He he! Sve je počelo prije kojih 25 godina kad mi je baka kao klincu od 4 godine kupila dvije zlatne ribice koje su nažalost svoj životni vijek provele u tegli za zimnicu. Godinama su s nama putovale na odmor i još se dan danas dobro sječam scene: stari, stara, baka, dida i ja u stojki, ribice u tegli pod nogama, gajba s papigom u krilu i pičimo na more.
Poslije sam malo eksperimentirao s gupijima, bilo je još par zlatnih i tako koliko su mi prilike dopuštale...
U međuvremenu je stigla i kornjača, a onda sam se prije 10-tak godina zaposlio i skoro cijelu skromnu prvu plaču dao za Tetrin 54l akvarij. Bio je nekoliko godina u funkciji pa je nastupila pauza od kojih tri godinice.
Tada sam se napokon prikopčao na internet i nije mi dugo trebalo da u google upišem "akvarij". Brzo sam se opet navukao i odlučio skinuti stari akvarij s tavana i urediti ga. Bilo bi dobro da je tu stalo, ali u nepunih godinu dana stigao je još jedan od 30l pa onda kozičnjak od 17, kornjača ima svoj od 225, tu je i malecko jezerce sa tri zlatice i pošto još nemam mira, uvrebao sam mjesta na radnom stolu kraj kompa za jedan nano 13l koji je upravo u začecima.
Moji me čudno gledaju dok jurim po kuči s kantama, kanisterima i crijevima, bacam nekave tabletice, nalijevam nekakve tekučine... i tako, čude se, trkaju međusobno, vrte glavom i govore da nisam baš pri sebi.
Možda i nisam, ali meni je ovo neopisivo zadovoljstvo i psihička rehabilitacija uz ovaj današnji ludi tempo života, a što se ovisnosti tiče mislim da se iz ovoga teeeško izlazi.