Ako je to akvarijum dimenzija 60x40x40 to jeoko 96 l.(treba odbiti debljinu stakla sto je nesto malo i zanemarljivo) .
Kazes dno mu je puklo i treba ga menjati ali je u metalnim okvirima? Ako je to tako,ja pretpostavljam da se radi o veoma starom akvarijumu i staromnacinu pravljenja akvarijuma.
Akvarijumi u okvirima nekada su se radili od "L"- profila (od gvozdja) koji su se sastavljali i stranice lepile sa "kitom". To je veoma stara metoda pravljenja akvarijuma koja danas skoro ida nema nigde vise primenu. Takvi akvarijumi posle nekoliko praznjenja i punjenja vodom , obavezno su pustali na sastavima jer sekit veoma brzo susi igubi svoju elasticnost.
Moj savet je , da obavezno skines taj okvir bez obzira da li je lepljen sa kitom ili silikonom, da sve stranice dobro pregledas ( da li su izgrebane , ostecene ili sto je najopasnije, negde naprsle), dobro ocistis, i na kraju sve to ponovo zalepis sa silikonom ali bez gvozdenih okvira. Za takvu radnju naravno, da treba da se obratis staklorezcu ili nekome ko ima iskustva sa pravljenjemakvarijumima. Znaci sve ovo sto sam rekao ,preneses tom majstoru sta treba da uradi, i on ako je iskusan, uradice tokako treba.