tak vam svima i treba kad nabrijavate akvarije s svjetlom i co2 i gnojenjem...

do prije nekoliko mjeseci sam i ja gnojio s ECom, pa Proflorom (DianaPet), pa cijelim cudom od KH2SO4+KNO3+K2PO4 pa imao 14h svjetla u akvariju, a kad sam otisao na G.O. hranio pajceke s hranilicom dok se nisam vratio is mora i imao sto vidjeti...
voda u banani, ribe s raspadnutim perajama, algi koncastih da sam ih mogao prodavati pod mahovinu, ...
uglavnom ja sam okrivio hranilicu koja je bacala hranu pod mlaz struje iz filtera koji je zakucavao to sve na dno, tako da ribe nisu ni stigle do toga...
Nu da, sada vec 5 mjeseci ne gnojim s nicim, svjetlo je 5+2+5 sparne zarulje 6x24W, i 4+3+4 2x54W T5 u 375L. Vodu mjenjam svakih 2 mjeseca 50% (pipovaca direktno) i mogu reci da su se alge drasticno smanjile. Postigao sam svoj cilj low-maintenance akvarija...

Ribe dovoljno seru da produciraju nitrate, ja dovoljno hranim pajceke da ostane fosfata, svjetlo i CO2 su ravnotezi (nema zracne pumpice da lufta vodu), uglavnom milina. Sada sam uglavinjao grm HMa u tank, i odmah se primilo...Ostalo raste umjereno tak da ne trebam ludovati skarama svaki tjedan...
Istina bog, ne vidim svakodnevno perlanje, ali kad pormjenim vodu, podsjeca na mineralnu...

ps: e da i meni su sijamci jeli mahovinu, ali onda sam skuzio da na mahovinu lako dolazi koncasta, pa umjesto sijamca, ja sam maknuo javansku i prebacio je onak dlakavu kozicama, na sto su kozice rekle "dobar dan" i udesetorostrucile populaciju unutar 3 mjeseca...