Iz mog iskustva sto vise manjih hranjenja to bolje. Kod malih zivorotki sam znala hraniti i 4 puta dnevno.
Bitno da hrana ne pada na dno, tj. i kad padne da je pokupe u roku od recimo 15 min.
Nisu izbirljive kao ni roditelji, samo je vazno da hranu zbilja dobro, dobro izmrvis.
Kakva ti je kotilica? Ona plasticna ili ona platnena? Pitam zbog cirkulacije. Ako je plasticna vise puta dnevno je povuci na gore da voda izadje van i pri spustanju naspe se nova.
Sto se ciscenja tice, usisavas kao i u normalnom akvariju, ako sta ostane poslije ovog ispiranja. Dakle, tanko crijevo i lagano...
Iz kotilice pustas kad su dovoljno veliki da odraslima ne mogu stati u usta. Nisam imala molije, ali jesam platije i znam da mnogo, mnogo, mnogo sporije rastu od gupija. Mislim da ce sa 2 mjeseca biti spremni za zajednicki akvarij. No, naravno sve je individualno, pa tako i to. Uostalom, vidjeti ces...
Boju ce dobiti relativno brzo. No, time se ne opterecuj.
A sto se preseljenja tice. Sacuvaj obavezno barem pola vode. Bilo bi dobro i 2/3 ako mozes. A mislim da toliko kanistera mozes nabaviti. Ili mozda ono malo burence sto se kiselina priprema u njemu.
Akvarij, ako nije dugacka relacija, mozes prenijeti i bez mnogo frke. Ribe povadis u jednu posudu, biljke u drugu, vodu u kanistere, a podlogu sa najmanje moguce vode ostavis u akvariju. Na tako malom akvariju se nista nece desiti zbog toga.
Sretno ti preseljenje...