0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Prijatelju dozvoli da znam o čemu pričam. Svi silikoni su na bazi acetatne kiseline i svi se pretvaraju u silikonsku neotrovnu masu kada acetat ishlapi. Postoje neutralni sporosušivi silikoni kojima se ljepe plastika i forexi ali nisu potrebni za akvarije/staklo. Dapače nisu ni poželjni.Ovo što piše da acetat nagriza se misli na period hlapljenja ( sušenja ) , a ne na stalnu reakciju. Što ne znači da taj ceresitov ne valja, nego samo hoću reči da je isti kao i ovaj dotični.-
ok hvala, a recite s tim silikonom mogu ljepiti i plastiku zar ne?(plasticne biljke)
Citat: schox - Lipanj 07, 2008, 11:59:56 prijepodnePrijatelju dozvoli da znam o čemu pričam. Svi silikoni su na bazi acetatne kiseline i svi se pretvaraju u silikonsku neotrovnu masu kada acetat ishlapi. Postoje neutralni sporosušivi silikoni kojima se ljepe plastika i forexi ali nisu potrebni za akvarije/staklo. Dapače nisu ni poželjni.Ovo što piše da acetat nagriza se misli na period hlapljenja ( sušenja ) , a ne na stalnu reakciju. Što ne znači da taj ceresitov ne valja, nego samo hoću reči da je isti kao i ovaj dotični.- kaj to onda znaci da su svi silikoni dobri za akvaristiku
Postoje neutralni sporosušivi silikoni kojima se ljepe plastika i forexi
a u vezi silikona na HR tržištu , definitivno najbolji je soudal AQ , osobno provjerili puuuuno puta
Sve je upravo tako kako je Maxim napisao. BTW plastiku ne možeš ljepiti sa acetatnim silikonima jer se acetat s vremenom odvaja od plastike. Za takve materijale ti je upravo onaj neutralni o kojem sam pisao.
Zanima me samo, jeste li probali sa tekafixom ??