskom i nanovo zasaditi.
Nitrate vraćam na staro, 1 ppm dnevno. Razmišljam da uzmen NO3 test da vidim koje su mi vrijednosti u akvariju jer bi mi bilo lakše eliminirati barem dio uzroka. Koji test preporučujete - JBL, Prodac, Salifert?
Koji li je vrag samo tom stargrassu...