Oprostite na dužini, al ne znam kraće

Bijaše to ovako!

Jučer navečer promatrah svoje najdraže ribeke i odjednom između neke cjevčice i stražnjeg stakla, vidim da se nešto batrga.

Ni pet ni šest, ja pohitah u pomoć i iščupam cjevčicu van, misleći da se neki ribek zaglavio. Izađoše zebrice (dal obje ili jedna, ne znam jer je to bilo u sekundi).
Sva sretna kako sam ih spasila, sjednem i sretno ih gledam dalje, ali na moj užas, nesreću, jad i tugu,

vidjeh na obje zebrice bijelu fleku na glavi negdje na vrhu, al otprilike između očiju (tam gdje stoji šešir). Činilo nam se ko neka plijesan.
Ne mogu opisati moju nesreću jer je to zajednički akvarij u kojem je prava riblja juha, a da bude gore, jedan dio je i pregrađen i u tom drugom dijelu (gdje je u stvari ista voda) pliva veselo društvo mladih ancića koji su se nedavno narodili i vesele me najviše od svega.
Brzo smo maknuli zebrice u jedan mali akvarij i tretirali ih serinimm mikopurom, jer nam je to u prvi to izgledalo najpriličnije.
Čim smo ih malo bolje zagledali, tih fleka više nije bilo. Sad mene interesira, je li moguće, da je to od stresa (te fleke koje su nestale)kad sam vadila na brzinu tu cjevčicu ili nemam pojima od čega. Kako mogu nestati fleke tako brzo?

Ubacili smo i u veliki akvarij pola doze za svaki slučaj. Bilo me strah zbog malaca.
Sad su zebrice nešto mirnije, jednu sam vidjela da sigurno jede, za drugu nisam sigurna, (ponekad se jurcaju, al nemaju mjesta pa se brzo smire).
Zna li netko što bi to moglo biti? Prebacila bi ih u jedan malo veći aq, al je prepun bilja, pa ne znam hoće li ih to živcirati?