Ja ju dobih od Tompe. Pogledajte njegov akvarij pa cete vidjeti da nema veze to sto donji listovi propadaju a da bi kao gornji rasli. Mislim da je rekao da stavlja Co2 iz boce, KNO3 (kalij-nitrat) i KH2PO4 (kalij dihidrogen fosfat). E, sad...nekidan krenuh u potragu za tim i nadjoh da se KH2PO4 moze nabaviti u KEMICI u pakiranju od 250 g po cijeni od 79 kn, no ne moze ju kupit fizicka osoba i ne u ovako maloj kolicini. prodaju apotekama i tome slicno i to u najmanjem iznosu od 1000 kn. Hm... Rekli su mi daod njih nabavlja Medica intertrade i Hospitalija. Pa sad bi trebalo vidjeti kod njih ako toga ima.
TOCKASTA ALGA: da li ti se tockasta alfa pojavila zbog co2 ne znma, ali i kod mene je bio isti taj rroblem... No, ta se alga pojavljuje s nedostatkom fosfata. Ovaj kalij dihidrogen fosfat mislim da bi pomogao i u borbi protiv te alge i u reastu Alternathere. NO, dok ovo drugo ne isprobam, savjetujem ti da fosfate dodajes na nacin da pocnes ribice hraniti hranom od SERA proizvodjaca jer njihova SVA hrana u sebi sadrzi fosfate za razliku od Tetre, Nutrafina itd....