Lipanj 30, 2025, 21:26:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: predstavljanje  (Posjeta: 1683 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline serpentes

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
predstavljanje
« u: Ožujak 11, 2008, 14:04:00 poslijepodne »
Dragi prijatelji teraristi
Posto sam novi clan red je i da se predstavim i kazem nesto o sebi.
Istrazivanjem flore i faune se bavim vec 25 godina od toga sam u teraristici oko 15-ak godina.Istrazivanjem zivotinja se bavim kako u prirodi tako i u terarujumima. Putujem dosta po Srbiji,Crnoj gori i BiH gde obavljam istrazivanja i kartiranje rasprostranjenosti zglavkara (paukovi,skorpije,stonoge i insekti),vodozemaca i gmizavaca.U Sremskoj Mitrovici gde zivim i radim, 1996 god osnovao sam tada prvi teraristicki klub kod nas. Zaposlen sam u rezervatu prirode gde radim na istrazivanju i kartiranju flore i faune. Od 1990 god saradjujem sa skoro svim naucnim institucijama u zemlji i okolini. Teraristikom se bavim radi upoznavanja biologije i ekologije vrsta koje ne poticu iz Evrope. Do sad imam objavljeno 53 naucna rada i 2 knjige, a strucna biblioteka mi broji oko 800 naslova. Trenutno kod sebe imam i gajim sledeće terarijumske vrste: Lasiodora cristata, Pandinus imperator,Baculum extrodentatum, Empusa fasciata,Eublephanis maculatus, Acanthoscurria insubtilis,Brachypelma albopilosa, Corallus enhytrus var.cookii,Elaphe obsoleta obsoleta, Triturus dobrogicus,Testudo hermanni.Rado cu pomoci nekom ako mogu u domenu ovih oblasti. Nemojte mi zameriti ako budem duze odsutan sa foruma to je zato sto mnogo putujem po terenima a tu su i razni sastanci, seminari i konsultacije.
 Toliko za sad pa se cujemo neki drugi put Pozdrav
misa

Offline Striček Matija

• Punopravni član
predstavljanje
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2008, 14:31:00 poslijepodne »
lijepo.. koji su naslovi tih knjiga? i o čemu su? mogu li se nedje nabaviti? ima li kakva web stranica gdje se mogu pogledati radovi?

ispravio bi "netoćne navode" .. Brachypelma albopilosum.. albopilosa je staro ime... koje se ne koristi već nekoliko godina... a Lasiodora cristata je vjerojatno Nhandu chromatus.. pošto prava L cristata (po mojim saznanjima) nije "došla" u prodaju nigdje... jel imaš kakvu sliku tog pauka?

I ako imaš bilo kakve fotografije svojih životinja i terarija u kojima ih držiš.. vjerujem da bi nam svima bilo zanimljivo za vidjeti.

Offline Baba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
predstavljanje
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2008, 16:21:00 poslijepodne »
dobro došao,lijepu zbirku imaš moram priznat....
You can't buy life whit money.....

Offline serpentes

• Novi član
  • *
predstavljanje
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2008, 09:59:00 prijepodne »
Hvala ti na javljanju. I Da krenem redom da ti odgovorim na pitanja:
-koji su naslovi tih knjiga i o čemu su?
-mogu li se nedje nabaviti?
-ima li kakva web stranica gdje se mogu pogledati radovi?
jel imaš kakvu sliku tog pauka?

1)knjiga: VODIC KROZ PRIRODU SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE ZASAVICA 220 strana, 470 fotografija gde su predstavljene najznačajnije biljne i zivotinjske vrste rezervata
2)knjiga:VODOZEMCI I GMIZAVCI SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE ZASAVICA 60 strana, 80 fotografija gde je dat pregled vrsta i analiza stanja populacije, ugrozenosti, sezonske dinamike populacije,zoogeografska analiza i sl. u proteklih 10 godina rada u rezervatu.
Knjige se prodaju samo kod nas u rezervatu a ako si zainteresovan mogu ti pokloniti po jedan primerak i poslati postom (ako je to izvodljivo). Ti mi samo posalji adresu na koju da ti posaljem.
Radove nemam na sajtu ali imamo sajt rezervata gde se mozes upoznati sa rezervatom (http://www.zasavica.org.yu).
Sto se tice paukova upravu si. Ja po nekoj dugogodisnjoj navici jos kod nekih pisem stare nazive (neke navike se tesko menjaju). Pogledao sam i slazem se da pauk pripada Nhandu chromatus.Medjutim u raznim literaturama se cak negde navodi da je ovo samo sinonim za L.cristatu. Tako da je tu vrlo nejasna situacija.Inace meni je stgao pod nazivom L.cristata.
Hvala ti na ovim sugestijama i reci mi samo za fotografije u kojoj velicini i rezoluciji da ih stavim i koja je procedura za stavljanje slika.
Pozdrav

misa

Offline Striček Matija

• Punopravni član
predstavljanje
« Odgovori #4 u: Ožujak 12, 2008, 10:14:00 prijepodne »
poslao sam PP

što se tiće postavljanja slika, za postavljanje slika se pritisne ova ikona
slika nesmije biti veća od 90kb, ni šira od 700 pixela da bi bila dobro postavljena u okviru foruma.

Offline Baba

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
predstavljanje
« Odgovori #5 u: Ožujak 12, 2008, 17:09:00 poslijepodne »
a daj nije fer...i ja bi te knjige............(hehehe)
You can't buy life whit money.....

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
predstavljanje
« Odgovori #6 u: Ožujak 12, 2008, 20:49:00 poslijepodne »
He he pa onda bi svi te knjige .

Offline serpentes

• Novi član
  • *
predstavljanje
« Odgovori #7 u: Ožujak 13, 2008, 12:12:00 poslijepodne »

Uskoro stizu i druge fotografije. Izvinjavam se ako su fotografije malo mutne.
Pozdrav
misa

Offline Filipxyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
    • http://www.akvarij.net
predstavljanje
« Odgovori #8 u: Ožujak 13, 2008, 12:32:00 poslijepodne »
ovo zadnje koji je pauk? isto albopilosum?

daj slikaj i zmije da vidimo

Cakovec

Offline serpentes

• Novi član
  • *
predstavljanje
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2008, 14:17:00 poslijepodne »
Zadnja fotografija je isti pauk kao i prva samo je slikan dok je bio u rupi.Primerak je inače kod mene punih 10 godina,koje ce napuniti u maju mesecu ove godine.
Fotografije zmija i gustera stizu uskoro kad se vratim sa terena.
Pozdrav svima
misa