Od kad sam kupio ove ribice borim se s nekom bakterijskom infekcijom na području usnog otvora....... cijelo vrijeme mi je pomagala i savjetovala babymum, kojoj se još jednom puno zahvaljujem.......... ali mislim da se ovo nikada neće riješiti......
od prvog dana sam primjetio, nakon što sam ih donio kući da imaju malene bijele prišteve na ustima....... u lječenju bi to nestajalo, ali bi se stalno na pojedinim ribama ponavljalo.......
kako sam u zadnje vrijeme iz određenih razloga dosta proučavao ovu porodicu riba i ovu vrstu naišao sam na neke "zanimljivosti" oko bolesti koje mogu imati....... pa sam jedan od simptoma i sam imao koji je čest, a manifestira se uzimanjem hrane, pa sam si mislio da bi to možda moglo biti to.... pošto je infekcija bila na ustima........ međutim kako u zadnje vrijeme (zadnja 4 dana) niti jedna nije više imala ništa na ustima mislio sam ma to sigurno nije to....... ali dvije su se ženke malo čudno ponašale.... bile su mirnije u odnosu na ostale i nekako su mi čudno plivale.......
prije kojih dvadesetak minuta sam imao šta viditi..... jedna ženka je imala čitavu jednu stranu glave crnu....... što je isto jedan od simptoma........
to što sam čitao je neka bakterijska bolest....... to zovu Mycobacteriosis....... više ništa sad ne znam i ne mogu shavtiti što je to...........
a uz sve to propao mi je mrijest....... odnosno malene ribice u rasponu starosti do 6 dana..........
piše da nema lijeka......... eutanazija....... šta da radim sad???????? :'( :'( :'

link
http://www.members.optushome.com.au/chelmon/Myco.htmnisam si to čak niti uspio dobro prevesti.......... molim vas pomozite mi........
fotka