Kolovoz 04, 2025, 15:38:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bebe molija  (Posjeta: 3046 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ines582

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 42
Bebe molija
« u: Lipanj 18, 2008, 22:14:26 poslijepodne »
Bok akvaristi :D
Imam 20-ak molića već 2 sata i već dva sata kopam po internetu, ali nisam baš puno našla, pa vas molim za pomoć.
Kada ih trebam početi hraniti?
Da li je 3 puta dnevno dovoljno?
Može smrvljena hrana za živorotke?
Kako da očistim kotilicu od hrane koja padne na dno?

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: Bebe molija
« Odgovori #1 u: Lipanj 18, 2008, 22:35:48 poslijepodne »
3 puta dnevno je previše, jednom eventualno na dan sa sitnom hranom i ne u prevelikim količinama.
nikaj ne pretjerivati, jer preživjet će one, a narast će za čas! :up:
Varaždin...

Offline ines582

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Lipanj 18, 2008, 23:00:13 poslijepodne »
Hvala puno na odgovoru.
Imam još pianja. Za koliko ih mogu pustiti iz kotilice? Nemam nikog većeg od molija u akvariju. Za koliko dobiju boju?

I imam još jedan veliki problem. Selim se za 2 tjedna. Hoće ribama smetati (pogotovo ovim malima),
ako ih stavim u skroz novu vodu (odstajalu, naravno)? Nemam ideju kako da vodu preselim,
u biti nemam uopće ideju kako da sve to izvedem.

Offline Mele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #3 u: Lipanj 18, 2008, 23:03:04 poslijepodne »
Hvala puno na odgovoru.
Imam još pianja. Za koliko ih mogu pustiti iz kotilice? Nemam nikog većeg od molija u akvariju. Za koliko dobiju boju?

I imam još jedan veliki problem. Selim se za 2 tjedna. Hoće ribama smetati (pogotovo ovim malima),
ako ih stavim u skroz novu vodu (odstajalu, naravno)? Nemam ideju kako da vodu preselim,
u biti nemam uopće ideju kako da sve to izvedem.

koliki je akvarij? ako je do 100l uzmes 10 karnistera od 10l i vodu presipas kao kod izmjene... a ribe mozes staviti i u jednu veliku kantu, nece im biti nista 1 dan u toj kanti sa akvarijskom vodom...

Offline ines582

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Lipanj 18, 2008, 23:12:10 poslijepodne »
Ma akvarij je mali, 54 litre. Samo problem je gdje nabaviti dovoljno čistih kanistera ili boca
i to sve strpati skupa u auto sa ostatkom stvari i 2 akvarija. probat ću barem pola vode prebaciti.
Nadam se da će ribe preživiti sve to. Pogotovo ovi mali. Bar da su došli malo kasnije.

Offline Mele

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #5 u: Lipanj 19, 2008, 11:33:35 prijepodne »
Ma akvarij je mali, 54 litre. Samo problem je gdje nabaviti dovoljno čistih kanistera ili boca
i to sve strpati skupa u auto sa ostatkom stvari i 2 akvarija. probat ću barem pola vode prebaciti.
Nadam se da će ribe preživiti sve to. Pogotovo ovi mali. Bar da su došli malo kasnije.

pa to su ti onda 5 karnistera od 10l... to nije problem za nabaviti ;)

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #6 u: Lipanj 20, 2008, 02:32:32 prijepodne »
Iz mog iskustva sto vise manjih hranjenja to bolje. Kod malih zivorotki sam znala hraniti i 4 puta dnevno.
Bitno da hrana ne pada na dno, tj. i kad padne da je pokupe u roku od recimo 15 min.

Nisu izbirljive kao ni roditelji, samo je vazno da hranu zbilja dobro, dobro izmrvis.

Kakva ti je kotilica? Ona plasticna ili ona platnena? Pitam zbog cirkulacije. Ako je plasticna vise puta dnevno je povuci na gore da voda izadje van i pri spustanju naspe se nova.

Sto se ciscenja tice, usisavas kao i u normalnom akvariju, ako sta ostane poslije ovog ispiranja. Dakle, tanko crijevo i lagano...

Iz kotilice pustas kad su dovoljno veliki da odraslima ne mogu stati u usta. Nisam imala molije, ali jesam platije i znam da mnogo, mnogo, mnogo sporije rastu od gupija. Mislim da ce sa 2 mjeseca biti spremni za zajednicki akvarij. No, naravno sve je individualno, pa tako i to. Uostalom, vidjeti ces...

Boju ce dobiti relativno brzo. No, time se ne opterecuj.

A sto se preseljenja tice. Sacuvaj obavezno barem pola vode. Bilo bi dobro i 2/3 ako mozes. A mislim da toliko kanistera mozes nabaviti. Ili mozda ono malo burence sto se kiselina priprema u njemu.

Akvarij, ako nije dugacka relacija, mozes prenijeti i bez mnogo frke. Ribe povadis u jednu posudu, biljke u drugu, vodu u kanistere, a podlogu sa najmanje moguce vode ostavis u akvariju. Na tako malom akvariju se nista nece desiti zbog toga.

Sretno ti preseljenje... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline ines582

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Lipanj 20, 2008, 09:39:47 prijepodne »
Hvala puno!
Kotilica je platnena i ovi mali su baš proždrljivi kao i roditelji tako da ništa ne ostane. Stavila sam ju 10 cm ispred filtera i pojačala dotok zraka tako da mislim da nemaju problema sa čistom vodom i kisikom. Hranila sam ih ujutro i navečer kada hranim ostale ribice. Pola ih je skoro prozirno, a pola ih je potamnilo, tako da će ih biti svakakvih. Baš su me iznenadili kako brzo napreduju. Jedino ne znam šta da radim sa jednim malim koji ima iskrivljen repić. Prvo sam mu mislila skratit muke, ali baš je živahan i dobro pliva.

Što se preseljenja tiče kanisteri su nabavljeni, poklopac za hladnovodni akvarij je u izradi (koliko se za sad može nazvati hladnovodni jer je temperatura u njemu trenutno 26 stupnjeva pa ću ubaciti i ventilatore). Sve je spremno, samo čekam 1.7.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Lipanj 20, 2008, 21:33:28 poslijepodne »
hrani bebe čim više puta dnevno po malo....ipak su to malene tibice i brzo se napune...i onda im teško padne ta papica...
i sretno preseljenje!  ;D