Svibanj 11, 2025, 20:49:11 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Moj novi cayman 60  (Posjeta: 5750 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquatic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
Moj novi cayman 60
« u: Ožujak 17, 2008, 22:49:00 poslijepodne »
Kao prvo hvala svima koji su mi odgovarali na svakakva pitanja vezana uz cayman 80 professional, i hvala forumašu od kojeg sam nabavio neke od biljaka u akvariju! Ja ga na kraju kupio i uredio    a rezultat je slijedeći (voda je bila još bijelkasta od easy life ffm)

stanovnici su 3 kuli, 1 cory, 1 ancistrus, 1 aymonieri, 4 neonke (jedna nije preživjela seobu), 3 razbore, 2 starosjedilačke serpe i 2 gupi koji baš i nemaju veze s ostalima znam al tu su, obje su ženke (mužjak je pokojni)pa se neće više množiti.

E sad kako su prije bili u 54 litarskom, u ovom 75 l mi se čini ko da je malo riba, do koliko bi mogao ići riba u 75 litara, mislio sam uzeti još nekoliko razbora i neonki pa da imam dva jata?

Kako vam se čini setup? I usput koja bi bila ova biljka desno iza panja uz filter sa zelenim izduženim listovima, je to limun?

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Moj novi cayman 60
« Odgovori #1 u: Ožujak 17, 2008, 22:51:00 poslijepodne »
Eh ne mogu mijenjati naslov...nije cayman 80 već 60  

Offline Baba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
Moj novi cayman 60
« Odgovori #2 u: Ožujak 17, 2008, 22:51:00 poslijepodne »
AQ ti izgleda coool........
You can't buy life whit money.....

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Moj novi cayman 60
« Odgovori #3 u: Ožujak 17, 2008, 22:53:00 poslijepodne »
hvala   čitao sam ovdje o aquascapingu i gledao primjere pa sam tako nešto pokušao napraviti u svom, koliko uspješno prepuštam vama da prosudite, još se mora razrasti ovo bilje desno da bude ljepši grm.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Moj novi cayman 60
« Odgovori #4 u: Ožujak 17, 2008, 23:13:00 poslijepodne »

Citat: aquatic
Eh ne mogu mijenjati naslov...nije cayman 80 već 60  

Promijenjeno. Biljka izgleda kao limun. Ribice možeš staviti jedno desetak neonki ili rasbora. Mada vidim i gupije koje kao živorotke malo više zagađaju.. tako da pripazi da ti se sistem može nositi sa smećem. Pomaže i da posadiš još biljaka..

Offline midwest

• Punopravni član
  • **
Moj novi cayman 60
« Odgovori #5 u: Ožujak 17, 2008, 23:23:00 poslijepodne »
Vrlo lijep aq
Funkcija umjetnosti je da bude ogledalo prirode, a dovoljno veliko ogledalo naprosto ne postoji

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Moj novi cayman 60
« Odgovori #6 u: Ožujak 18, 2008, 07:05:00 prijepodne »
Mislio sam još jedno 5 razbora uzeti da ih je 8 a neonki još 7-8 pa ih imam nešto više od 10. Znam da su gupi tu malo uljezi ali to prije nisam znao  

Nadam se da će mi se bilje razrasti kako očekujem, dodajem tetrino gnojivo i easy carbo.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Moj novi cayman 60
« Odgovori #7 u: Ožujak 18, 2008, 11:27:00 prijepodne »
samo radi po svojem i uči..
Varaždin...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
Moj novi cayman 60
« Odgovori #8 u: Ožujak 19, 2008, 05:11:00 prijepodne »
Ajd nek smo i tebe opremili...

Sretno!

Aq za prvu postavu izgleda lijepo i uredno...

Sad cemo vidjeti, hocel te bilje slusati... Nadam se da hoce...Edited by: Ninina mama
Tuzlanka u Sarajevu

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Moj novi cayman 60
« Odgovori #9 u: Ožujak 19, 2008, 07:06:00 prijepodne »
Čini mi se da biljke polako napreduju, gnjavi me malo crna čupava još od prije na echinodorusu ali nadam se da ću ju riješiti za 10ak dana jer stavljam easy carbo.

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
Odg: Moj novi cayman 60
« Odgovori #10 u: Travanj 12, 2008, 20:05:26 poslijepodne »
Mali update, zahvaljujem forumašu Cigu na biljkama, izbacio sam panj lijevo i zasadio stargrass, sad željno iščekujem da se dobro uhvati i razraste, te sagitarie koju sam na rahlo zasadio jer se poslije razbuja, rogolist se isto razrastao u međuvremenu, ali sa cabombom baš nemam sreće...

Malo sad lijevi kut izgleda prazno ali kad se razraste trebalo bi biti ok, samo mi se sada čini da mi u lijevom kutu ne bi poslije loše došla neka crvenkasta, možda niža biljka za ispred stargrassa zbog kontrasta?

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #11 u: Travanj 12, 2008, 20:33:59 poslijepodne »
Opaaa!! lijepo,jako lijepa ova slika gdje se voda razbistrila..hehe Cigo nas obojicu biljkama opskrbio

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • 0 bodova
« Odgovori #12 u: Travanj 12, 2008, 21:32:29 poslijepodne »
jako dobro, reci dal je to šljunak ili skroz sitni pijesak?
Varaždin...

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #13 u: Travanj 12, 2008, 22:47:24 poslijepodne »
Malo mi je rogolist zasijenio ostatak bilje desno, ali nema veze...

Podloga je onaj šljunak mislim da je veličine 3mm ali svijetli, više mi se sviđa nego onaj miješani bijeli/smeđi/crni, možda taj miješani djeluje prirodnije ali meni se više sviđa kontrast, iako mi na živce ide kad mi tu i tamo izbiju ovi komadići mineralne podloge pa ne izgleda baš lijepo, a opet, prvi put kada sam stavio zemlju je bilo još gore jer bi mi se znala mutiti voda pri dnu budući da su cory rovokopači sve to znali izmiješati pa kad bi prošibali dnom sve bi se prašilo za njima  :o

Ovaj put sam se potrudio posložiti i izabrati biljke vodeći se uputama koje sam našao tu u članku o aqascapingu jer nikada prije nisam bio zadovoljan a nisam ni mogao biti kad nisam poznavao ni biljke ni neka osnovna pravila uređenja, zato mi je jako dobro došao ovaj forum i stranica  :) zaista svi će ti ovdje pomoći savjetom, a bome i biljke poslati poštom  ;)

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #14 u: Travanj 13, 2008, 09:10:52 prijepodne »
evo i moji miljenika kulija kako su navalili na tabletu spiruline :D slikano je u ranim jutarnjim satima pa baš nije bajna slika

E...i što se tiče bilja...jesam li dobro zasadio sagitariu? Neće li mi zarobiti cryptu i stargrass koje se nalaze u onom području?

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 13, 2008, 23:12:32 poslijepodne »
drago mi je da je moj bilje bar nekog usrečilo  8)
nemoj brinuti za sagitariu, neće ona nikog štopat u rastu, pogotovo ne kripte, ona se širi putem bičnih izdanaka korjena, tako da sam je ja imao po cijelom akvariju, čak me nekad i živcira jer je ko korov, a sagitaria će se nadam se isto brzo širit, može napravit lijep tepihić nakon nekog vremena, pa ćeš i golf na njoj moć nabacit...  :D

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 13, 2008, 23:15:32 poslijepodne »
zaboravio sam te pitat dal si možda malo korjenje na sagitarii podrezo prije sadnje, neznam dal sam ti to napomenu... ak i nisi nebi trebalo ništa strašno bit, valjda će se primit

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #17 u: Travanj 14, 2008, 07:12:32 prijepodne »
zaboravio sam te pitat dal si možda malo korjenje na sagitarii podrezo prije sadnje, neznam dal sam ti to napomenu... ak i nisi nebi trebalo ništa strašno bit, valjda će se primit

Jesam jesam, džim se PS-a  :) bilju uvijek podrežem korijenje, namačem malo u otopini hipermangana, korijen vrlo kratko, isperem, poslažem istorodne biljke po veličini  :D pa onda sadim shodno željama i ukusima  :D

Čini mi se da mi se stargrass već pomalo hvata, neke stabljike sramežljivo kao da tjeraju naprijed, samo nek piče uvis  :) jedva čekam da mi izraste u grmić.

Koju bi eventualno crvenkastu biljku mogao oko/ispred stargrassa staviti kasnije da mi napravi kontrast? Neka ne zahtjevna, fora mi je ludwigia arcuata ali je ona isto visoka biljka?

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #18 u: Travanj 19, 2008, 14:56:52 poslijepodne »
Evo i malo mojih najdražih ribica kako su se ovile oko tablete spiruline za marendu  :D

Offline madmax333

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Travanj 19, 2008, 14:59:03 poslijepodne »
predobre su mi te ribice, jedba čekam da ih nađem i kupim :D
ribar

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #20 u: Travanj 25, 2008, 22:24:28 poslijepodne »
Da osviježim malo novijom slikom, ovo je kao da vodim dnevnik svog akvarija i njegovih metamorfoza  :D svaki tjedan biljko jedan  :) stalno bih nešto sadio. Ovo mi je trenutno, nadam se uskoro limnophili aromatici iza stargrassa u lijevi kut, a ne bi mi onda ispred stargrassa loše došla crypta wendtii brown zbog kontrasta, ali tu mi je sada ova druga crypta za koju nisam baš siguran da bih ju sigurno mogao premjestiti bez da počupam pola toga van. A moj rogolist je malo tvrdoglav pa je više tonujući nego plutajući  :roll:

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #21 u: Travanj 26, 2008, 00:44:03 prijepodne »
A taman u drugoj temi, napisah da das sliku cijelog akvarija... :D

Sto se rogolista tice, pregledaj ga i vidi ima li dijelova koji trule ili su tamnije zelene boje. Kod mene su takvi dijelovi tonuli. Ili je struja iz filtera prejaka?!

A za ovu kriptu: ja ju ne bih dirala. Stargrass ce otici u visinu, a ona nema sanse da ga stigne i taman ce glumiti srednji plan. Osim toga njeni sulistovi mnogo veci, pa ni to nije problem. ;)

Dakle, opusti se sad koji mjesec da vidis sto to tvoje bilje ima na umu... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #22 u: Travanj 26, 2008, 07:46:05 prijepodne »
A taman i ja da ću ti u onoj temi o crypti dati link na ovu temu da vidiš akvarij  :) ma da, ja bih svakih par dana malo što namjestio i zabio ruku u vodu ali se odupirem tome  :D rogolist mi je malo tamana, onda najbolje da odrežem ća sve što nije zeleno zeleno, jer to mi se čini ide prema vrhu, narasti će to tako i onako.

Cryptu ću onda ostaviti tako kako je, al ne mogu dati dva tri mjeseca mira  ;) moram još nabaviti i zasaditi limnophilu aromaticu i tek onda mislim da će biti mira, barem nekoliko  :)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #23 u: Travanj 26, 2008, 15:34:44 poslijepodne »
joj baš mi se sviđa ovo raznoliko bilje..i ja bi  :(
ali nešto mi je malo ribica.... ::)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #24 u: Travanj 26, 2008, 22:46:04 poslijepodne »
Ne vide se sve ribice, ima ih nešto preko dvadeset - 7 razbora, 10 neonki, 3 kulija, cory, ancitstrus, aymonier, sijamski algojed, ima dosta riba dna pa onda koji put djeluje da nema puno riba  :)

A bilje ovaj put želim da izgleda kako treba, prije mi nikad nije uspijevalo, niti sam znao koje su biljke, kakve uvjete traže, svijetlo je gorilo kako je gorilo, a ja se čudio da ne uspijevaju. Sada sam se potrudio istražiti bilje, odabrati ono koje mi se sviđa i za koje smatram da mogu održavati, u ovom akvariju imam timer pa ne razmišljam o ritmu svijetla jer je namješteno, i bilje napreduje, što me veseli  :D ima više svijetla nego prije, dodajem gnojivo i easy carbo a sve skupa posložio nakon što sam pročitao ovdje članak o aquascapingu, daleko sam još od nekih zahtjevnih stvari ali bitno da mi je oku dopadljivo kad pogledam u svoj akvarij  ;D