Država prema narodu, sa njihove tačke gledišta nikada ništa nije dužna, a i mislim
da to prijavljivanje (legalizacija), ne važi za opasne životinje u koje spadaju i
otrovnice, jer su barem kod nas od uvek bile strogo zabranjene...
Na primer, to ti je isto kao i legalizacija vatrenog oružja, ne znam dali je kod
vas toga bilo, ali poenta je ista, da neko ko ima oružje na crno prijavi isto
policiji i za njega dobije regularnu dozvolu...
E sad, kako je na ovim našim prostorima bilo to što je bilo, tako je i svako svašta
donosio kući, pa je onda prihvatljivo da ti država legalizuje pištolj ili pušku,
ali Zolju, bestrzajac, ili PAM, nemoguće...
A i troškovi nabavke takvih protiv otrova su relativno veliki da bi država to sve
nabavljala zbog par ljudi koji čuvaju takve životinje, jer oni "ne mogu" da kupe
neke osnovne uredjaje i lekove preko potrebne hiljadama ljudi, a sada će kao da se
cimaju za nas nekoliko, mislim da u ovim državama u kojima živimo to nije niti pošteno,
niti realno da bilo ko od nas očekuje u narednih 15 godina...
Jedino što bi moglo da se uradi po tom pitanju, a o čemu ja od skoro intezivno razmišljam,
je da se Životno osigura u nekom jakom stranom osiguravajućem društvu, pa onda lepo ako
se nešto i desi, sedneš na privatni mini-Jet i pravac Beč- Minhen ili neki drugi bliži
Evropski grad gde raspolažu potrebnim protiv otrovima i znanjem, a osiguranje ti posle
snosi sve troškove koje si imao, a koji nisu ni malo mali jer su na primer u ovom gore
slučaju sa ovog linka koji je prikazan, iznosili oko 950.000$...
A i ako se desi ono naj gore, barem će familija videti vajde od tog našeg hobija

...