Srpanj 31, 2025, 20:33:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: srednja amerika-230 lit  (Posjeta: 15245 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • bili smo i u goroj situaciji pa nismo nasli izlaz
Odg: srednja amerika-230 lit
« Odgovori #50 u: Travanj 20, 2008, 10:58:13 prijepodne »
ah, dugini ciklidi...jako lijepe ribe...drzim ti fige stari...malo ces sada imati frku dok ti se veliki ne zaciklira, ali onda ces gustati:) i ako ih imas toliko, deeeeefinitivno podijeli ili prodaj vecinu! na tu litrazu ostavi maximalno 30-ak...a mozda i manje...pitaj u zoo shopu jel bi kupili...daj im za neku malu cijenu...i imat ces za nitro kulture i testere, a bit ce ti i lakse sa manje riba :up:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #51 u: Travanj 20, 2008, 11:06:22 prijepodne »
ma znam ja da treba manje riba, al kaj da ih bacim, bum prvo probal pokloniti nekome, možda i zoo shopu bar za hranu, e i još jednom hvala kaj si uskočil jer više nisam znal kaj bi! pozdrav
Varaždin...

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Travanj 20, 2008, 11:07:02 prijepodne »
zelim ti puno srece i dugi akvaristicki vijek! pozdrav stari!

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #53 u: Travanj 23, 2008, 07:42:05 prijepodne »
evo ja sam izmjenil skoro svu vodu, ostalo je tek tolko da sam uspio poloviti sve ribe i premjestiti ih, i jučer sam napunio akvarij i napravio novi set-up i odma ga stavio u pogon! sad me zanima kak to treba dugo se ciklirati? evo poklonil sam 30 riba, kad bi se bar još neko našao za ribe...
Varaždin...

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Travanj 23, 2008, 15:54:20 poslijepodne »
Cudi me da se nitko iz Varazdina ne javlja da ti malo pomogne. Tko ima vise od jednog filtera, moze ti dati zivu keramiku iz jednog od filtera, ti njemu kupis novu keramiku koju on ubaci na mjesto ove koju je tebi dao, malo pusti ribe da gladuju tjedan dana dok se malo filter masa ne oporavi i rijesena stvar. Tvoje ribe zive i njegove zive.
Ja sam ti u zg, ak hoces svratiti ja cu ti dati nesto filter materijala iz svog filtra.
Ovako si ga jezio. Najprije ce ti skociti amonijak, ako koja riba prezivi cekaju je nitriti, a to zna potrajati, ko sto deus kaze 2,3 tjedna minimum. Opet neka riba ti treba biti u aq da ti stvara otpad, inace ce se ciklirati vise od mjesec dana.

Mozes napraviti slijedece.
Ako vec ne mozes prodati ili pokloniti ribe, zrtvuj nesto riba da ti se brze zaciklira veliki aq, tako sto ces ih staviti u nutra, dok 2/3 riba recimo stavi u onaj mali 40 l aq kaj si rekao da ga imas i svaki dan im mijenjaj vodu barem jednom. One ce zivjeti u uvijek svjezoj vodi, tak da nece crknuti, dok ce se veliki aq za 2,3 tjedna vjerojatno stabilizirati uz gubitak riba, koje ces nadomjestati zdravima iz malog tanka. Malo je postupak okrutan, ali moras nekak stvarati otpad u glavnom tanku da se sto vise ubrza stvaranje dovoljne kolicine pravih bakterija.
Moguce da pricam gluposti i da sam u krivu, pa vidi sta ce drugi reci na ovu moju mudroliju ako mislis tak nekaj raditi.
Nekak mi se cini da je to jedini nacin da si sam spasis ribe, kad ti nitko drugi ne moze uletiti.

Ideja!
Ja ti stavim nesto svoje keramike na bus za varazdin. Cak mi ne trebs dati novi u zamjenu jer imam nekaj viska kaj sam davno nabavil. Imam ti cak i jedan test za nitrite koji mi je pri kraju pa ti i njega dam.
A za sada samo mijenjaj vodu barem 2x dnevno u tanku u kojem su ribe. Veliki tank pusti da vrti filter, hiti nutra nesto hrane i to je sve kaj mozes za sada.

Javi se na 098 948 7176

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #55 u: Travanj 23, 2008, 16:04:32 poslijepodne »

Ako vec ne mozes prodati ili pokloniti ribe, zrtvuj nesto riba da ti se brze zaciklira veliki aq, tako sto ces ih staviti u nutra, dok 2/3 riba recimo stavi u onaj mali 40 l aq kaj si rekao da ga imas i svaki dan im mijenjaj vodu barem jednom. One ce zivjeti u uvijek svjezoj vodi, tak da nece crknuti, dok ce se veliki aq za 2,3 tjedna vjerojatno stabilizirati uz gubitak riba, koje ces nadomjestati zdravima iz malog tanka. Malo je postupak okrutan, ali moras nekak stvarati otpad u glavnom tanku da se sto vise ubrza stvaranje dovoljne kolicine pravih bakterija.
Moguce da pricam gluposti i da sam u krivu, pa vidi sta ce drugi reci na ovu moju mudroliju ako mislis tak nekaj raditi.
Nekak mi se cini da je to jedini nacin da si sam spasis ribe, kad ti nitko drugi ne moze uletiti.

e ovo mi samo nije jasno, žrtvuj nešto riba...stabilizirati uz gubitak riba?
glej pa tak sam ih prije stavil sve odma drugi dan, ak misliš na to da bi krepale, al njima je ta čista pipovača pasala, nego su one meni stvorile veliku količinu amonijaka vrlo brzo. sad mi akvarij vrti, stvarno misliš da bi trebala koja riba nutra?
ionak moram odvojiti 50 komada koje sam uspio pokloniti, a sebi ću ostaviti najveće od jata.
u malom sad mijenjam pola vode dnevno i ribe su zadovoljne.
ovo za bus mi se sviđa..
Varaždin...

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #56 u: Travanj 23, 2008, 18:35:04 poslijepodne »
Ja mislim da ak' su ti sve ove ribice jedno leglo, a toliko variraju u veličini (veliš od 1-8 cm), da bi trebal ostaviti samo par najjačih, a ostale zbogom djaci.  -?
Ove male ne napreduju dobro i nikad od njih pravih predstavnika svojeg roda...
.ebi ga, evolucija, selekcija.. :-[
Zabok

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #57 u: Travanj 23, 2008, 18:38:49 poslijepodne »
da pa tak sam i mislio dati nekome te manje, i dao sam 30+ 20 je već rezervirano, a sebi ću ostaviti samo veće primjerke-.-.
Varaždin...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #58 u: Travanj 23, 2008, 20:00:59 poslijepodne »
e i vidim da mi se na vrhu počela skupljati ko masnoća neka, kak da se toga riješim??
Varaždin...

Offline Icecool

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #59 u: Travanj 23, 2008, 21:24:50 poslijepodne »
Probaj sa vazdushnom pumpicom...
"Masnoca" se stvara jer nema pokretanja gornjeg sloja vode...
Dakle vazdushnu pumpicu i rasprskivach unutar i to bi trebalo koliko toliko da rijeshi problem sa povrvshinskim slojem, a ujedno i da obezbjedi potreban kiseonik za toliki broj ribica i za bakterije...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #60 u: Travanj 23, 2008, 21:41:11 poslijepodne »
isprobano, od toga mi se napravi cijeli oblak mjehurića na površini vode!
Varaždin...

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Travanj 24, 2008, 07:46:36 prijepodne »
Mislim da bi trebao imati koju ribu u akvariju koji se ciklira, kako bi bakterije imale sto vise hrane, cime bi se proces ubrzao. Stavi bar kojeg ancistrusa, oni meni nisu pokrepali u slicnim uvjetima.
Ribama u malom tanku mijenjaj sto cesce vodu, naravno da im je dobro u svjezoj pipovaci, samo ubaci akvatan da im klor ne naskodi.
Zracna pumpa je obavezna u tak malo vode, s toliko riba.

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #62 u: Travanj 24, 2008, 09:27:55 prijepodne »
Cudi me da se nitko iz Varazdina ne javlja da ti malo pomogne. Tko ima vise od jednog filtera, moze ti dati zivu keramiku iz jednog od filtera, ti njemu kupis novu keramiku koju on ubaci na mjesto ove koju je tebi dao, malo pusti ribe da gladuju tjedan dana dok se malo filter masa ne oporavi i rijesena stvar. Tvoje ribe zive i njegove zive.
Ja sam ti u zg, ak hoces svratiti ja cu ti dati nesto filter materijala iz svog filtra.
Ovako si ga jezio. Najprije ce ti skociti amonijak, ako koja riba prezivi cekaju je nitriti, a to zna potrajati, ko sto deus kaze 2,3 tjedna minimum. Opet neka riba ti treba biti u aq da ti stvara otpad, inace ce se ciklirati vise od mjesec dana.

Ideja!
Ja ti stavim nesto svoje keramike na bus za varazdin. Cak mi ne trebs dati novi u zamjenu jer imam nekaj viska kaj sam davno nabavil. Imam ti cak i jedan test za nitrite koji mi je pri kraju pa ti i njega dam.
A za sada samo mijenjaj vodu barem 2x dnevno u tanku u kojem su ribe. Veliki tank pusti da vrti filter, hiti nutra nesto hrane i to je sve kaj mozes za sada.

Javi se na 098 948 7176

Pa mislim da možeš otpad stvoriti i tako da svaki dan bacis malo hrane u akvarij...

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Travanj 24, 2008, 10:02:07 prijepodne »
Stvoriti ce se otpad i od malo hrane ali ne dovoljno da nakon cikliranja ubaci u aq 50-tak riba ili koliko ce mu vec ostati. Ja sam 2,3 tjedna hranio aq, cak sam i ureu ubacivao, koju kakti jedu bakterije, pa se tek u 4 tjednu stabilizirala voda, i to kad sam ubacio ribe.
Isto tako hrani treba nesto vremena da se raspadne, dok je izmet nesto drugo.
Naravno da je bedasto ciklirati aq sa zivim ribama, ali s obzirom na situaciju i hitnost, cini mi se da je bi moglo raditi i tak se ubrzati proces.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #64 u: Travanj 24, 2008, 15:29:41 poslijepodne »
evo me, u karantenskom mi je krepalo 7 ribica, sad sam 20 većih riba ubacio u veliki akvarij, 20+ sam poklonio, i još 30+ trebam dati u subotu(nadam se da će preživjeti), voda se mijenja svaki dan, a za ove ostale neznam kaj bu s njima.
Varaždin...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #65 u: Travanj 25, 2008, 17:26:27 poslijepodne »

evo ljudi novi set-up, unutra je svega 16 ciklida, još fali folija crna, koju sam kupio i pokušao zaljepiti ali sve sam zakenjo. ipak za to bum moral obaviti veći zahvat, od pražnjenja akvarija, pomicanja od zida, vađenja pokrova, micanje svih cijevi i kablova... ali probal sam i izgledalo bu super! zamislite, zaljepio skoro cijelu foliju, i onda mi ostao 10x2 cm komad papira koji se nije odljepio i to je izgledalo katastrofa, tak da sam ju počupal cijelu dolje.
Varaždin...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #66 u: Travanj 25, 2008, 17:47:25 poslijepodne »

dobro,ili treba još kaj?
Varaždin...

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Travanj 25, 2008, 17:51:05 poslijepodne »
meni izgleda savrseno! jesi mislio koju biljku posaditi?

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #68 u: Travanj 25, 2008, 17:56:58 poslijepodne »
ne nažalost, pokušal sam jednom  sa vallisnerijom ali i nju su jele! e naš kaj lud sam bil kad sam ni mogao foliju zaljepiti! ode 3o naku.
Varaždin...

Offline deus

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Travanj 25, 2008, 18:19:52 poslijepodne »
oooooooo, pa ti si dobar...ja sam na pocetnicke pogreske zdrobio sigurno nekih...800kn:) a papaju? a da...ciklidi su to:) mozda bi se anubias mogao oduprijeti...ali, i ovako mi je savrseno!

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #70 u: Travanj 25, 2008, 18:37:53 poslijepodne »
da i anubias papaju.. jedva sam ga spasio od njih, lude ribe.. al nemogu one mene..
Varaždin...

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #71 u: Travanj 27, 2008, 21:02:01 poslijepodne »
evo nove vijesti za one kaj prate i koji su mi pomogli u ovoj situaciji(oni znaju ko je to), evo filter vanjski je kupljen i dobro radi, od riba sam ostavio 20 komada(većih primjeraka) a ostale sam uspio podijeliti dobrim ljudima! e i sad ležim i gledam akvarij i vidim predivne slike, ribe lijepo plivaju od dna do gore i skrivaju se čim primjete da je neko blizu, jedan par si je zauzeo kamen i počinje ga čistiti za polaganje jaja, ribice jedu hranu normalno i ja sam na kraju prezadovoljan kaj sam spasio situaciju!
Varaždin...

Offline napoleon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #72 u: Travanj 27, 2008, 21:16:59 poslijepodne »
Ja bi jedino pomaknuo drvo malo u lijevo ili desno (samo daq nije ovako točno na sredini)...
Inače mi se sviđa!
Zagreb-Maksimir (ne, nisam u ZOO-u)
"How much of human life is lost in waiting."

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #73 u: Travanj 28, 2008, 14:39:28 poslijepodne »
akvarij je zakon :klap: :o ;D
pravi natural luk :cont: :cool:
Our fears are only what we tell them to be...

Offline Drazen79

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek-Antunovac
« Odgovori #74 u: Travanj 28, 2008, 18:36:29 poslijepodne »
Super ti je akvac,al kad stavis pozadinu dobice na dubini!!! Puno srece sa nastavkom! :klap:
780L
780L 2.dio