Srpanj 13, 2025, 19:46:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOJE ZMIJE-GALERIJA  (Posjeta: 482743 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Odg: MOJE ZMIJE-GALERIJA
« Odgovori #1275 u: Studeni 22, 2010, 00:17:01 prijepodne »
I mislio sam da ga imaš... :D

Sad ozbiljno...nisam mislio na detektor vezan uz instalacije...
Pretpostavljam da većinu toga griješ halogenkama, šta ako se nešto zdimi unutar terarija?

Iako, sad kad bolje razmislim, za to je šansa stvarno mala.

Mene peru paranoje zato što za "hot spot" koristim kabelske grijače, a oni se znaju "zapaliti" i pri najmanjem oštečenju.
Uz sve poduzete mjere predostrožnosti, stvarno ne znam kako bi spavao noću da mi životinje nisu pod istim krovom gdje i ja.

Mislim da halogenke nisu veliki problem jer u svim današnjim kuhinjama su postavljene halogenke. Onda bi se danas zapalil svaki driugi stan. A ako se zapali tararaij radi toga onda je to stvarno peh.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #1276 u: Studeni 22, 2010, 09:26:29 prijepodne »
hee...kad smo kod ovog GSM kontrolera mi smo bili 3.u europi sa takvim radom dok sam još išao u šk. samo je naš imao opciju otvaranja i zatvaranja kućnog prozora...  :) nije previše skupo oko 900-1000kn košta uređaj...

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #1277 u: Studeni 22, 2010, 10:13:10 prijepodne »
Pretpostavljam da većinu toga griješ halogenkama, šta ako se nešto zdimi unutar terarija?

Iako, sad kad bolje razmislim, za to je šansa stvarno mala.

Mene peru paranoje zato što za "hot spot" koristim kabelske grijače, a oni se znaju "zapaliti" i pri najmanjem oštečenju.
Uz sve poduzete mjere predostrožnosti, stvarno ne znam kako bi spavao noću da mi životinje nisu pod istim krovom gdje i ja.

Ma da, kao što rekoh, i ja mislim da tako nešto spada u baš neverovatne scenarije,
jer dokaz da je paranoja nasledna je i moj ćale, koji je inače već pominjani električar,
i koji je poučen životnim iskustvom pošto se svakakvih havarija vezano za struju nagledao,
u kuću ugradio masu nekih zaštita i sklopki od mogućih naponskih udara i ostalog, tako
da sa te strane mirno spavam...

Inače, ja ne koristim u opšte kabelske grejače upravo zbog uštede koju sam pominjao
zbog slaganja terarijuma jedan na drugi, jer je onda u onom gornjem terarijumu uvek
topla površina iznad mesta gde je u onom donjem osvetljenje...

A taj osećaj nelagodnosti o kome pričaš, kada ti životinje nisu pod istim krovom gde i ti
veoma dobro poznajem, pa otud i tolika briga i razmišljanje, jer ja se grejem na gas, koji
kada nestane struja takodje prestane da dotiče, a do sada mi se 4-5 puta dešavalo da
preko noći u zimskom periodu nestane struja (jednom je nestala u 01h, a došla tek posle
11-12 sati) što bi me da nisam paranoičan koštalo svih ovih mojih životinja, tako da se
ipak radje držim one stare narodne: Bolje sprečiti, nego lečiti (ako ti i ostane šta da lečiš)
nego što ću uštedeti par stotina €, koji će se opet, izvući na nekoj drugoj strani, i šta onda
imam od toga!?...

hee...kad smo kod ovog GSM kontrolera mi smo bili 3.u europi sa takvim radom dok sam još išao u šk. samo je naš imao opciju otvaranja i zatvaranja kućnog prozora...  :) nije previše skupo oko 900-1000kn košta uređaj...

Da, to jedino da montiram na vrata od svih terarijuma, pa onda ako se nešto zdimi, da im SMS-om
otvorim terarijume i omogućim izlazak na sigurno :D :D :D... Moram da se konsultujem sa Vrbom u
vezi toga, dali i on to ima u planu, pa da nam za više komada napraviš to po nižoj ceni  :D :D :D...

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1278 u: Studeni 22, 2010, 12:26:27 poslijepodne »

Da, to jedino da montiram na vrata od svih terarijuma, pa onda ako se nešto zdimi, da im SMS-om
otvorim terarijume i omogućim izlazak na sigurno :D :D :D... Moram da se konsultujem sa Vrbom u
vezi toga, dali i on to ima u planu, pa da nam za više komada napraviš to po nižoj ceni  :D :D :D...

lusadim se ne bi slozio s tim, moglo bi doc do krizanja...

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #1279 u: Studeni 23, 2010, 00:07:16 prijepodne »
@Dragon
Da, ali u stanu nemaš hrpu panjeva, busenja suhe trave na 30ak cm od halogenke...
I sam imaš pitona i vjerojatno znaš šta su sve u stanju pomaknuti, prevrnuti itd..

Kako sam i rekao, ne koristim halogenke i nemam nikakvog iskustva sa njima, a teško da ću i imati zato što one nikako ne odgovaraju vrsti zmija koju ja držim.

U knjizi od VPI-a http://www.vpi.com/pythons_of_the_world_vol_2_0  sam čitao neke nevjerojatne scenarije, ili pehove.

Ljudima je zmija, navodno, pobjegla iz terarija i srušila lampu u smeće, smeće se zapalilo i cijela kolekcija ode u tri  :-X !

E sad, kolika je šansa da se to dogodi? Vjerojatno mala, ali sumnjam da je to utjeha vlasniku...
Mislim da halogenke nisu veliki problem jer u svim današnjim kuhinjama su postavljene halogenke. Onda bi se danas zapalil svaki driugi stan. A ako se zapali tararaij radi toga onda je to stvarno peh.

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1280 u: Studeni 23, 2010, 01:09:48 prijepodne »

Ja inače ne koristim halogenke, već samo fluo cevi - neonke i spot sijalice, a što se tiče
enterijera, svi panjevi, kamenje, grane, suva trava i ostalo je fiksirano šrafovima, silikonom
i plastičnim vezicama, tako da zmije unutra ne mogu apsolutno ništa da pomere sa svoga
mesta, a beg zmija iz terarijuma neću ni da komentarišem, jer je to pogotovu u ovom slučaju
apsolutno neizvodljivo...

Uvek postoji mogućnost da se nešto desi, jer život piše čudne scenarije, ali smatram da sam
dobar procenat mogućih problema koji drugima nikad ni ne padnu na pamet preventivno eliminisao,
tako da sam sada zaista opušten ;)...

Offline Filipxyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1281 u: Studeni 23, 2010, 10:44:40 prijepodne »
Cakovec

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1282 u: Studeni 23, 2010, 11:37:01 prijepodne »

Shit happens, ali shodno broju ljudi koji se bave teraristikom ovakvi pehovi su veoma
retki i statistički skoro zanemarljivi...

Mislim da bi trebalo da se otvori posebna tema, gde će se raspravljati o problemima
vezanim za bezbednost i merama kako takve rizike preduprediti...

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #1283 u: Studeni 23, 2010, 16:19:08 poslijepodne »
Ajme...čoviječe  :rolleyes: je da je rijetko,al mene je baš zabrinilo...

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #1284 u: Studeni 23, 2010, 22:48:55 poslijepodne »
Mislim da i dalje nisi dovoljno oprezan... :-)
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #1285 u: Studeni 24, 2010, 12:30:06 poslijepodne »
Daj mi reci da se tebi nedaj bože nešto dogodi (sam si rekao da život piše čudne scenarije), jeli imaš nekoga tko ima pristup tvojim životinjama? (Bez postavljanja dinamita na ulazna vrata... :) )

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1286 u: Studeni 24, 2010, 14:28:17 poslijepodne »

Za sada nemam nikog... Čekam Vrbu da dodje na Jagnjence, pa da mu skeniram prste, jer
ako mi se nešto desi, ovolike i ovakve zmije i onako nemam kome da ostavim nego njemu, i
možda koju Vanji, ako mu cura dopusti... Ali ne mislim da će mi se nešto desiti, jer šta sam
sve u životu prošao mislim da su me Smrt i Sreća usled čestih susreta zgotivili i zavoleli, tako
da ne moraš i ti sad da brineš za mene, jer ćeš samo uzalud dobiti boru na svome lepom licu  ;)...

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #1287 u: Studeni 24, 2010, 14:45:02 poslijepodne »

Za sada nemam nikog... Čekam Vrbu da dodje na Jagnjence, pa da mu skeniram prste, jer
ako mi se nešto desi, ovolike i ovakve zmije i onako nemam kome da ostavim nego njemu, i
možda koju Vanji, ako mu cura dopusti... Ali ne mislim da će mi se nešto desiti, jer šta sam
sve u životu prošao mislim da su me Smrt i Sreća usled čestih susreta zgotivili i zavoleli, tako
da ne moraš i ti sad da brineš za mene, jer ćeš samo uzalud dobiti boru na svome lepom licu  ;)...

Drugim riječima, neće grom u koprivu...  :D

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #1288 u: Studeni 24, 2010, 15:25:11 poslijepodne »
možda koju Vanji, ako mu cura dopusti... 

:D e da je samo cura problem već bi Vanja imao nešto otrovnog!
Mogao bi eventualno udomit Coxie, a ostalo šalji Vrbi  :D

Kad smo već kod Coxia..Kako su, ništa ih ne spominješ?
Oće li planut ljubav iduće sezone?

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1289 u: Studeni 24, 2010, 15:39:21 poslijepodne »
Drugim riječima, neće grom u koprivu...  :D

Upravo taj rad  :)...

Kad smo već kod Coxia..Kako su, ništa ih ne spominješ?
Oće li planut ljubav iduće sezone?

Super su Coxi-ji, da ih ne ureknem... upravo sam ih pre sat vremena hranio
i baš su porasli... Mogli bi i sad da se pare, ali za njih važi pravilo da je bolje
sačekati još jednu godinu kako bi ženka bila baš velika i jaka, da bi bez frke
to odradila...

Sredinom sledeće godine ću ih sastaviti u jedan terarijum, pa ćemo videti šta
će biti, a i videću da ih poslikam ovih dana, mada su non-stop u šteku  ;)...

Offline garion

• Novi član
  • *
« Odgovori #1290 u: Studeni 27, 2010, 12:56:43 poslijepodne »
Pozdrav svima, nije me bilo dugo... obaveze, problemi..
Što se tiče sve one tehnologije, drago mi je, i pohvale Đapu što vodi
računa o bezbednosti.
Slike su kao i uvek ekstra. Neko reče da su zmije fotogenične, ali zaista su veličanstvene na slikama.
Od svih vrsta, meni Gabonska ljutica i Bušmaster stvarno ulivaju strahopoštovanje.
Pre nekoliko godina, tačnije 2004 video sam ogromnog pitona u zoo-vrtu, u Torontu. Zaboravio sam tačno mere,
čini mi se da su govorili da je dugačak preko 6 metara. Noge su mi se odsekle, iako nas je delilo neprobojno staklo,
a on je onako dremao, nezainteresovan za mene  :). Nažalost, nisam imao fotoaparat kod sebe da ga snimim.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #1291 u: Prosinac 02, 2010, 15:23:10 poslijepodne »
Proslje nedelje bio sam kod Djape u goste i da vidim kako mu je ispala soba sa otrovnicama. Mogu da kazem da sam fasciniran od svega sto sam video, kako je sve to uradio, a posebno palo mi je u oci urednost, higiena i pedantnost u sobi, tako da se zna svakoj stvarcici gde joj je mesto. Ovo je jako bitno za nekog ko se bavi otrovnicama! Po ovome se vidi i kolika je ljubav u pitanju prema ovom hobiju. Jedino mu zameram sto je bio poprilicno slobodan kad je vracao zmije u terarijume  :D ! Napravio sam dosta fotografija, neke su vise uspesne neke ne, jer sam neke slikao preko stakla i naravno jedan deo tih fotografija podelicu svama.....

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #1292 u: Prosinac 02, 2010, 15:37:55 poslijepodne »
Jos neke slike:

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #1293 u: Prosinac 02, 2010, 15:41:42 poslijepodne »
i jos...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #1294 u: Prosinac 02, 2010, 15:42:45 poslijepodne »
ona...3761...predobro mi izgleda...koja je to zmija?
p.s. sto i njega nisi uslikao (makar kradomice) pa da ga vidimo :)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #1295 u: Prosinac 02, 2010, 15:49:31 poslijepodne »
To je Trimeresurus purpureomaculatus...
p.s. aaaaaaa to je "drzavna tajna"  :D

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1296 u: Prosinac 02, 2010, 16:08:55 poslijepodne »
Da, još jednom, Drago mi je da smo se konačno upoznali, i Hvala ti na slikama  ;)...

Pošto i sam vidiš da postavljanje slika nije tako teško kao što si mi pričao, očekujem
da od sada malo bolje predstaviš i svoje ljubimce  :) ...

Ako se može personifikovati djavo u telu zmije, onda je po meni to definitivno ova
3761, ili kako ti je Igor već odgovorio Trimeresurus purpureomaculatus, znači zlo :devil:...

A što se moje fotke tiče, nisi ništa propustio, mator sam ružan i ćelav, isto kao i ti, Vrba i Igzu :D :D :D...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #1297 u: Prosinac 02, 2010, 16:34:18 poslijepodne »

Ako se može personifikovati djavo u telu zmije, onda je po meni to definitivno ova
3761, ili kako ti je Igor već odgovorio Trimeresurus purpureomaculatus, znači zlo :devil:...

A što se moje fotke tiče, nisi ništa propustio, mator sam ružan i ćelav, isto kao i ti, Vrba i Igzu :D :D :D...

tako..tako i izgleda...impresivno....
a gle....za ovo drugo...malo nas je...ali smo jaki!  :D
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline vzlosa

• Punopravni član
« Odgovori #1298 u: Prosinac 02, 2010, 17:01:31 poslijepodne »
...meni se pak svida ona debeljuca od gabonke  ;) ...i jos neka takva malo drukcijih boja ali ista  :up:

Offline The Kid

• Punopravni član
  • Dob: 48
« Odgovori #1299 u: Prosinac 03, 2010, 08:31:35 prijepodne »
Ova 3761 je stvarno predobra ... cim sam vidio sliku sam planirao pitati koja je i zapamtio br da bi vidio kako su me neki preduhitrili ... Boja joj je predobra (obozavam crno inace) , ma samo da nije otrovna ...

@Igor V. fotke su ispale super ali kada si vec imao taj gust da budes u toj sobi trebao si opalit vise slika da i mi malo vise gustamo ...

ps. kad bi me ta 3761 gricnula koliko bi vremenski imao jos zivota dok ne dobijem protuotrov??
Why So Serious ?