Prije svega, pozdrav svima!
Eto, odlucio sam i ja uci u taj svijet akvaristike kupivsi mali akvarij (30l) sa ovim ribama:
Riba Misgurnus
Riba Teleskop
Riba Pajčulanka
Riba Betta mužjak
Riba Karas crveni comet (5cm i 8cm)
Ovo je bio copy-paste sa racuna iz Pet centra. Dakle, 5 riba i jedan čistač.
Iako sam sada skuzio da nakon sto imam akvarij 5 dana da bi mi mozda bilo pametnije da sam prvo otisao na ovu stranicu pa kupit ribe, al nema veze.
Evo i par slika akvarija:

Betta- hranjenje i jos par pitanja

Nakon eto samo par dana sto imam, poceli su se dogadjati "problemi", Teleskop riba mi je uginula.. Iako je bila konstantno vesela i normalno jela.. Koji bi mogao biti razlog? hmm..
A, drugi mi je problem Betta mužjak koji ne želi jest.. Tj, mozda se i boji ovih ostalih riba kad im dajem hranu jer ove sve iskoce prema gora a on se sakrije.. Prekjucer sam ga stavio u odvojeni improvizirani akvarij i stavio mu malo hrane i pustio ga oko sat vremena da pojede, i bas sam ga gledao.. Uzme hranu pa ju ispljune.. Hranu za ribe su mi dali u pet centru.. Suha hrana "Dajana Gold, 100ml". Vratio ga u glavni akvarij, i jucer i danas ista stvar.. Danas sam na pincetu stavio listic hrane, on ga je uzeo i ispljunuo.. A i nije bas nesto aktivam u akvariju u pravilo samo stoji na jednom mjestu pa se nakon pola sata prebaci na drugi kraj akvarija pa stoji.. Molim vas pomoc, cime da ga hranim (i gdje da to kupim)?
I, uzeo sam klasicni filter za vodu, a dali bi mozda bilo jos dobro uzet i pumpicu za zrak odvojeno? I, dal bi bilo dobro uzet biljke, za sad imam ove umjetne.. A mozda bi bilo dobro uzet prave zbog proizvodnje kisika samo se bojim da mi ova zlatna ribica sve ne pojede..
Hvala unaprijed na pomoci, sta cu tek sam pocetnik a nadam se da cu s vremenom i ja nekom moci pomoc..