Srpanj 20, 2025, 23:55:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kamenje u 100 l akvariju da ili ne?  (Posjeta: 6089 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ninina mama

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: Kamenje u 100 l akvariju da ili ne?
« Odgovori #25 u: Travanj 13, 2008, 03:07:17 prijepodne »
Samo bih se osvrnula na pricu o kamenju. Postoji jedna dobra fora, koja te prilicno cuva od nestabilnosti kamena, a to je da u aq prvo poslozis kamenja, a onda oko njega nasipas podlogu.

Takodjer kolege ciklidasi koji zbilja imaju ogromne tezine u kamenu koriste jedan drugi trik, a to je stiropol (ili neku varijaciju). Stavi se na dno akvarija (s unutarnje strane isto kao i sa vanjske, ispod), zatim se stavlja veliko kamenje i onda zasipa sljunkom...

No sa zlatnima ti zbilja ne treba previse kamenja i mislim da to bez problema ide po ovom prvom nabrojenom principu...

Korijenje anubijasa, kao i drugo korijenje je organ za "hvatanje" hranjivih materija... Bilo u podlozi, bilo u vodi, ono ce se truditi naci te hranjive materije i biljka ce rasti. Kako kolege rekose bitno je samo rizom ne ukopati... ;)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Timi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #26 u: Travanj 13, 2008, 09:17:21 prijepodne »
Višlje biljke u pozadinu, niže naprijed. Ako misliš na zlatne ribe onda 4, max. 5 komada. Imaš izbor od nekoliko različitih varijeteta pa vidi što ti se sviđa. Meni osobno najljepše su obične zlatne i one, mislim da su to pajčolanke. Nikako nisam pobornik degeneriranja i izobličavanja ribica zato da bi ekipa imala veči izbor vrsta za hladnovodne akvarije. Obične su mi baš supač!
Slažem se. I meni je taj inženjering oduran. Imam zlatnu kometu i to mi je najljepša zlatica.

Joj, ajde dost više prepucavanja oko toga! I obična zlatna je nastala križanjima u želji da se dobije zlatna boja, a kod komete je još trebalo iznuditi i dugi rep! A pajčolanku da ne spominjem.. :D Pogledaj malo sliku,pa onda ustanovi da si protiv svega toga!
Jer bez svega toga ne bi bilo niti zlatnih! :D

Znači u prirodi je zlatna, prije čovjekove intervencije izgledala otprilike ovako:

Nakon nekoliko generacija vračena u prirodu, povratit će otprilike tu boju.
Znači niti komete, niti pajčolanke nisu nikakve čiste vrste! :P

Joj, nismo se razumjeli. Za mene je jedna stvar uzgoj uz nekakav minimalni inženjering, točnije kontrolirana selekcija, kao uostalom i kod pasa, mačaka itd (niti jedna priznata pasmina danas nije potekla iz prirode ovako kako su danas), a posve druga stvar mi je genetski inženjering u kojem se dobivaju životinjski frankeštajni. Mislim, boja je jedno, a potpuno izobličena tjelesna građa i oblik nešto drugo. Kad sam vidio onu (ne znam kako se zove) zlatnu s onim ogromnim vrećicama na obrazima i očima na njima, zgrozio sam se. Što je to, križanac ribe i lignje?
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Travanj 13, 2008, 09:25:57 prijepodne »

Može biti pod zemljom, ali kad nije brže raste. ;)
Ja svoje nisam stavljao u podlogu. Nekoliko sam ih vezao za kamenje, a dva su na panju. Imam ih tjedan dana (ili 10 dana ?!?) i svaki od njih istjerao novi list. Jutros gledam, novi se listovi počeli širiti. Milina jedna.  :love: S napomenom da mi se čini da se to intenziviralo kako sam dodao još jednu lampu u rasvjetu.

A što će tek biti kad zgotovim CO2 sistem.....

I što je najbolje, kometica baš ne pokazuje interes za anubias i ne dira ga. A mali kinezić svakodnevno počisti listove, da ne kažem - pobriše prašinu s njih.  :D
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline Lule-Lule

• Punopravni član
  • **
  • ISKLJUČEN zbog vrijeđanja članova
« Odgovori #28 u: Travanj 13, 2008, 10:23:55 prijepodne »
Di ima za kupit stalak za akvarij u osijeku?

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Travanj 13, 2008, 11:00:40 prijepodne »
Meni je anubias nano isto uspijevao i u podlozi i na drvu i na kamenu, ali neki drugi ko npr. anubias gigantea je propadao dok ga nisam otkopala i zavezala za drvo. Sad pušta novo lišće. Isto vrijedi i za uskolisni, skroz je propao dok ga nisam zavezala za kamen, sad je pustio puno mladih listića! ;D

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Travanj 13, 2008, 12:09:59 poslijepodne »
Di ima za kupit stalak za akvarij u osijeku?

Tja...možda u pet centru. Moj stoji na jednom kuhinjskom elementu koji ne koristim. Pa je pretvoren u stalak a akvarij.  ;)

Offline Lule-Lule

• Punopravni član
  • **
  • ISKLJUČEN zbog vrijeđanja članova
« Odgovori #31 u: Travanj 13, 2008, 12:30:43 poslijepodne »
kolka je otprilike cijena tih stalaka, ima jedan u dogy tradeu po 400 kuna,jer to puno? Jer može lavlja glava biti u tropskom akvriju, jer joj odgovara temp.?

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Travanj 13, 2008, 12:40:46 poslijepodne »
Ne može. Lavljoj glavi bi temperatura od nekih 24 još i odgovarala, ali naraste puno veća. Tropske i zlatne nije dobro miješati. ;)