Pretpostavljam da većinu toga griješ halogenkama, šta ako se nešto zdimi unutar terarija?
Iako, sad kad bolje razmislim, za to je šansa stvarno mala.
Mene peru paranoje zato što za "hot spot" koristim kabelske grijače, a oni se znaju "zapaliti" i pri najmanjem oštečenju.
Uz sve poduzete mjere predostrožnosti, stvarno ne znam kako bi spavao noću da mi životinje nisu pod istim krovom gdje i ja.
Ma da, kao što rekoh, i ja mislim da tako nešto spada u baš neverovatne scenarije,
jer dokaz da je paranoja nasledna je i moj ćale, koji je inače već pominjani električar,
i koji je poučen životnim iskustvom pošto se svakakvih havarija vezano za struju nagledao,
u kuću ugradio masu nekih zaštita i sklopki od mogućih naponskih udara i ostalog, tako
da sa te strane mirno spavam...
Inače, ja ne koristim u opšte kabelske grejače upravo zbog uštede koju sam pominjao
zbog slaganja terarijuma jedan na drugi, jer je onda u onom gornjem terarijumu uvek
topla površina iznad mesta gde je u onom donjem osvetljenje...
A taj osećaj nelagodnosti o kome pričaš, kada ti životinje nisu pod istim krovom gde i ti
veoma dobro poznajem, pa otud i tolika briga i razmišljanje, jer ja se grejem na gas, koji
kada nestane struja takodje prestane da dotiče, a do sada mi se 4-5 puta dešavalo da
preko noći u zimskom periodu nestane struja (jednom je nestala u 01h, a došla tek posle
11-12 sati) što bi me da nisam paranoičan koštalo svih ovih mojih životinja, tako da se
ipak radje držim one stare narodne: Bolje sprečiti, nego lečiti (ako ti i ostane šta da lečiš)
nego što ću uštedeti par stotina €, koji će se opet, izvući na nekoj drugoj strani, i šta onda
imam od toga!?...
hee...kad smo kod ovog GSM kontrolera mi smo bili 3.u europi sa takvim radom dok sam još išao u šk. samo je naš imao opciju otvaranja i zatvaranja kućnog prozora...
nije previše skupo oko 900-1000kn košta uređaj...
Da, to jedino da montiram na vrata od svih terarijuma, pa onda ako se nešto zdimi, da im SMS-om
otvorim terarijume i omogućim izlazak na sigurno

... Moram da se konsultujem sa Vrbom u
vezi toga, dali i on to ima u planu, pa da nam za više komada napraviš to po nižoj ceni

...