Kao prvo ,svima vam hvala na korisnim savjetima i odgovorima.Nakon što sam dobro razmislio odlučio sam sve ponovo napraviti,znači isprazniti akvarij i krenuti ispočetka.Barbuse ću morati nekom pokloniti,pošto sam odlučio držati skalare.
Ako ćeš od početka, onda osiguraj privremeno boravište za ribice, u njega staviš ovu trenutnu vodu iz akvarija. Kad složiš akvarij ponovno, morat ćeš ga opet zaciklirati prije nego ribice vratiš natrag. Kako imaš ovu kulturu bakterija dodaj to u novu vodu, prema uputama proizvođača i ostavi da se ciklira tjedan dana barem. Isto tako, vodu tretiraj sredstvom za pripremu vode (uklanjanje klora i teških metala). Isto tako, vodi računa o parametrima vode. Ako imaš tvrdu vodu, onda ju kombiniraj s destiliranom da ju smekšaš i prilagodiš pH. Šljunak prokuhaj dobro, sve alatke kao i sve što stavljaš u akvarij dezinficiraj hipermanganom. Prije posla obvezno dobro oprati ruke sapunom, nakon čega dobro isprati tekućom vodom i obrisati u čisti ručnik. U protivnom riskiraš da u akvarij uneseš raznorazne zločeste bakterije, spore, alge i ostalu gamad koju ne želimo u svojim akvarijima.