Kolovoz 04, 2025, 18:10:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bubble Eye  (Posjeta: 2176 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Njenja

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Bubble Eye
« u: Rujan 10, 2004, 12:18:00 poslijepodne »

Dobila sam prije nekog vremena zlatnu ribicu, Bubble Eye u onoj kugli od 10 l. Ribica mi je vrlo brzo prirasla srcu i htjela bih joj osigurati veai životni prostor sa biljkama a možda i drugim ribicama s kojima bi se ona slagala. Totalni sam poeetnik, a skužila sam da na ovom forumu upotrebljavate struene nazive koje uopae ne kužim. Treba mi savjet o:

1. velieini akvarija za totalnog poeetnika i tu vrstu ribe

2. neke informacije o vrsti ribe koju imam i s kojim drugim vrstama se ona slaže

3. koje biljke i koju opremu da stavim u akvarij

Napišite mi koje vrste filtera i opreme da kupim, jer mislim doai u pet shop i nabrojati im to što mi napišete. Hranu i opremu za kuane ljubimce obieno kupujem u Pet centru ili Belugu pa cu valjda tamo to naai...

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Bubble Eye
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2004, 12:42:00 poslijepodne »
Ovisi gdje misliš držati akvarij i koliki, u toploj prostoriji ili ne (zbog tropskog bilja)i naposlijetku koliko misliš love utuai itd
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline Njenja

• Novi član
  • *
Bubble Eye
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2004, 13:05:00 poslijepodne »

Pa bio bi u toploj prostoriji. Bubble Eye je tropska ribica ili zbog eega ide tropsko bilje? Joj, vidim, nemam pojima o nieemu. A novaca, nemam pojima. Od koliko minimalno mogu proai za svu opremu, da kupujem polovni akvarij ili novi? Pa, mislim da bi utukla oko 1000 kn max al onak postepeno ak može..

Ne znam koja litraža, to VAS ja pitam. Što mi preporueujete za poeetak? 100 l ?

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Bubble Eye
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2004, 13:28:00 poslijepodne »

Bubble Eye ( Carassius auratus ) veoma je popularna medju pocetnicima zbog svog zanimljivog izgleda. Kao i sve zlatne ribice ( Bubble Eye je samo varijacija zlatne ribice ) ne traze neke specificne uslove drzanja. Dovoljno je da bude prostran i ne preterano natrapan sa ostalim ribama.

1. Velicina akvarijuma pozeljna je da bude sto veca jer ove ribe u takvim akvarijumima mnogo bolje se osecaju nego u popularnim kuglama za zlatne ribice. Preporucio bi ti da akvarijumne bude ispod 100 l.

2. Mozes da ih drzis sa nekim mirnijim vrstama ribe.

3. Bilje je veoma problematicno kod Carassius auratus-a . Mozes u akvarijumu imati bilje samo pod uslovom da sulistovitogabilja sto krupniji i "neukusniji". Ako smo postavili bilje moramo im redovno davati hranu biljnog porekla kako je ne bi sami trazili po akvarijumu u tom slucaju od naseg bilja u akvarijumu , nema nista. Ako je to problem za pocetnika,u tom slucaju sledeca varijanta je vestacko bilje.

Sto se tice filtracije , moramo biti svesni da su Carassius auratus-i veoma neuredne ribe i u tom slucaju filtracija morabiti perfektna. Prporuka: spoljni filter DIY filter sa Power-head pumpom.

Offline Njuška

• Punopravni član
Bubble Eye
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2004, 13:34:00 poslijepodne »

http://animal-world.com/encyclo/fresh/goldfish/Goldfish.htm

Euj, o tome se sada može pisati knjiga. Što se tiee velieina aq, ako ae ti biti na nekoj polici ili radnom stolu, onda do 50l a za veae evrsti stalak. Preporuka poeetnicima je da krenu sa 100l jer ga možeš komotno urediti a i bolje se održava eistoaa. Zlatne ribe u svim svojim varijacijama jako prljaju vodu i treba dobra filtracija. Ako hoeeš biljke onda moraš imati i svjetlo. Najbolje je da uzmeš komplet aq.

Ili još bolje, na?i se s nekim tko se razumije ili kad nešto odlueiš, pitaj za savjet ovdje
Rijeka / Hrvatska

Offline Njuška

• Punopravni član
Bubble Eye
« Odgovori #5 u: Rujan 10, 2004, 13:36:00 poslijepodne »
Evo Fauna tipka brže pa me preduhitrio
Rijeka / Hrvatska

Offline Fauna

• Punopravni član
Bubble Eye
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2004, 13:43:00 poslijepodne »
Ma, to je to ... isto

Offline Njenja

• Novi član
  • *
Bubble Eye
« Odgovori #7 u: Rujan 10, 2004, 14:10:00 poslijepodne »
Hvala na savjetima!

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Bubble Eye
« Odgovori #8 u: Rujan 10, 2004, 15:17:00 poslijepodne »
Ja ti imam sa zlatnima od bilja anubiase i one popularne lopte uvijek zaboravim latinski naziv ali mislim da poeinje sa cl... i ne diraju bilje uglavnom mislim da bi mogla uzeti i valisneriu giganteu ako uzmeš 100 litarski akvarij.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Bubble Eye
« Odgovori #9 u: Rujan 10, 2004, 22:20:00 poslijepodne »

http://www.orbicon.com/hraquatica/freebook/

Skini ovu knjigu, paroeitaj je cjelu i sve ae ti biti jasnije.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Bubble Eye
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2004, 03:25:00 prijepodne »
pa jeb* te ovaj Fauna kad na nesto odgovori nema se vise sta za dodat.

Offline Fauna

• Punopravni član
Bubble Eye
« Odgovori #11 u: Rujan 11, 2004, 12:18:00 poslijepodne »

Offline Njenja

• Novi član
  • *
Bubble Eye
« Odgovori #12 u: Rujan 13, 2004, 14:43:00 poslijepodne »

Hvala vam svima na savjetima, vidim da ae biti puno posla, moram naueiti toliko toga...

Nego, dobila sam ovaj vikend jedan akvarij, kažu ima 120 l, dugaeak je 60 cm a visok i dubok 40 cm-ali mu je "pod" popucan i trebala bi ga odnjeti staklaru, a ima još neke metalne dijelove zaljepljene (valjda ga je netko pokušao popraviti i uevrstiti konstrukciju), nadam se da ae to staklar moai izrezati i staviti mi drugo dno?

Offline Fauna

• Punopravni član
Bubble Eye
« Odgovori #13 u: Rujan 13, 2004, 15:54:00 poslijepodne »

Ako je to akvarijum dimenzija 60x40x40 to jeoko 96 l.(treba odbiti debljinu stakla sto je nesto malo i zanemarljivo) .

Kazes dno mu je puklo i treba ga menjati ali je u metalnim okvirima? Ako je to tako,ja pretpostavljam da se radi o veoma starom akvarijumu i staromnacinu pravljenja akvarijuma.

Akvarijumi u okvirima nekada su se radili od "L"- profila (od gvozdja) koji su se sastavljali i stranice lepile sa "kitom". To je veoma stara metoda pravljenja akvarijuma koja danas skoro ida nema nigde vise primenu. Takvi akvarijumi posle nekoliko praznjenja i punjenja vodom , obavezno su pustali na sastavima jer sekit veoma brzo susi igubi svoju elasticnost.

Moj savet je , da obavezno skines taj okvir bez obzira da li je lepljen sa kitom ili silikonom, da sve stranice dobro pregledas ( da li su izgrebane , ostecene ili sto je najopasnije, negde naprsle), dobro ocistis, i na kraju sve to ponovo zalepis sa silikonom ali bez gvozdenih okvira. Za takvu radnju naravno, da treba da se obratis staklorezcu ili nekome ko ima iskustva sa pravljenjemakvarijumima. Znaci sve ovo sto sam rekao ,preneses tom majstoru sta treba da uradi, i on ako je iskusan, uradice tokako treba.

Offline Njenja

• Novi član
  • *
Bubble Eye
« Odgovori #14 u: Rujan 13, 2004, 17:07:00 poslijepodne »

Znam na kaj mislis, ali to nije L profil dolje... pitat cu staklara koliko bi kostao popravak, pa ak bu mi se vise isplatilo uzeti novi-uzet cu si novi.