Za pocetak pozdarav svima

Vec duze vrijeme pratim forum i skupljam informacije, naravno procitao sam i vodic za pocetnike i napokon se odlucio javiti.
Da prijedem na stvar posto ce biti poduzi post.
Pokusavam osposobiti stari akvarij od nekih 90l dimenzija 64x35x45 s tim da mi 14l otpada na unutrasnji filter s tri komore.
Akvarij ce biti toplovodni, slatkovodni, biljni.
Poklopac i rasvjetu sam napravio, rasvjeta su dvije neonke od 18w - trebalo bi biti dovoljno?
Jedna ce biti daylight, a kao drugu bi uzeo neku da mi pogoduje bilju i malo istakne boje.
Zemlja za podlogu florabell se namace vec 4 tjedna na nju cu staviti dvije granulacije sljunka.
Loza se namace nesto vise od tjedan dana jos malo pa ce na kuhanje.
Kamenje sam nasao u potoku, naravno i njega ceka kuhanje.
Sta se tice bilja staviti cu rogolist sigurno, a ostalo jos ne znam pa su prijedlozi dobro dosli - naravno i donacije

Ja sam iz Splita pa ako ima neko voljan poducavanja bilo bi mi drago.
Sta se tice filtera u prvoj komori ce biti grijac, u drugu cu sloziti filter a u trecu ide pumpa za vodu - tu bi trebao savjet koliki protok za nekih 75l.
Nakon nekih tri tjedna cikliranja (nadam se da cu izdrzati) slijede ribice.
Za pocetak dva ancistrusa , poslije sam mislio postepeno uvesti 4-5 coriadorasa i 4 guppya.
Jako mi se svidaju kuliji ali bojim se da ovo nije akvarij za njih pa ne znam bi li na ovo dodao jos neonke ili je i ovako previse?
Unaprijed zahvaljujem na savjetima i ukazivanju na propuste

I ispricavam se radi duzine posta.