Cudi me da se nitko iz Varazdina ne javlja da ti malo pomogne. Tko ima vise od jednog filtera, moze ti dati zivu keramiku iz jednog od filtera, ti njemu kupis novu keramiku koju on ubaci na mjesto ove koju je tebi dao, malo pusti ribe da gladuju tjedan dana dok se malo filter masa ne oporavi i rijesena stvar. Tvoje ribe zive i njegove zive.
Ja sam ti u zg, ak hoces svratiti ja cu ti dati nesto filter materijala iz svog filtra.
Ovako si ga jezio. Najprije ce ti skociti amonijak, ako koja riba prezivi cekaju je nitriti, a to zna potrajati, ko sto deus kaze 2,3 tjedna minimum. Opet neka riba ti treba biti u aq da ti stvara otpad, inace ce se ciklirati vise od mjesec dana.
Mozes napraviti slijedece.
Ako vec ne mozes prodati ili pokloniti ribe, zrtvuj nesto riba da ti se brze zaciklira veliki aq, tako sto ces ih staviti u nutra, dok 2/3 riba recimo stavi u onaj mali 40 l aq kaj si rekao da ga imas i svaki dan im mijenjaj vodu barem jednom. One ce zivjeti u uvijek svjezoj vodi, tak da nece crknuti, dok ce se veliki aq za 2,3 tjedna vjerojatno stabilizirati uz gubitak riba, koje ces nadomjestati zdravima iz malog tanka. Malo je postupak okrutan, ali moras nekak stvarati otpad u glavnom tanku da se sto vise ubrza stvaranje dovoljne kolicine pravih bakterija.
Moguce da pricam gluposti i da sam u krivu, pa vidi sta ce drugi reci na ovu moju mudroliju ako mislis tak nekaj raditi.
Nekak mi se cini da je to jedini nacin da si sam spasis ribe, kad ti nitko drugi ne moze uletiti.
Ideja!
Ja ti stavim nesto svoje keramike na bus za varazdin. Cak mi ne trebs dati novi u zamjenu jer imam nekaj viska kaj sam davno nabavil. Imam ti cak i jedan test za nitrite koji mi je pri kraju pa ti i njega dam.
A za sada samo mijenjaj vodu barem 2x dnevno u tanku u kojem su ribe. Veliki tank pusti da vrti filter, hiti nutra nesto hrane i to je sve kaj mozes za sada.
Javi se na 098 948 7176