E što će plivati unuta....
Prvobitna ideja je bila napraviti amazonski biotopni sa diskusima naravno uz još skalare, neonke i ponešto ancistrusa i inih riba čistača sa dna, ponešto bilja, panjeva i pokoja stjenčuga...
Malo pratim vas tanganjikovce na forumu, pa i malo vas malawičara a i vas srednjeameričane, no nekako mi je draža zelena boja na smeđoj vertikalnoj pozadini nego kamenjar...
Pa na kraju i diskusi su ciklidi isto kao i ciclasome i ine beštije što u ustima drže mlađ. Tako da samo mogu potvrditi Titech-ovo mišljenje što se tiče diskusa, a za preobrazbu slažem se - nikad nije kasno možda prije prije nego kasnije. No pratim ja i vas tropske morske, a onaj 600 l tank kojeg je Pletko pokazao moram priznati da mi potiče zazubice...stvarno lijepo - nekako mi se žive stijene više dopadaju od recimo malawi stijena. Vuklo me nekako napraviti i jadranski morski, no za sada se držim Amazone i diskusa.
Kamjana i ostale reptile i dinosaure koji su preživjeli ledeno doba ipak ne bih - Škropac hvala na prijedlogu. Imao sam prije nekih 20 godina tri kornjače u 120 litara terarija i nisu me se baš dojmile - narasle dulje od dlana za nepunih 6 godina, a i puno (smrdljivog) posla oko njih......
@Black tiger: da - dobro si skužuio - iz hodnika će se vidjet akvarij sa tri strane, a iz blagavaonice i sa četvrte. Peta strana bit će obučena u stijenu koja će nekeko stršati u sredinu akvarija i vizualno ga djelomično podijeliti, a iza stijene sakrit ću pregradni filter....no sve budete vidli polako kako nastaje - temu ću redovito osvježavati novostima kako koja dođe na red.
Hvala svima na željama podrške i prihvaćam bilo kakvu sugestiju i po pitanju opreme i stanovnika iz zoo i fito svijeta