Predstavljam novog stanovnika akvarija:
Acanthurus Pyroferus - Biafra boy
Kad je stigao iz Austrije nije jeo nekih 4,5 dana, probao sam sve moguće hrane, i onda jednom onak već očajan bacio malo Sak Greena i za divno čudo, to jede i ne pljucka. Ostalu hranu bi samo ispljunuo nakon sto bi ju usisao, a probao sam nekih 10-tak vrsta hrana od flake-a, granula, nori alge, alge izrasle na kamenju, razne zaleđene hrane, tak da je ovo bilo čudo u vremenu kad je vec bio prakticki otpisan.
Kao sto vidite nije u nekoj super formi, list papira s glavom, sama kost i koza, ali ide na bolje. Nakon karantene od 2 tjedna, preseljen je u glavni akvarij gdje su ga domaćini, banditi Scopas i Veliferum malo jedan dan izazivali, kad je pokazao da s njim nema sale, da se i on zna razmahazi skalpelčićem, prihvaćen je u doktorski klub.
Inace dosta voli plivati, ima jos uvijek one divlje brze pokrete iz divljine, koje u malom prostoru riba kasnije izgubi u staništu bez predatora. Krece se impulsno, pa stane malo promotri, pa opet šmugne, nešto kao da joj štuca mlazni pogon.
Dosta je ucinkovit s algama na staklu i kamenju jer ima jaka usta u obliku kljunića kojim može strugati i pasti nesto kao Salarius. Samo je tang nesto ucinkovitiji jer jede i detritus i diatomske alge. A kako mi je samce skršio Mantis, ovakav tip komunalca mi je bio neophodan.
Evo koja fotka tanga i nešto ostatka ekipe.