Dragi prijatelji teraristi
Posto sam novi clan red je i da se predstavim i kazem nesto o sebi.
Istrazivanjem flore i faune se bavim vec 25 godina od toga sam u teraristici oko 15-ak godina.Istrazivanjem zivotinja se bavim kako u prirodi tako i u terarujumima. Putujem dosta po Srbiji,Crnoj gori i BiH gde obavljam istrazivanja i kartiranje rasprostranjenosti zglavkara (paukovi,skorpije,stonoge i insekti),vodozemaca i gmizavaca.U Sremskoj Mitrovici gde zivim i radim, 1996 god osnovao sam tada prvi teraristicki klub kod nas. Zaposlen sam u rezervatu prirode gde radim na istrazivanju i kartiranju flore i faune. Od 1990 god saradjujem sa skoro svim naucnim institucijama u zemlji i okolini. Teraristikom se bavim radi upoznavanja biologije i ekologije vrsta koje ne poticu iz Evrope. Do sad imam objavljeno 53 naucna rada i 2 knjige, a strucna biblioteka mi broji oko 800 naslova. Trenutno kod sebe imam i gajim sledeće terarijumske vrste: Lasiodora cristata, Pandinus imperator,Baculum extrodentatum, Empusa fasciata,Eublephanis maculatus, Acanthoscurria insubtilis,Brachypelma albopilosa, Corallus enhytrus var.cookii,Elaphe obsoleta obsoleta, Triturus dobrogicus,Testudo hermanni.Rado cu pomoci nekom ako mogu u domenu ovih oblasti. Nemojte mi zameriti ako budem duze odsutan sa foruma to je zato sto mnogo putujem po terenima a tu su i razni sastanci, seminari i konsultacije.
Toliko za sad pa se cujemo neki drugi put Pozdrav