Srpanj 12, 2025, 08:00:10 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: MOJE ZMIJE-GALERIJA  (Posjeta: 482210 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline El Djapo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
Odg: MOJE ZMIJE-GALERIJA
« Odgovori #1325 u: Veljača 01, 2011, 13:20:06 poslijepodne »

Hvala :)

Što se ostalog tiče, rimski Filozof Seneka je odavno rekao rečenicu koja stoji i u mom potpisu,
a to je: "Crudelius est quam mori, semper timere mortem" ili u prevodu sa latinskog: "Strašnije
je živeti u strahu od smrti, nego umreti", pa razmišljajte o tome...

A i sad sam se prisetio nečega kada sam bio mali, bio sam izuzetno nestašan i voleo sam da
plašim ljude uhvaćenim zmijama, gušterima i žabama, i moji rodjaci su se uvek plašili da će me
ujesti neki poskok ili nešto slično, a i nisam voleo popove, pa sam jednom jednog potegao i
kamenom, našta je on znajući za moje nestašluke rekao mojima, "ne plašite se vi za ovog malog,
ko je rodjen da bude obešen, neće se udaviti u reci niti stradati od zmije"... :D :D :D

Offline Fifty

• Novi član
  • *
« Odgovori #1326 u: Veljača 01, 2011, 13:25:30 poslijepodne »
Pedja nema straha za tebe, ja razumem da je to hobi i pasija , tako to i posmatram, sasvim je prirodno plasiti se necega cega na kraju krajeva ni nema u tvom okruzenju.U svakom slucaju ja te maksimalno podrzavam ( mada te za to zabole, radis to zbog sebe ) i zelim puno srece u radu i hobiju.Sad imam 37 godina, da sam mladji mozda bi se i upustio i ovakve nauke, a cim nisam na vreme znaci da me to i nije interesovalo dovoljno.Ne bih voleo da ova tema umre, pa ne bi bilo lose da nas jos malo trujes ovim prelepim zivotinjama, i pricama o njima iz prve ruke.

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1327 u: Veljača 01, 2011, 14:16:49 poslijepodne »
godine nemaju veze...ako nešto otkriješ sa 50 godina i privlači te, zašto ne...? naravno može postojati hrpu razloga protiv, ali godine ne bi trebale biti jedan od njih...

čak, neke stvari nije dobro otkriti premlad =)

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #1328 u: Veljača 01, 2011, 14:41:55 poslijepodne »
U pravu si, ovakve stvari nije dobro ni za sebe ni za okolunu otkriti premlad!  :D

Offline Fifty

• Novi član
  • *
« Odgovori #1329 u: Veljača 01, 2011, 15:29:04 poslijepodne »
Nisam mislio u tom smislu, ali sigurno da sa sadasnjim tempom zivota i stresa nije bas pametno raditi sa ovako opasnim stvarima a ne biti aspolutno skoncenrtisan.Bavim se u zivotu nekim opasnim stvarima i znam sta koncentracija znaci.U svakom slucaju nije kasno da naucim o otrovnicama , zato sto su mi aspolotno lepa stvorenja kao i Frotnoze koje gajim u svom akvarijumu

Offline Fifty

• Novi član
  • *
« Odgovori #1330 u: Veljača 02, 2011, 19:16:18 poslijepodne »
Ajde Djapo , bombarduj sa jos nekim novostima, glupo mi je da po neznam koji put citam ovu temu.Sad sam ponovo gledao slike na kojima je vanemous room, kakva pedantnost ekstra, mogle bi mnoge domacice da nadju uzor u tebi  :klap: .Interesuje me , koliko prostora recimo jedan Bitis gabonica ili neka od zvecarki koriste u prirodi, za jednu Frontozu kazu da je potrebno oko 150 litara vode da bi ona zivela bar priblizno u korektnim uslovima ( obicno ih imas nekoliko ), a to nije tako lako ostvariti.
« Zadnja izmjena: Veljača 03, 2011, 11:15:11 prijepodne od Fifty »

Offline Fifty

• Novi član
  • *
« Odgovori #1331 u: Veljača 02, 2011, 23:32:34 poslijepodne »
Ova tema mi je nekako  odredjena za otrovnice, pitao sam Djapu par stvar stvar vezane za australske otrovnice, i pored toga sto je prakticno nemoguce uvesti, odnosno izvesti iz Australije moram priznati da su za moj ukus jedne od retkih zmija za koje mogu da kazem da su ruzne.
Notechis scutatus
Pseudonaja textilis
Paeudechis porphriacus
Ovo su neke koje osim toga koliko su smrtonosne , mene licno ne fasciniraju nicim drugim

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1332 u: Veljača 03, 2011, 00:49:20 prijepodne »
a zašto ako te toliko fasciniraju zmije ne počneš, kao što bi i trebalo, s nekim neotrovnim vrstama?

Offline Fifty

• Novi član
  • *
« Odgovori #1333 u: Veljača 03, 2011, 11:04:48 prijepodne »
Mislim da kad god sam poceo realno da razmisljam na tu temu, svhatio sam da mi bi ishrana bila problem, a poznavajuci sebe to se ne bi zavrsilo sa jednim primerkom.Videcemo nikad se nezna, mozda i udjem u te vode.U svakom slucaju hocu da se napucam znanjem , o otrovnicama pogotovo.

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #1334 u: Veljača 03, 2011, 12:10:09 poslijepodne »
ako nemas više od 2-3 mislim na ne bi trebalo biti problem kupit hranu i spremiti u zamrzivač...pohvalno što želiš skupit znanje, ali iskustvo moraš steći u praksi...

Offline hrvoje_

• Novi član
  • *
« Odgovori #1335 u: Veljača 09, 2011, 18:49:59 poslijepodne »
Bok
zašto ja ne vidim slike,normalno sam logiran.

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1336 u: Veljača 17, 2011, 05:03:44 prijepodne »
svaka cast na zmijcima..=) a jedno pitanje,jel bilo nekih problema na granici kad si unosio zmije,ja nesto razmsiljam da nabavim Crotalus cerastes iz Ceske pa me zanima=) inace sam i ja iz Srbije=)

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1337 u: Veljača 18, 2011, 13:46:38 poslijepodne »
jedno pitanje,jel bilo nekih problema na granici kad si unosio zmije

Nema priče - nema ni problema...  :ninja:

A u svakom slučaju, problem prvo imaju carinici
koji mi preturaju po stvarima, pa tek onda ja  :D...

« Zadnja izmjena: Veljača 18, 2011, 13:50:42 poslijepodne od El Djapo »

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1338 u: Veljača 20, 2011, 06:27:19 prijepodne »
hehe ceo fazon=)....uh kapiram da bi se ja unervozio samo tako,moracu da smislim neki dobar stek u kolima,al dobro poto bi uzimao bebice nece mi biti tesko da ih zaturim negde=) ne znam kakve bi mogle kazne da budu ako te navataju?

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1339 u: Veljača 20, 2011, 19:53:15 poslijepodne »
ne znam kakve bi mogle kazne da budu ako te navataju?

Za sada je kazna: Rektalni pregled, oduzimanje životinje-nja i prekršajna prijava, koja se završava
izricanjem novčane kazne u visini od 1.200 do 2.500€ (tako je u Srbiji... za Hrvatsku ne znam...)...

Šalio sam se za ono prvo, a ovo drugo je tako kako je, tako da ostaje samo da se rizikuje, pošto
se ni legalnim putem ne može ništa uraditi jer su otrovnice u Srbiji zabranjene...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #1340 u: Veljača 20, 2011, 22:13:29 poslijepodne »
U Hrvatskoj osim navedenog, još se radi i rektalni pregled očiju ;)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline sqmy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1341 u: Veljača 21, 2011, 02:34:46 prijepodne »
haha al si me isparanoisao sa ovim rektalni  :D...auuu bre al udaraju po usima samo tako -? al dobro do Ceske ima samo granica sa Madjarskom... nego da jel ima na netu neka dobra Madjarska berza teraristike ja nikako da izvalim?a kapiram da bi tamo mogao da nadjem nekog crotalusa a da ne idem tako daleko...  :D
« Zadnja izmjena: Veljača 21, 2011, 02:47:29 prijepodne od sqmy »

Offline Danijel8

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija
« Odgovori #1342 u: Ožujak 27, 2011, 17:35:39 poslijepodne »
Bio sam sinoc do Djapa da pogledam uzivo njegovu kolekciju zmija i kako je sve uredjeno.Mogu vam reci da sam ostao bez reci.Terarijumi i zmije su mnogo lepsi uzivo nego na slikama.Jos uvek sam pod utiscima svega sto sam video :).Evo par slika zmija.Sve su prelepe stvarno.izvinjavam se ako su slike malo losije al nisam pro sa aparatom:).Uzivajte;)

Imam jos slika ali nisam stigao sve da proberem pa cu okaciti jos uskoro.Kolekcija je stvarno fenomenala i prelepa.

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #1343 u: Ožujak 27, 2011, 19:22:19 poslijepodne »
Bio sam sinoc do Djapa da pogledam uzivo njegovu kolekciju zmija i kako je sve uredjeno.Mogu vam reci da sam ostao bez reci.Terarijumi i zmije su mnogo lepsi uzivo nego na slikama.Jos uvek sam pod utiscima svega sto sam video :).Evo par slika zmija.Sve su prelepe stvarno.izvinjavam se ako su slike malo losije al nisam pro sa aparatom:).Uzivajte;)

Imam jos slika ali nisam stigao sve da proberem pa cu okaciti jos uskoro.Kolekcija je stvarno fenomenala i prelepa.

samo ti stavi kad djapo skrtari i nista ne pise, nemam sta citati i gledati. Super su mi uredeni terariji, a stanovnike ne trebam ni komentirati. Prelijepo nesta. Sry na offu

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1344 u: Ožujak 28, 2011, 07:47:46 prijepodne »

Crko mi je komp i nikako to da sredim, pa me zato nema :-)...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #1345 u: Ožujak 28, 2011, 09:09:37 prijepodne »
Najlakše je kukati  :D    ;)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #1346 u: Travanj 17, 2011, 21:42:26 poslijepodne »
uffff.... trebalo je sve ovo pročitat  :dead:
svaka čast i na zmijama i na uređenju, sad znam koga zvati za dekoratera  :D
pReDiVnO !!!!!!!!
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline kaeli

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka, i Gorski kotar
« Odgovori #1347 u: Svibanj 21, 2011, 02:08:50 prijepodne »

Da, ništa bez Morelia  :D...

Na prvih 7 slika je ženka, a na zadnje dve je mužjak, i to su Yapen viridisi...
Mužjak je malo agresivniji, ali ima vremena pa će se smiriti kada se malo
privikne, i shvati da u komšiluku ima i opasnijih faca od njega...

Pozdrav svima!!

Evo zadnjih par mjeseci čitam ovaj pdf pa sam se napokon odlučila i oglasiti.. I to na upravo ovoj odličnoj temi!!
Ajme, toliko toga sam naučila o otrovnicama da sam još uvijek pomalo u čudu.. Npr., crna mamba nije crna, već su njena usta crna!! I ne obitava u Australiji (već u Africi)..  :-[ :-[ Znam, znam.. Ja sam (bila) neupućena!!  :roll: Zatim, naš poskok je mala maca u odnosu na Trimeresurus purpureomaculatus (bez obzira na jačinu otrova).. .. ...
Ah, toliko briljatnih informacija ispričanih o raznim zmijama, s toliko ljubavi i iz očito ogromnog iskustva.. Savršeno!!  :klap:

No, ja ne bih bila ja da nemam i jednu miću zamjerku.. Ta zamjerka je povezana s gore citiranim tekstom pa.. El Djapo, zašto nema više o zelenim pitonima?! Meni osobno su to ipak najdraža vrsta zmija od svih koje posjeduješ (ipak sam ja ziheraš, a udavke nisu otrovne.. one samo dave.. da, sad o glupostima razmišljam na glas i više mi argumenti nisu tako jaki kao što su bili kada sam počela pisati post.. khm)!  ;)

Sad ću nasumično postavljati pitanja na koja (barem ja) nisam uspjela pronaći dovoljno detaljne odgovore na forumu... Nadam se da neću biti dosadna i da pitanja neće biti (baš jako) blentava..  :D
Jesu li svi zeleni pitoni nužno zelene (zelenkaste) boje kada odrastu ili ima primjeraka koji mogu biti i drugih boja (npr., za oko mi je zapeo Crochondrov crveni Bugs - predivna zmija, no.. kako odrediti kakve će boje biti kada u potpunosti sazrije?) ?
U čemu je razlika između lokaliteta, npr. Aru, Timika, Sorong, Biak, Yapen i.. Jesu li uopće ovo lokaliteti što sam nabrojala ili podvrste virdisa?! Ili pak, treća opcija.. Lokaliteti i podvrste su neki sinonimi u svijetu zmija?!
I, jesu li, na kraju krajeva, lokaliteti i/ili podvrste povezane s bojama virdisa ili su boje pitona u zatočeništvu povezane s raznim ukrižavanjem jedinki?
U redu, obećajem.. Ovo je zadnje pitanje.. Zašto se ne preporučaju početnicima? Što se mene tiče, svaka životinja nosi rizik ako se o njoj dovoljno ne obrazuješ.. Stoga, zašto se baš posebno morelia virdis ne preporuča, a boa constrictor (za koju sam dobila dojam da je u principu jednako agresiva - nisam sigurna je li ˝agresivna˝ pravi izbor riječi, ispravite me ako griješim) se često preporuča??

To bi bilo sve za sada i.. Nadam se da ćeš i dalje nastaviti s pisanjem ovoga topica dotićući se svih mogućih vrsta zmija na jednako interesantan način kao i do sada!!  :zagrljaj:

P.S. Isprike ako gnjavim..
P.P.S. Nadam se da ne.. :D

Offline kaeli

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka, i Gorski kotar
« Odgovori #1348 u: Svibanj 27, 2011, 09:57:28 prijepodne »
Da ne bi ispalo da sam lijena ili pak razmažena i da nisam u stanju malo detaljnije prorovariti po našem portalu, obavještavam vas da sam pročitala Tomin članak o zelenim pitonima ( link: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=624:zeleni-pitoni&catid=56:gmazovi&Itemid=176 ) i većinu (ne sve  :D) stvari sada razumijem, ne eto.. I dalje apeliram na El Djapa da ponešto napiše o tim divnim zmijama iz svoga iskustva (a i Toma (crochondro) bi mogao malo ažurirati svoje teme..  :angel: )..

Pozdrav!!  :)

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #1349 u: Svibanj 27, 2011, 17:04:17 poslijepodne »

Drago mi je da si našla ono što te zanimalo  :) U Vrbinim i Tominim temama o zelenim pitonima možeš naći
sve što je za tu vrstu važno, tako da je zbog toga meni i bilo glupo da se sad ja tu nešto petljam ;)...

Evo par slika od ovih mojih...