Dursov sistem ima jednu cijev i nazvao ga je durso, moj je 2L a kako ces ti zvati svoj me ne interesira niti ako ga zelis uopce zvati, ja ga uostalom ne naplacujem, dosao sam do njega kada sam trazio tihi overflow i cim sam ga pronasao sam ga ponudio svima da ga koriste, posto je besplatan mozes ga koristiti ili ne moras, svejedno. Koliko znam skoro svi reef akvariji u Hrvatskoj koriste taj sistem a do tog dana ga nisu koristili pa to pokazuje da se ljudima svida i da je ok te da do tog dana nisu znali niti dosli sami do tog jednostavnog sistema sa 2 cijevi.
Ako se mogu zastopati 2 cijevi onda se isto tako mogu zastopati i 3, 4,5 ... pa mozes izbusiti cijeli akvarij i nataknuti cijevi za svaki slucaj, a mozes ga i nagnuti 2 cm na jedan kut te na tom kutu iskopati kanalic kroz stan, probusiti zid od kuce i u slucaju poplave voda ce ti ici u dvoriste, ili ga spoji na oluk ako si u zgradi.
Uobicajeni sistem overflowa u reef ready akvarijima koristi 1 cijev, takvih je 90 posto akvarija na svijetu, i funkcioniraju.
Ti koji imaju 1 rupu i cijev koriste durso koji je najrasprostranjeniji na svijetu, durso suzava cijev na dnu, npr sa 32 na 20 i ovisi o sitnoj rupici , par mm, na vrhu za ulaz zraka i funkcioniranje cijelog sistema, iako zavisi od male par mm rupice jos se nikome nije zastopao niti su akvaristi radi toga izbusili jos 2,3 rupe. Naravno mora se odrzavati i u tome je problem sa dursom, a i po mom iskustvu bucniji je od 2L.
2L ima vise rupa veceg promijera i samim time je sigurniji. To su standardi u reef akvaristici (mislim na 1 rupu i Durso modifikaciju) i kao standardi puno su podlozniji problemima nego 2L.
Kao sto sam rekao sto se mene tice mozes izbusiti cijeli akvarij sa cijevima, to je relativno sigurnije od 2L.