Srpanj 21, 2025, 19:08:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dillema  (Posjeta: 17726 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: Dillema
« Odgovori #25 u: Travanj 24, 2008, 17:43:20 poslijepodne »
Zbilja ne znam sto se poruci dogodilo... -?

Da, mislila sam da od previse hranjenje, zbog debljine ribice mogu stradati (paralela sa pretilim ljudima), a osim toga opasno se nerusavaju biokemijske karakteristike vode, jer nepojedena hrana trune, stvarajuci velike kolicine stetnih spojeva.

Moje znaju gladovati i 2-3 dana kad me nema doma i skroz su OK. :roll:

A ako ne mozes odoljeti da ih hranis vise puta, ogranici si kolicinu. par listica i gotovo... ;)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #26 u: Travanj 24, 2008, 17:57:50 poslijepodne »
genijalci - doista jako vole "nosati" kamenčiće okolo - moji kad se naljute, onda uzimaju cijelu hrpu kamenčića u usta i pljuckaju po staklu - a kad to "zazvoni" onda nastane opće veselje, jer nas u pravilu trgne to i odmah dojurimo vidjeti što se zbiva - a gospoda onda slože face tipa "nismo mi niš napravili" ili "jesmo vas".....ma - divne su .... :clown:
a ovo za hranjenje je Ninina mama dala ti sjajan savjet - kutijice od kinder jaja su za to odlične, pa neka se maleni braco veseli.... :star:
Sad sam se baš nasmijao. Pa kolike su te tvoje? Jesi gdje stavila slikice na forum?
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #27 u: Travanj 24, 2008, 18:01:22 poslijepodne »
moji ogromni kitovi dva puta tjedno dobiju samo doručak, a večeru preskaču....čak neke dane ih ostavim skroz bez jela (ako su dan prije papale previše....i sve je 5!

Svaka čast, ja ne mogu odoljeti svojim uvijek gladnim ribicama, koje su u stanju doslovno satima žicati za koji zalogajčić :D
O, da.....ni ja u početku nisam mogao odoljeti. Sad sam se naučio. Ali prasica mala, svaki put kad se približimo akvariju dođe do prednjeg stakla i onda nas fiksira pogledom i složi nekakvu facu da bi i kamen proplakao. Nevjerojatno, nisam mislio da su ribe sposobne za takvo što.
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Travanj 24, 2008, 19:11:10 poslijepodne »
da.....ni ja u početku nisam mogao odoljeti. Sad sam se naučio. Ali prasica mala, svaki put kad se približimo akvariju dođe do prednjeg stakla i onda nas fiksira pogledom i složi nekakvu facu da bi i kamen proplakao. Nevjerojatno, nisam mislio da su ribe sposobne za takvo što.

:) :) :)
Služe se one svim trikovima: fiksiranje, tužan pogled..., a imam jednu koja nestrpljivo inzistira da joj istog trena dam hranu. Dođe do stakla, zatim se bijesno mrda, uzme kamenčić, pljucne ga (kao da pokazuje kako bi nešto prigrizla) i zatim me nastavi fiksirati. Za ne povjerovati.
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #29 u: Travanj 24, 2008, 21:30:19 poslijepodne »
 :D i sad neka mi neko kaže da ribe nemaju pameti - naše s nama manipuliraju ko velike....i samo kako se znaju ljutiti kad im napraviš nešto što im nije po volji - ako niš drugo, ako kasnim s hranjenjem (ili to ne bude kad one misle da bi trebalo biti) onda me lijepo "operu" lupajuči repovima po vodi kad otklopim akvarij....i, imam dojam da se sjajno zabavljaju kad skočim jer su me pošpricale... :heart:
a slikice slijede...moramo ih malo obraditi...

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Travanj 24, 2008, 22:02:32 poslijepodne »
Moje komete ,zasad, samo zavodljivo mašu repovima! ;)
Teleskop, doduše izvodi...Pokazuje mi kad je gladan snažno cmoktajući i uvlačeći vodu, a crvenkapice plivaju veselo s drugog kraja akvarija čim se približim nastojeći iskamčiti hranu i imaju nekakvu foru kolutanja (nastoje biti slatke...) :)

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zadar
« Odgovori #31 u: Travanj 25, 2008, 20:56:54 poslijepodne »
moji prasci se počnu bacati po površini kada je vrijeme za ručak i večeru. nemaju doručak, nisam ja ranoranilac. timi slike su na prvoj stranici ove teme. pokušala sam ih ono maziti ali je sada mene strah. za ribu dugu 6-7 centimetara, antonio je snažan. on mi prođe kraj ruke pa me udari. a sve su se nešto nabrusile na mene jer im pokušavam održavati kakvu takvu dijetu. a znate da su točno naučile kada ih treba hraniti? pročitala sam to u jutarnjem pa sam ih prije dva tjedna počela hraniti u 12 i u 21. ako ne dođem do akvarija onda već počnu pariti.... jesam li rekla da sam otkrila zašto stalno premještaju kamenje? makla sam poveću hrpu i vidjela da su si gospoda ( i gospođica) tamo wc napravili... o bože što ih obožavam...

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Travanj 25, 2008, 21:01:28 poslijepodne »
p.s.- danas im je treći mjesec ukući!!!!!!!!!!!!!!! happy birthday to my fishes!!!!!!!!!!!!!!!! :klap: :a01o0:

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Travanj 25, 2008, 21:05:15 poslijepodne »
Sretan Ročkas! :th_birthday:

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Travanj 25, 2008, 21:13:44 poslijepodne »
savjet. jedna strana škrgica mog prelijepog antonia (na avataru) je puna bijelih točkica druga ima samo nekoliko. kleo ima napuhani trbuh a na drugoj temi su mi napisali da im je proljeće vrijeme mrijesta.... is it true?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #35 u: Travanj 26, 2008, 19:29:43 poslijepodne »
ljubav, ah ljubav.....da, dječko je spolno sazrio a curica bu imala jajčeka...jel je gurka u guzu?...lijepo prati, jajašca će biti vjerojatno predvečer izležena (2 - 3 dana), pa ih odmah povadi da ih mama i tata ne popapaju, stavi u mali akvarij s dobrim protokom zraka i čekaj.... :D

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Travanj 27, 2008, 21:20:29 poslijepodne »
ako se to dogodi- imam jedan akvarij od 8l (zločin) a protok zraka???? :nerd:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #37 u: Travanj 27, 2008, 22:00:12 poslijepodne »
odlično! i ne treba ti više! protok zraka riješiš pumpicom, na nju "nabiješ" spužvu (onu za filtere plavu) i onda ti ona ujedno i čisti kad mališe počnu kakati okolo....
ali, ako se sve to lijepo dogodi, viči, pa ćemo zajedno pratiti stanje!  :up:

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Travanj 27, 2008, 22:01:25 poslijepodne »
daklem... koliko koštaju pumpice za zrak i jel se te plave spužve mogu kupiti posebno?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #39 u: Travanj 27, 2008, 22:03:28 poslijepodne »
Imaš več po 40kn.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #40 u: Travanj 27, 2008, 22:33:18 poslijepodne »
to je jednostavan uređajčić i ima ih od 40-ak kn na dalje...a za bebače je dosta i takva mala i jeftina...plus jedno 1 do 2 m crijeva i spužvica...to te sve skup dođe oko 50-60 kn...to crijevo onda probiješ kroz spužvicu (imaš kupiti recimo, za duetto filtere (filter materijal)....a možeš koristiti i spužvicu za pranje sa većim mjehurićima...e, onda to crijevo viri van, na njega staviš najmanju kamenčić za disperziju mjehurića (to dođe mislim 3 -4 kn) i eto ti veselja...
ne znam otkuda si, ali u pet centru (koji su inače bezveznjaci) ili u viliju imaš sve to ....i znat će ti pokazati sve...

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #41 u: Travanj 27, 2008, 22:44:25 poslijepodne »
iz zadra sam..

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #42 u: Travanj 27, 2008, 22:54:53 poslijepodne »
sigurna sam da sve to imaju i kod vas u dućanu za kućne ljubimce....ako ne, javi se na pp, pa ćemo ti pomoći! ;D

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Travanj 28, 2008, 00:27:34 prijepodne »
da probamo riješiti mistery.... taj čistač nemogući. duplo je veći nego prije mjesec dana kada sam ga kupila. kada ga pogledam čini mi se veći. ne znam koja je vrsta. u pet shopu je pisalo da je plechostomus ali najviše sliči na ancistrusa ali nema brkiće koje imaju oni koje sam vidjela na slikema... help a little?

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #44 u: Travanj 28, 2008, 00:43:54 prijepodne »
Ako je pleho on ti u prirodi naraste do 60cm! jel imas bolju sliku neku? Nemaju sve vrste ancistrusa brkove! :)
780L
780L 2.dio

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #45 u: Travanj 28, 2008, 18:28:43 poslijepodne »
na onoj malo slikici mi se čini da je to ipak ancistrus, ali curica (nema brkove), a oni narastu do 15-ak cm...i preslatki su.....
no, probaj ga malo bolje uslikati, ili nam dati malo veću slikicu  :)

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Svibanj 03, 2008, 18:28:55 poslijepodne »
brinem se zadnjih dana mi ribice za sobom pri obavljanju nužde vuku nekih pet centimetara za sobom. ne samo da to odvratno izgleda nego i posli pluta naokolo... koliko točno trebam paničariti?

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #47 u: Svibanj 03, 2008, 19:13:41 poslijepodne »
brinem se zadnjih dana mi ribice za sobom pri obavljanju nužde vuku nekih pet centimetara za sobom. ne samo da to odvratno izgleda nego i posli pluta naokolo... koliko točno trebam paničariti?

Moj mali gibiceps od 8cm je za sobom vukao 30-ak cm! Nije ti to ništa strašno i ne sekiraj se! :)
780L
780L 2.dio

Offline Bobica

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Svibanj 03, 2008, 19:20:02 poslijepodne »
ALELUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :a040: :a040: :a040: :a040: :a040: HVALA BOGU!!!!!!!!!!!!!!!!! UMRLA SAM VEĆ OD STRAHA!!!!!! Čitala sam negdje da nije dobro ako je preveliko. Uf koje olakšanje. al, mislim, sve je ok osim duljine....ajme fala bogu...

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #49 u: Svibanj 03, 2008, 19:22:25 poslijepodne »
bitna je boja, ako je "lijepo" zelenkasto ili crvenkasto (tj. nije bijelo i končasto), onda je sve OK!...a to što tako puno kakaju - malo im papanje rasporedi na par dana dnevno manje doze...
juj, na što smo spali - proučavanje kakanaca ribica....ajme..  :clown: :D :D :D