Kolovoz 08, 2025, 13:40:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zebrice i misteriozne fleke  (Posjeta: 1351 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline njezni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
zebrice i misteriozne fleke
« u: Travanj 22, 2008, 20:05:50 poslijepodne »
Oprostite na dužini, al ne znam kraće  :-[

Bijaše to ovako! :a045k:

Jučer navečer promatrah svoje najdraže ribeke i odjednom između neke cjevčice i stražnjeg stakla, vidim da se nešto batrga. :p050: Ni pet ni šest, ja pohitah u pomoć i iščupam cjevčicu van, misleći da se  neki ribek  zaglavio. Izađoše zebrice (dal obje ili jedna, ne znam jer je to bilo u sekundi).

Sva sretna kako sam ih spasila, sjednem i sretno ih gledam dalje, ali na moj užas, nesreću, jad i tugu,  :th_Rage2: vidjeh na obje zebrice bijelu fleku na glavi negdje na vrhu, al otprilike između očiju (tam gdje stoji šešir). Činilo nam se ko neka plijesan.

Ne mogu opisati moju nesreću jer je to zajednički akvarij u kojem je prava riblja juha, a da bude gore, jedan dio je i pregrađen i u tom drugom dijelu (gdje je u stvari ista voda) pliva veselo društvo mladih ancića koji su se nedavno narodili i vesele me najviše od svega.

Brzo smo maknuli zebrice u jedan mali akvarij i tretirali ih serinimm mikopurom, jer nam je to  u prvi to izgledalo najpriličnije.

Čim smo ih malo bolje zagledali, tih fleka više nije bilo. Sad mene interesira, je li moguće, da je to od stresa (te fleke koje su nestale)kad sam vadila na brzinu tu cjevčicu ili nemam pojima od čega. Kako mogu nestati fleke tako brzo?  -?

Ubacili smo i u veliki akvarij pola doze za svaki slučaj. Bilo me strah zbog malaca.

Sad su zebrice nešto mirnije, jednu sam vidjela da sigurno jede, za  drugu nisam sigurna, (ponekad se jurcaju, al nemaju mjesta pa se brzo smire).

Zna li netko što bi to moglo biti?  Prebacila bi ih u jedan malo veći aq, al je prepun bilja, pa  ne znam hoće li ih to živcirati?

I love ribeki

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: zebrice i misteriozne fleke
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2008, 20:57:56 poslijepodne »
moguće je da su od stresa dobile flekice, ali ja bih na tvom mjestu ostavila ih još najmanje dva - tri dana u "bolnici" i pažljivo promatrala što se zbiva
naravno, nastavila bih liječenje točno po uputstvu (ipak mi ovo više miriše na neku plijesan, iako je jako čudno kako se brzo povuklo) barem ta tri dana što bi bile izdvojene...
u krajnju ruku, neka se smire do kraja, počnu jesti....i kad vidiš da su skroz OK, vrati ih, nježno i pažljivo

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2008, 21:09:22 poslijepodne »
Ma nije prošlo sat vremena kako više nije bilo flekica, nije prošlo od lijeka (bar ja mislim), tako brzo. Brine me ova koja je mirna, čubi ispod grijača, (kao - skriva se)

Voljela bih ju vidjeti da jede. Al dobro,  što je tu je, neće od gladi uginuti, dobro su hranjene prije toga.

Sva sreća, toliko buljim u taj akvarij, da sam vjerojatno prilično brzo vidjela da stvar ne štima, pa ako nešto i je nadam se da nije prešlo na druge. Svi izgledaju veselo, sretno i prpošno. Raduju se što imaju više mjesta.
I love ribeki

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Travanj 22, 2008, 21:15:57 poslijepodne »
bit će valda sve OK...a ako niš ne pojede ni dan-dva neće joj biti ništa...
pokušaj im dati vitaminića, da brže dođu k sebi  -?

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #4 u: Travanj 22, 2008, 21:21:38 poslijepodne »
Bravo, to se uopće nisam sjetila, a imam TetraVital. Thanks držimo im fige.  :)
I love ribeki

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Travanj 22, 2008, 21:37:41 poslijepodne »
odlično - držim im palce i na rukama i na nogama....i javi kako se stvar razvija!  :)

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #6 u: Travanj 23, 2008, 16:03:12 poslijepodne »
Ja sam ih iz onog mini akvarića, nježno, vrlo nježno, pustila da isplove u jedan biljni veći i to sa dodatkom iste one kemije od ranije (mikopurom). Sada obje normalno plivaju i jurcaju po akvariju, imam osjećaj; sretne što su same, skrivaju se u bilju, navodno i jedu obje (ja nisam bila prisutna) X-( , ali fleke se vide i dalje. Na  jednoj jače.

Slikale smo kćer i ja oko 100-200 slika možda će se na jednoj vidjeti. Uh strašno! Zebricu uslikati je nemoguće bez neke profi opreme, koja može slikati dok  one lete,  ili ako se ne izvrnu.  :e045: Ne dao Bog

Tko zna s čime bi ih ustvari trebalo liječiti? Zna li tko? I kaakva je to boleščura? Ako uopće je. Sada više ne pokazuju znake letargije i ne čube na dnu.  :happy:

I love ribeki

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #7 u: Travanj 23, 2008, 16:07:07 poslijepodne »
Senilac, zaboravila sam staviti slike  :-[

Na ovoj prvoj se ne vidi tako jako, al ova druga je vidljivija. Tko zna možda su to u stvari različite ribice. Tko bi ih uhvatio i pogodio koja je koja. Bilo je ideja, da ja držim ribu za rep, dok kćer slika. Nije prošlo.
I love ribeki

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Travanj 24, 2008, 10:45:53 prijepodne »
 -? -? -? meni to izgleda kao stres....a jel ima kakvih promjena???

Offline njezni

• Punopravni član
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #9 u: Travanj 24, 2008, 14:50:11 poslijepodne »
Nadam se da je samo stres.  -?  Nema neke promjene, fleke na glavama još uvijek tamo, a zebrice mi izgledaju skroz ok. 8)
 Ne boje se, čak radoznalo dođu čim  se pojavim kod akvarija, i prave predstavu.  Čine mi se vesele, koliko god to glupo zvučalo. Negdje sam vidjela na internetu, savjete veterinara, pa ću priupitati ak usppijem naći, mislim da nije nešto preopasno, jer su tak živahne  :jupi:  :hyper:

Osim ak možda nisu htjele intimu, pa nisu znale kako tražiti zasebni akvarij  :hug:
I love ribeki

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #10 u: Travanj 24, 2008, 21:34:48 poslijepodne »
hmmmmm  -? .... niš, ostaje ti pratiti ih par dana, davati vitamine i paziti...
želim ti svaku sreću! (njima, prvenstveno!)