Kolovoz 15, 2025, 17:00:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: hitno-bolesne Melanotaenie  (Posjeta: 5319 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: hitno-bolesne Melanotaenie
« Odgovori #25 u: Svibanj 13, 2008, 06:58:49 prijepodne »
jutros je crnilo na glavi znatno manje u odnosu na jučer...... a ova druga ženka gotovo da nema ništa, osim što je i dalje nekako stisnuta u odnosu na ostale........ javljati ću daljnje stanje...... sutra ću možda razgovarati s jednom veterinarkom da vidim kako je uopće došlo do tog crnila.......

sad se samo nadam da će to proći........

i sad sam vidio da jedna ženka im tanki bijeli izmet....... to bi onda bili neki paraziti ili???

Offline babyboom

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #26 u: Svibanj 13, 2008, 08:40:28 prijepodne »
ako je izmet tanki bijeli i končasti, to bi bio jedan od simptoma parazitske crijevne infekcije i to se liječi medazolom dosta uspješno - 250 mg na 50 l vode, 3 dana, onda se promijeni dio vode, i ponovi lijek...

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 13, 2008, 09:24:00 prijepodne »
Pitaj svakak veterinarku!

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Svibanj 14, 2008, 15:54:34 poslijepodne »
eto nakon današnjeg razgovora s veterinarkom....... da vam javim kaj je novo.......

nakon što sam sve ispričao...... prognoza nije baš bila najbolja...... najvjerojatnije se radi o nekoj virusnoj zarazi...... a sve ostalo se pojavljuje sekundarno..... savjetovala me  je da jednu ribicu odnesem na veterinu i da oni naprave analize...... ako je u pitanju virus onda je sve zaraženo i potrebno je eutanizirati sve...... ribice i biljke....... ribice se mogu s tim nositi i godinama ponekad...... a mogu stalno oboljevati pa biti malo bolje i td.......

ne znam kaj da vam napišem..... ne možemo biti sigurni dok to ne napravim...... jedna žrtva svakako mora pasti........ a nije isključena niti mogučnost riblje tuberkuloze......... sve je moguće..... mada mi je veterinarka rekla da toga kod nas još nije bilo i da nema razloga za paniku........ ali da bi lakše mogao spavati, da svakako odnesem jednu ribicu na veterinarski fakultet. ........

sura ujutro ću zvati na vetrinu, da vidim kako to funkcionira i koliko to košta........ pa ćemo vidjeti šta dalje....... nadam se da nije virus i da neću morati uništiti sve svoje ribice, biljke i sav uloženi trud...... a još se više od svega nadam da se ne radi o ribljoj tuberkulozi..........

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #29 u: Svibanj 14, 2008, 16:05:23 poslijepodne »
u majkumu.... vidjet ćemo kad dođu nalazi jel počinjemo paničarit il ne , s obzirom da si usisavao tu vodu  ;D

javi mi cijenu testiranja molim te

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Svibanj 14, 2008, 16:40:11 poslijepodne »
Ajoj....Grozno...

Ja sam nedavno isto imala neku 'misterioznu bolest' u akvariju.

Nadam se da nije bila ta viroza...

Svakak javi!

Navijamo da nije!

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Svibanj 14, 2008, 18:07:44 poslijepodne »
Inače, baš mi se sviđa tvoj akvarij i bilo bi mi jako žao da se njihove sumnje obistine.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #32 u: Svibanj 14, 2008, 20:40:29 poslijepodne »
Po opisu cak bi mogla biti riblja tuberkuloza, al nedo bog. Radje nek je virus, pa ti lijepo sve eutanaziras, nego da si i ti zarazen.

Al kako je i veterinarka rekla, to je toliko rijetko da je jaaako tesko da bi to mogla biti tuberkuloza... Al svakako testiraj! I javi!

Sretno!
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #33 u: Svibanj 14, 2008, 20:53:35 poslijepodne »
vjerujem da nije tuberkuloza - pa žena bi sigurno znala da je bilo slučajeva kod nas....eto, ni naši u Njemačkoj ne znaju za neke slučajeve tamo, pogotovo u zadnje vrijeme....dakle, nije to tako često oboljenje...
a i nadam se da nije virus koji će tražiti eutanaziju...od srca!
no, s nestrpljenjem čekamo što će reći stručnjaci....i držimo palce!

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Svibanj 14, 2008, 21:38:21 poslijepodne »
ako je to ta tuberkuloza jao si ga meni....... molim Boga da nije....... a još se više nadam da je nešto izlječivo..... i nadam se da to nije skupo....... odnosno da ću si moći to priuštiti.........

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Svibanj 14, 2008, 21:39:27 poslijepodne »
od kuda sve stižu ribe na naše tržište???

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Svibanj 14, 2008, 22:11:55 poslijepodne »
Hm...Znam da Vili ima iz Češke, a večina uvozi iz Kine.

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Svibanj 15, 2008, 13:49:49 poslijepodne »
eto danas sam bio na veterini s jednom ribicom.......

malo su je ostrugali i pogledali pod mikroskopom....... nema vanjskih znakova bakterioze i nametnika........ rekla je da ne vjeruje da je viroza jer bi jako brzo sve uginule........ ona misli da je to zbog čestih izmjena vode........ vodu bi trebalo rijetko mjenjati....... jednom mjesečno čišćenje podloge i promjena vode oko 10 %...... a i to bi bilo puno........ svaka izmjena vode je ribama veliki stres......... u toj vodi ima svašta (hormona, koje kakvih spojeva i mikroorganizama)....... svaka promjena toga je ribama veliki stres........ a vodu je rekla ne tretirati s ničim.......... samo da preko noći ishlapi klor i to je to...... nema nikakve kemije......... drugo šta su mi rekli da u akvarijima ne bi trebalo biti previše biljaka........ velike količine kisika su isto tako štetne za ribice........

da bi mi nešto više rekli morali bi secirati, a to tek kad neka od ribica ugine......... ako se radi o nekim unutarnjim nametnicima ili nećem drugom......... a do tada ništa.........

za testere je rekla da su obično jako nepouzdani i netočni.......... ali kod mene stavrno nema amonijaka i tome slično.......... barem po tetrinim pojedinačnim testerima......a među ostalom do sada sam mjenjao oko 20 % vode svakih desetak dana......... barem sam tako mislio da se to mora............. sad više ne znam ništa..........

uglavnom sad ne liječiti ništa i ne raditi ništa nego pratiti situaciju..... a ukoliko neka se ponovno jače razboli donesti i secirati........

sigurno je da što god bilo..... došlo je s ovim ribama u akvarij, jer prije je bilo sve ok........ a pošto su prištevi bili na ustima i još uz to taj trenutni bijeli i tanki izmet kod nekih govori da je sve zajedno najvjerojatnije povezano s hranom.......

dok su se ribice liječile medimorom sve je s njih izvana nestalo... jer se ništa nije vidjelo pod mikroskopom.... tako da je potrebno čekati da sve ponovno zakuha ili jednostavno prođe......... da oni mogu utvrditi o čemu se radi.........

a za sad jedino što treba je čekati........ i ne dirati ništa........ sad još manje znam..... sad sam si tupast i niš ne znam......

samo znam da više neću povlačiti vodu na usta kad ću usisavati.......... i kad jednom uđu ribe u akvarij......... ništa više ne ulazi..........

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Svibanj 15, 2008, 14:08:38 poslijepodne »
I mi smo sad tupasti skupa s tobom...

Ali, nije viroza!  :a040:

Niti neke opasne bakterije... :D

Kaj zbilja tak pretjerujemo s biljem, kemijom i mijenjanjima vode u akvariju!? :nerv:

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Svibanj 15, 2008, 14:12:42 poslijepodne »
ne znam, ne znam više ništa..... neću više ništa dirati......

a riblja tuberkuloza....... rekli su da bi ribe jako smršavile i da bi imale po tijelu bijele čvorove...... koji ne bi nestajali.....

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #40 u: Svibanj 15, 2008, 21:10:13 poslijepodne »
nije viroza-----bravoooooo  :up:
nije tuberkuloza----bravooooo  :up:
i bravo za mene---stalno ratujem s mum glede mijenjanja vode i kemije......ja sam paaaaaaaaaaametan...(i pun sebe! :P :P :P)...
dakle, očito treba se malo skulirati i pratiti stanje s ribicama, ali vjerujem da će biti dobro (viš, mum je imala pravo kad je sumnjala na stres i neurološki ispad...hja...)...
i, oprosti kaj se zezam, ali baš mi je drago da nije niš strašno i uvjeren sam da će se stanje sredit!  :up:

Offline Boby

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Svibanj 15, 2008, 21:12:35 poslijepodne »
ma sve je super..... kad se možemo šaliti.....  :D

malo si se vratio na forum  ;)......... a di je mum?????

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Svibanj 15, 2008, 21:13:52 poslijepodne »
Štreba! :D

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #43 u: Svibanj 15, 2008, 21:34:17 poslijepodne »