Srpanj 22, 2025, 08:36:03 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dali je to Botija  (Posjeta: 3094 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Branimir77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« u: Ožujak 12, 2008, 17:30:00 poslijepodne »
Ovu ribicu kupio sam Pod imenom Botija trebala je služiti za uništavanje odvratnih puževa koji uništavaju bilje! No ona sve radi samo ne papa pužiće jer je svaki dan sve više puževa, inače je pretežno na dnu pa kad odmara bude kraj puža i ništa (ko kad vidiš psa i mačku kako zajedno spavaju ne znači da nije moguće). Molim Vas da mi netko odgovori dali je to u opće
Botija

Znam da sada radim drugu temu tražio sam sijamskog algara no nije ih bilo pa sam kupio ovu i super čisti aq. Kako se ona zove? Veliko hvala.
Križevci

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Dali je to Botija
« Odgovori #1 u: Ožujak 12, 2008, 18:07:00 poslijepodne »
Prva riba bi trebala biti YOYO botia a druga aymoner ako me oko ne vara.
Kad si kupio botiu, ponekad im treba da se priviknu i također to su ribe jatnice tako da je možda usamljena.
BTW, botie su aktivnije noću, možda će krenuti na posao pusti je koji dan. Inače ne čudi se ako zalegne na bok da odmori.

Inače meni su botie počistile puževe u nekoliko dana i sada niti traga pužu već više od godine dana.

Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #2 u: Ožujak 12, 2008, 18:21:00 poslijepodne »

Hvala, inače je kod mene dva tjedna, koliko sam ja pročitao da preporučuju tri nikako dvije(ili jednu)jer postoji mogućnost dominiranja, a moj aq. je još uvjek pre mali za više.No je jednoga dana će osvanuti i tih 230L

Puno hvala i pozdrav iz KŽ!
Križevci

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Dali je to Botija
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2008, 19:19:00 poslijepodne »
Druga ti je flying fox (Epalzeorhynchos kalopterus) koliko vidim po slici
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline friski

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #4 u: Ožujak 12, 2008, 19:24:00 poslijepodne »
Ma meni se čini da je aymoner jer ima usta prema dolje i čini mi se da je zalijepljen na staklo. Imam takvog u akvariju no teško je biti 100% siguran prem slici. Milsim da trebamo još jednu sliku.

Offline Mystical

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Dali je to Botija
« Odgovori #5 u: Ožujak 12, 2008, 19:39:00 poslijepodne »
Meni ovaj drugi izgleda ko aymonier.. Ja imam jednog...Hej, Friski! Onog tvojeg! Jos je ziv! I slozila sam si 40 l akvarij...
Varaždin

Offline friski

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #6 u: Ožujak 12, 2008, 19:45:00 poslijepodne »
Ak trebaš još jednog javi. Ima koja slika akvarija? Ja planiram jedan od 50l za kozice....

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Dali je to Botija
« Odgovori #7 u: Ožujak 12, 2008, 20:01:00 poslijepodne »
druga je 100 % ajmoner
Trogir Dalmacija

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #8 u: Ožujak 12, 2008, 20:43:00 poslijepodne »

Može biti, nisam ni skužio da sisa staklo

Može bolja slika?Edited by: HELENA & MARKO
Virovitica
No Brain, no Pain!!!

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2008, 07:43:00 prijepodne »

Mislim da je ova druga aymoner evo još jedna slikica (nadam se da bude bolja)

Nego recite mi kaj sa botijom koliko će njoj trebati vremena da počne "raditi"
Križevci

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #10 u: Ožujak 13, 2008, 09:36:00 prijepodne »

Je, aymoner je tu se sada dobro vidi. A za botiu ti ne bi znao točno reći jer nikada nismo imali ni njih ni puževe, to prepuštam nekom drugom, a vjerojatno dok se malo ne privikne na novu okolinu.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!

Offline friski

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #11 u: Ožujak 13, 2008, 10:07:00 prijepodne »
Nadam se jedino da puževi nisu jako veliki, jer ih onda ne bude mogla pojesti. Probaj nekoliko njih izdrobiti tako da ih počne konzumirati. Ja sam na početku svojih problema sa puževima najveće izdvojio van, drobio i nahranio ribe s njima. Nakon već cc 2 tjedna nije bilo niti P od puževa.

BTW, koliko ti je velik akvarij? Možda da nabaviš još jednu ili dvije iste vrste da ne bude sama?

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #12 u: Ožujak 13, 2008, 17:46:00 poslijepodne »
Citat: HELENA & MARKO

Je, aymoner je tu se sada dobro vidi. A za botiu ti ne bi znao točno reći jer nikada nismo imali ni njih ni puževe, to prepuštam nekom drugom, a vjerojatno dok se malo ne privikne na novu okolinu.

Hvala i mogu reći da bez obzira što su rekli, da je sijamac za smeđe alge, ali i aymoner nije za podcijeniti izuzetno je vrijedan i ako je netko u dvoumicimože ga uzeti bez problema jer mali radi ko veliki.
Križevci

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #13 u: Ožujak 13, 2008, 18:29:00 poslijepodne »

friski

Moj aq. ti je 20 L. Krenuo sam sa kornjačom i da ne duljim hladnovodne, toplovodne i cilj mi je po mjeri aq. nekakvih 230L (kada smo kod toga dalije bolje da je aq dulji) mislim da je . Ja mogu ići sa mjerama 95x40x60 d/š/v mogao bi ići još u visinu ali ne znam dali ću dobiti što sa tim? Slikat ću i puževe nekakvi ružni crni sa crvenim točkicama. Preko dana ih je teško vidjeti nego u jutro, danas sam povadio njih četiri i dao kornjači tako da se tu krug zatvara, svako zlo za neko dobro. Osim što su mi sredili jednu biljku vidi se ona kraj botije je ostatak ostataka, presadio sam je možda se primi (no malo i guramije potpomognu oko trganja). Možda je i bolje da se krene sa manjim aq. tako dok dođe veći već se tu prođe i bolesti, i alge i rasvjeta i bilje kratko rečeno ispećeš zanat i na kraju lakše je odlučiti što hočeš. Tako da ja sad polako pripremam teren za veći aq.

Ne smijem ni reći da su u unutra dvije guramije, botija, aymoner, coridoras i zlatna ribica (znam da joj nije mjesto sa topl. ali sentimentalnost, a i djeca kako je sad maknuti, zaslužila je biti na počasnom mjestu jer je ona od početka.(prošli smo i bolesti i ... ) No da me drugi ljudi ne pljuju redovito se mijenja voda svaki tjedan, mjeri se pH i za sada sve funkcionira, još nekakvih tri mjeseca pa će u veći.

Al sam se raspisao.

Križevci

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Dali je to Botija
« Odgovori #14 u: Ožujak 13, 2008, 19:15:00 poslijepodne »
Ovo ti je botia helodes.Ona naraste oko 20-tak cm,tak da mislim da ti je akv. od 20L premali i bojim se da ti to nije riba koja voli puževe.A da ne pričam o aymonieru koji može narasti i do 30cm.

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #15 u: Ožujak 13, 2008, 19:32:00 poslijepodne »
Znači još jedna patka prodavača i moje neiskustvo no za tri mjeseca nadam se da ne će tako brzo rasti biti će 230L, a poslije ćemo se nekako pobrinuti za njih. Za sada se lijepo uklapaju, što je tuje.
Križevci

Offline friski

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #16 u: Ožujak 14, 2008, 12:09:00 poslijepodne »
Kaj se ajmonera tiče imam ga više od godinu dana i dug je oko 7 cm, kao da je prestao rasti. Vjerojatno ovisi od slučaja do slučaja.

Offline Frida

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #17 u: Ožujak 14, 2008, 18:18:00 poslijepodne »

Citat: Branimir77
Znaèi još jedna patka prodavaèa i moje neiskustvo no za tri mjeseca nadam se da ne æe tako brzo rasti biti æe 230L, a poslije æemo se nekako pobrinuti za njih. Za sada se lijepo uklapaju, što je tuje.
Možda i je patka prodavača,ali ti je i vrlo vjerojatno njegovo neznanje.Kolko god se neki od nas trudili znati što više i podučiti druge,jednostavno nema pomoči ako trgovac radi taj posao samo da plati račune.....strašno je to i već mi je pun kufer takvih komentara(a bilo ih je bezbroj) nije dobro ako daš savjet-dobar savjet(to košta previše novaca blablabla...),nije dobro ako šutiš pa kupac sam skrivi grešku(opet dobiješ po nosu-jer 10 karasa nemože dobro funkcionirati u kugli od 10 litara pa naprave samoubojstvo)uf katastrofa...nema druge nego da sam naučiš neke stvari prije nego kupuješ ribu ili bilo što drugo.
Vjerujem da kad kupuješ cipele ne kriviš trgovca ako si kupio kriv broj...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Dali je to Botija
« Odgovori #18 u: Ožujak 15, 2008, 03:08:00 prijepodne »
Frida!

Prodavaci su mnogo puta krivi za greske, al ne treba njih gledati ko akvariste, neki jednostavno samo placaju racune a bolji posao mozda nije uletio...

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Branimir77

• Punopravni član
  • **
Dali je to Botija
« Odgovori #19 u: Ožujak 15, 2008, 13:27:00 poslijepodne »

Nije mi ni na kraj pameti da krivim prodavača naprotiv jako sam si dobar sa njom. Knjigu koju ja imam u njoj nema te vrste botije pa sam se ovim putem raspitao. Jučer sam maknuo četiri veća puža i danas ne vidim ni jednoga(maloga) možda se kaj događa, a možda i ne. Za smeđe alge sam ja isključivo tražio sijamskog algara no međutim u tom trenutku se nije moglo nabaviti, već su stigli aymoneri i meni je rečeno da to nije sijamac ali da i aymoner izvrsno čisti smeđu algu što je 100% točno.(bar u mojem slučaju)Najviše me je zbunilo to što si ti napisao da naraste 30cm a meni je rečeno da ne narastu veliki tako da sam tu bio zbunjen i ne vjerujem da su me u trgovini namjerno zeznuli već čisto ne znanje obostrano nitko nije savršen i ne možeš uvijek sve znati.

Zato ste Vi tu kolege forumaši da pomognete. Što se tiče 20L još tri mjeseca pa se ide na veći.

Križevci

Offline Frida

• Punopravni član
Dali je to Botija
« Odgovori #20 u: Ožujak 15, 2008, 15:52:00 poslijepodne »
Ispričavam se na offtopiću ali malo sam si to previše uzela k srcu,previše je loših kritika upućeno trgovcima u pet shopovima a vjerujte da bi se o kupcima moglo puno više pričati po toj temi