Kao prvo hvala na dobrodošlici,a što se tiče cikliranja malo sam bio nestrpljiv pa sam stavio ribice nakon 2 tjedna cikliranja,vjerovatno su mi zato i uginule neke ribice.Akvarij mi je 96 litara,lampa je samo jedna ne znam koje jačine,stanovnici su 2 tigrasta barbusa,2 albino i 3 corydorasa.Što se tiče bilja ,tu sam malo siromašan imam valniseriju i neku biljku (ne znam kako se zove) koja je dosta visoko narasla i ima usko lišće ,a rijetko.Još da odgovorim na pitanje o pranju filtera,oprao sam spužvu iz filtera prije par dana sa mlakom vodom iz pipe,tako su mi rekli tamo gdje sam kupio akvarij.

Slobodno odes tamo gdje si kupio filter i stjeras ih u..pa ono, budi kreativan.
Cestice su se pojavile, zato jer si filter prao u vodi pod pipom. Zbog toga si pobio korisne bakterije (klorom) i akvarij vise nije u ravnotezi. Dva tjedna je dovoljno da se akvarij zaciklira i pripremi za tako malo riba, ali pranje filtera u kloru ne dolazi u obzir.
Zasad odbaci savjete koje si dobio u ducanu, i procitaj si vodic za pocetnike koje mozes naci na pocetnoj stranici tj.
www.akvarij.net . Slijedece, odi u ducan i kupi korisne bakterije npr Cycle od Nutrafina, ili Nitrivec od Sere. To nije skupo, i to ce najvjerojatnije pomoci, samo dodavaj po uputama, a ribe ostavi unutra, nece im nista biti. I na kraju, odi tu u Male oglase i zicaj bilje ili potrazi nekog tko ga dijeli (ako nemas 10 postova, onda ne mozes jos tamo zicati, pa stavi u temu bilje).
Ova uska visoka biljka sa rijetkim liscem bi mogla biti rogolist.
Znaci, zapamti: klor i akvarij su definitivno nespojivi, bilo da peres filter ili nadolijevas vodu! Uvijek neka voda odstoji barem 24 sata, a filter peri u vodi od akvarija (tj. izvadi je u neku katnu, pa onda filter operes u tome).