Da, ništa bez Morelia
...
Na prvih 7 slika je ženka, a na zadnje dve je mužjak, i to su Yapen viridisi...
Mužjak je malo agresivniji, ali ima vremena pa će se smiriti kada se malo
privikne, i shvati da u komšiluku ima i opasnijih faca od njega...
Pozdrav svima!!
Evo zadnjih par mjeseci čitam ovaj pdf pa sam se napokon odlučila i oglasiti.. I to na upravo ovoj odličnoj temi!!
Ajme, toliko toga sam naučila o otrovnicama da sam još uvijek pomalo u čudu.. Npr., crna mamba nije crna, već su njena usta crna!! I ne obitava u Australiji (već u Africi)..

Znam, znam.. Ja sam (bila) neupućena!!

Zatim,
naš poskok je mala maca u odnosu na Trimeresurus purpureomaculatus (bez obzira na jačinu otrova).. .. ...
Ah, toliko briljatnih informacija ispričanih o raznim zmijama, s toliko ljubavi i iz očito ogromnog iskustva.. Savršeno!!

No, ja ne bih bila ja da nemam i jednu miću zamjerku.. Ta zamjerka je povezana s gore citiranim tekstom pa.. El Djapo, zašto nema više o zelenim pitonima?! Meni osobno su to ipak najdraža vrsta zmija od svih koje posjeduješ (ipak sam ja ziheraš, a udavke nisu otrovne.. one
samo dave.. da, sad o glupostima razmišljam na glas i više mi argumenti nisu tako jaki kao što su bili kada sam počela pisati post.. khm)!

Sad ću nasumično postavljati pitanja na koja (barem ja) nisam uspjela pronaći dovoljno detaljne odgovore na forumu... Nadam se da neću biti dosadna i da pitanja neće biti (baš jako) blentava..

Jesu li svi zeleni pitoni nužno zelene (zelenkaste) boje kada odrastu ili ima primjeraka koji mogu biti i drugih boja (npr., za oko mi je zapeo Crochondrov crveni Bugs - predivna zmija, no.. kako odrediti kakve će boje biti kada u potpunosti sazrije?) ?
U čemu je razlika između lokaliteta, npr. Aru, Timika, Sorong, Biak, Yapen i.. Jesu li uopće ovo lokaliteti što sam nabrojala ili podvrste virdisa?! Ili pak, treća opcija.. Lokaliteti i podvrste su neki sinonimi u svijetu zmija?!
I, jesu li, na kraju krajeva, lokaliteti i/ili podvrste povezane s bojama virdisa ili su boje pitona u zatočeništvu povezane s raznim ukrižavanjem jedinki?
U redu, obećajem.. Ovo je zadnje pitanje.. Zašto se ne preporučaju početnicima? Što se mene tiče, svaka životinja nosi rizik ako se o njoj dovoljno ne obrazuješ.. Stoga, zašto se baš posebno morelia virdis ne preporuča, a boa constrictor (za koju sam dobila dojam da je u principu jednako agresiva - nisam sigurna je li ˝agresivna˝ pravi izbor riječi, ispravite me ako griješim) se često preporuča??
To bi bilo sve za sada i.. Nadam se da ćeš i dalje nastaviti s pisanjem ovoga topica dotićući se svih mogućih vrsta zmija na jednako interesantan način kao i do sada!!

P.S. Isprike ako gnjavim..
P.P.S. Nadam se da ne..