Sori kad sam prvi puta citao mislio sam da si samo konstatirao da je to Acanthurus tristi, nisam vidjeo pitanje na kraju posta.
Ovak, riba je kupljena kao Acanthurus pyroferus, a taj moze oponasati nekoliko riba, pa je moguce da moze i andjela Centropyge Eibli kojeg ova moja riba oponasa. Inace imitator Eiblija je A. tristi, pa sam po tome pretpostavio da je to ta riba iako se ne moze tvrditi tocno.
Kad odraste A. tristi zadrzi nesto vertikalnih pruga tako da se po tome onda moze razlikovati od Pyroferusa. Uglavnom mijenja se kad odraste ali je malo drukciji od pyroferusa.
Inace riba je trenutno u nekoj anoreksicnoj fazi, bolje da ne stavljam slike, prepo bi se.
Ona zvijezda sa prethodnih slika, jednu noc se napuhala i ispustila neki smrad u vodu, ne znam jeli to bilo normalno stanje, ali zavrsila je u smecu.
Cijeli aq mi je zamutila, usput usmrdila i cijeli stan po nekoj mjesavini octa i loseg parfema. Mijenjao sam vodu kroz dva tjedna 3 puta po 100l. Ruke sam istegnuo, potrosio love za sol i ugljen, filter medije, skimer jos uvijek radi punom parom, koralji mi se polako oporavljaju, uglavnom nikad vise tak neka tempirana bomba u moj tank.
Uglavnom prilikom zagadjenja A. tristi otisao u k..., dobio neke rane, vise od tjedan dana nije jeo. Sad izgleda kao blijedi list papira sa malom glavicom, ali bar pomalo jede i to samo nori algu.
Nisam htio plasiti ljude za zvijezdu, ali tko je ima, nek pripazi. Moja je cak i uredno jela, nije pokazivala nikakve znakove loseg stanja.
Eto
pozdrav